שתף קטע נבחר

הודו: צפוי מחסור בעובדים לענף מיקור-חוץ

בתוך 4 שנים, יחסרו לענף זה - אחד מהבולטים בייצוא מהודו - רבע-מיליון עובדים מיומנים ברמה הגבוהה, שדורש השוק

הודו מתחילה לראות מחסור בעובדים מיומנים, לתפקידי שירות-לקוחות, וענף מיקור-החוץ שלה ניצב בפני בעיה הולכת וגדלה. זו תמצית של תחזית רשמית.

 

התחזית, אשר פורסמה היום מטעם נציבות התכנון הכלכלי הפדראלית של הודו, מציינת כי ענף מיקור-החוץ (אאוט-סורסינג) שלה - אשר העמיד אותה באחת החזיתות הכלכליות הבולטות בעולם - עלול בתוך 4 שנים להיות בחסר של רבע-מיליון עובדים.

 

יתר-על-כן: "הבעיה אינה לגבי הכמות, כי אם לגבי האיכות" - אמר ראג'יוונה ראטנה שאה, אחד מאנשי הנציבות אשר מדריכה את האסטרטגיה הכלכלית של ארצו, בעת נאום בפני ועידה שהתכנסה בבאנגלור (דרום המדינה) הנחשבת "בירת ההיי-טק" של הודו.

 

הוא הבהיר כי מערכת ההשכלה של הודו מוציאה 3.0 מיליון בוגרים בכל שנה, אבל רק חלק קטן מאוד מהם מוכנים לדרישות התעסוקה בענף זה; האחרים זקוקים להכשרה, שנמשכת חודשים אחדים. לאלה-האחרונים חסרות מיומנויות בתחום התקשורת, וחסרה היכרות עם שיטות-העבודה והמוסכמות העסקיות הבינלאומיות - אמר קיראן קארניק, יו"ר ההתאחדות ההודית של חברות תוכנה ושירותים. לדבריו, "החברות יכולות לגייס רק 8 או 9 עובדים מכל 100 מועמדים - וזה שיעור נמוך למדי".

 

מומחים הזכירו כי הענף מבצע - בעבור תאגידים בינלאומיים וזרים (במיוחד אמריקניים ובריטיים, שחולקים עם הודו את הלשון האנגלית) - מיגוון של תפקידים: טלמארקטינג, טיפול בשיחות-טלפון מאת לקוחות, חשבונאות לתחום השכר, ניהול התחשבנויות אשראי.

 

הם ציינו כי הודו בולטת בין המדינות אשר יכולות לספק עובדים כאלה תוך כדי שמירה על עלות זולה. בערך 348 אלף איש עובדים בענף זה, ובכל שנה נוספים אליהם עוד 150 אלף. בשנת-הכספים האחרונה (שהסתיימה בחודש מרץ), הענף הכניס 5.2 מיליארד דולר. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים