שתף קטע נבחר

ארה"ב: נפסיק מימון לאו"ם אם ימשיך לבודד את ישראל

בהליך חקיקה שיזמה ועדת החוץ של בית הנבחרים האמריקני, צויין כי האו"ם מפלה את ישראל ביחס לפלסטינים, ולכן עד שלא יתאזן היחס אליה, ועד שלא תיכלל ישראל כחברה שווה בגוש המדינות האירופיות, תקפיא ארה"ב העברת תרומות לתקציב הרגיל של האו"ם

ארצות הברית למען ישראל: ועדת החוץ של בית הנבחרים האמריקני הצביעה אמש (יום ה') על שורת רפורמות הנדרשות מהאו"ם, ומאיימת בהפסקת מימון לאו"ם אם העצרת הכללית לא תפסיק להעביר החלטות חד צדדיות נגד ישראל.

 

"ישראל מבודדת בצורה מתמדת ונתונה לביקורת על מאמצי המדינה היהודית לשמור על ביטחון אזרחיה מפני התקפות טרור, תוך העלמת עין מהטרור הפלסטיני. ישראל היא המדינה היחידה שאינה מקבלת מושב במועצת הביטחון או בתפקיד בנושא זכויות האדם", נאמר בהחלטת בית הנבחרים.

 

הנושא הישראלי מהווה פרק אחד בחקיקה לרפורמה באו"ם המשתרעת על פני 70 עמודים. בפרק 107 הדן ב"שיוויון באומות המאוחדות", מתבקש נשיא ארה"ב להורות לשגריר האמריקני באו"ם להשתמש בקולו, בהצבעה שלו ובהשפעתו על האו"ם, כדי להרחיב את גוש מדינות מערב אירופה ואחרות (אוסטרליה, ניו זילנד וקנדה) ולכלול בה את ישראל כחברה קבועה עם זכויות וחובות.

 

מזכירת המדינה צריכה להודיע לקונגרס בתוך חצי שנה מכניסתו לתוקף של חוק זה ובכל חצי שנה במשך השנתיים הבאות על המהלכים לצירוף ישראל כחברה קבועה בגוש המדינות האירופיות.

 

בתוך חודשיים מחקיקת חוק זה נדרש האו"ם להבטיח איזון בין הנושאים הישראלי והפלסטיני ולבטל כפילויות של גופים למען הפלסטינים. בית הנבחרים האמריקני מציין בחקיקה כי באו"ם פועלים ארבעה גופים למענם: המחלקה של האו"ם למען זכויות הפלסטינים; הוועדה להפעלת הזכויות שאין לבטלן של העם הפלסטיני; המתאם המיוחד מטעם האו"ם למען תהליך השלום במזרח התיכון ונציג אישי לאש"ף ולרשות הפלסטינית; והארגון הבינלאומי לשאלת פלסטין.

 

בית הנבחרים, בהליך החקיקה החדש מורה לנשיא ארה"ב להורות לשגריר באו"ם לדרוש יישום של ההמלצות הכלולות בחוק.

 

"עד שההמלצות ימומשו, ארה"ב תמנע העברת תרומה לתקציב הרגיל של האו"ם", קובעת החקיקה ומטילה את בדיקת הביצוע על משרד המבקר של הקונגרס, המקביל למבקר המדינה בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
האו"ם. ישראל בבידוד
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
ארה"ב תקפיא הסיוע (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים