שתף קטע נבחר

לנשנש משמש

רגע לפני שיגמר, ממהרת יעל גרטי ומגישה ארבעה מתכוני משמשים מקוריים - לא קינוחים, עוגות או ריבות אלא סלטים, תוספות ומנות ראשונות

"אפשר בבקשה לקבל קרטיב משמש?", אמרתי בשקט ובנימוס בקפיטריה העמוסה של בית הספר ומצאתי את אחי הגדול מתפקע מצחוק לצדי, על שאמרתי משמש במקום 'מישמיש', כיתר הילדים.

 

משמש או מישמיש ("משינה", אגב, הקדישו לסוגיה הזו שיר),זה לא ממש משנה. מדובר בפרי נהדר, עשיר בויטמין A ובאשלגן. המגרעה היחידה שלו היא: עונה קצרה מדי. מדובר בחודשים מאי, יוני, יולי.

 

אם אינכם רוצים לגלות (כפי שקרה לי בקיץ שעבר) שכבר אין משמשים - צאו לדרך, לפניכם ארבעה מתכוני משמשים, בכיוון מלוח דווקא, טעימים ומיוחדים.

 

 

קרוסטיני משמשים טריים ורוקפור

 

החומרים:

1 באגט

5 משמשים טריים

100 גרם גבינה כחולה (רוקפור, דנאבלו וכו')

פלפל שחור גרוס גס

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום 180 מעלות.
  2. חותכים את הבאגט לפרוסות דקות, בעובי 1/2 עד 1 ס"מ. מושחים כל פרוסה בשמן זית בעזרת מברשת ומניחים בתבנית תנור גדולה, פרוסה לצד פרוסה.
  3. מכניסים את פרוסות הבאגט המשוחות בשמן זית לתנור, לאפיה בת עשר דקות, עד להזהבה. מוצאים ומצננים מעט.
  4. מפוררים את גבינת הרוקפור בקערית. חותכים את המשמשים לפרוסות דקות.
  5. מניחים על גבי כל פרוסת באגט פרורי רוקפור אחדים, פרוסת משמש דקיקה ומסדרים שוב בתבנית. מזליפים שמן זית בעדינות ומפזרים מעט פלפל שחור גרוס גס. מכניסים שוב לתנור לאפיה בת חמש עד עשר דקות, עד שהגבינה נמסה כמעט לגמרי והמשמש התרכך. מגישים מיד. ניתן להגיש מעל סלט ירוק.

 

 


משמש או מישמיש?                                        (צילום: ליאור פילשטיינר)

 

 

משמשים טריים ממולאים עשבי תיבול

 

החומרים:

10 משמשים טריים

1 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור נענע

50 גרם אגוזי פקאן

1 כף שמן זית

1 ביצה

מלח

פלפל שחור גרוס גס

גיוון: אפשר לשחק עם סוגי ויחסי עשבי התיבול, על פי הטעם האישי

 

אופן ההכנה:

  1. משמנים תבנית תנור בשמן זית ומחממים את התנור לחום 180 מעלות.
  2. שוטפים את המשמשים, חוצים, מגלענים ומסדרים בתבנית כשחלקם הפתוח פונה כלפי מעלה.
  3. שוטפים ומפרידים עלי נענע ופטרוזיליה מגבעוליהם.
  4. מכניסים למעבד מזון את עשבי התיבול עם שמן זית, פקאנים, ביצה, מלח ופלפל. מרסקים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מכניסים כפית מלית לכל מחצית משמש.  מזליפים מעט שמן זית על המשמשים הממולאים ומכניסים לתנור לאפיה בת עשר דקות לערך, עד שנראה שהמלית יציבה ואפויה היטב.
  6. מגישים מיד. ניתן להגיש מעל סלט ירוק.

 

אפשרויות מילוי אחרות:

  • פרוסת גבינת עיזים.
  • פרוסת גבינת עיזים בשילוב המלית שלעיל.
  • למעריצי הכוסברה: חצי חבילת כוסברה, פרורי לחם, ביצה, מלח, פלפל, שמן זית.
  • מלית טרגון: טרגון טרי, ביצה, מלח, פלפל, שמן זית.
  • מלית נענע: נענע, ביצה, מלח, פלפל, שמן זית.
  • פרוסת גבינת עיזים בשלוב מלית נענע.

 


אפשר לגוון ולהוסיף גבינות מסוגים שונים            (צילום: ליאור פילשטיינר)

 

 

סלט רוקט, משמשים טריים צרובים בשמן זית, רוקפור ואגוזי מלך

 

החומרים:

חבילה גדולה של רוקט (ארוגולה), שטוף

6 משמשים טריים, שטופים

שמן זית

100 גרם גבינה כחולה (רוקפור, דנאבלו), מפוררת

70 גרם אגוזי מלך

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בן יין לבן או חומץ בלסמי לבן

1 כף חרדל חלק, צרפתי

1 כף סוכר

מלח

פלפל שחור גרוס גס

1 כף מים מינרלים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את חומרי הרוטב. טועמים. במידה והרוטב חמוץ מדי מוסיפים עוד מעט מים או עוד מעט סוכר. שוטפים את המשמשים, חוצים, מגלענים.
  2. מחממים 1-2 כפות שמן זית במחבת. כשהשמן חם מאוד מניחים בזהירות את המשמשים לצריבה מהירה, של שני הצדדים. מוציאים מן המחבת מיד עם צריבתם ומעבירים לצלחת.
  3. מניחים בקערת הגשה את הרוקט. מעליו מסדרים בצורה נאה את המשמשים הצרובים. מפזרים למעלה פרורי רוקפור ואגוזי מלך. יוצקים את הרוטב רגע לפני ההגשה לשולחן.

 

משמשים טריים צרובים, תרד וצנוברים

תוספת טעימה לאורז לבן

 

החומרים:

1 ק"ג תרד טרי, שטוף היטב

10 משמשים טריים

100 גרם צנוברים

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס גס

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את המשמשים, חוצים ומגלענים. שוטפים היטב את התרד ומאדים אותו בסיר גדול עם מעט מים רותחים. כשהתרד מאודה מורידים מן האש, מצננים, סוחטים היטב ומניחים בצד.
  2. סיר בו היה התרד מחממים כף שמן זית ומטגנים את הצנוברים עד להזהבה נאה. מוציאים מן הסיר מיד ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  3. מחממים באותו סיר כף שמן זית וכשהשמן חם מאוד מניחים את המשמשים לצריבה מהירה. כשהמשמשים צרובים מוסיפים לסיר את התרד המאודה, הצנוברים המטוגנים, מלח, פלפל שחור גרוס גס, מערבבים ומבשלים במשך 10-20 דקות, על אש קטנה, עד שנראה כי המשמשים התרככו והטעמים התמזגו. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. מגישים מיד, מתאים מאוד כתוספת לאורז לבן.

 

 

  • ליאור פילשטיינר הוא צלם מקצועי, לאתר שלו הקליקו כאן . 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלט רוקט, משמשים טריים צרובים בשמן זית, רוקפור ואגוזי מלך
צילום: ליאור פילשטיינר
מומלצים