שתף קטע נבחר

מינהל האוכלוסין: 146 מפונים עזבו, 700 באו

131 תושבי חבל עזה המיועדים לפינוי ו-15 תושבי צפון השומרון כבר רשמו את כתובתם החדשה במינהל האוכלוסין. מנגד, למעלה מ-700 הספיקו להעתיק את כתובתם אל תוך הגוש לפני פרסום צו אלוף האוסר את העתקת המגורים - למעלה מפי ארבעה. היישוב המבוקש ביותר היה נווה דקלים עם 160 מתנחלים חדשים, ואחריו נצרים. במינהל האוכלוסין מתכוונים "לפנק" את המפונים ולהמתין להם עם צוותי משרד הפנים ביישובים החדשים

כמה תושבים כבר עזבו את גוש קטיף? לפי נתוני מינהל האוכלוסין שהגיעו לידי ynet רק 146 בני אדם העתיקו את מגוריהם מגוש קטיף ומצפון השומרון ושינו את כתובתם במינהל האוכלוסין. זאת, מאז החלטת הממשלה על תוכנית ההתנתקות. 131 מתוכם יצאו מחבל עזה ו-15 עזבו את ארבעת יישובי צפון השומרון.

 

 

במינהל האוכלוסין החלו לתעד את מספר ה"מתנתקים" מאז חודש יוני 2004, אז החליטה הממשלה על תוכנית הפינוי. הנתונים מדוייקים נכון לספירה האחרונה שנערכה במינהל האוכלוסין, בחודש מאי 2005. היישוב המבוקש ביותר היה לפי הנתונים נווה דקלים, אליו עברו כ-160 בני אדם. אל נצרים עברו 93, אל בני עצמון עברו 78. בניסנית התיישבו 73 שכנים חדשים ובכפר דרום - 68. יתר העוברים התמקמו ביישובים האחרים.

 

ממשרד הפנים נמסר ל-ynet כי מאז התקבלה החלטת הממשלה על תוכנית ההתנתקות ועד לחודש מרס השנה, אז פורסמו צווי אלוף אשר אוסרים את המעבר אל גוש קטיף וצפון השומרון, עברו למעלה מ-700 בני אדם להתגורר בתוך תחומי היישובים בגוש קטיף - למעלה מפי ארבעה מאשר מספר העוזבים.

 

אל יישובי צפון השומרון עברו 130 תושבים. מדובר במעבר בעיקר אל היישוב שא-נור, בו התמקמו 62 איש. אל חומש עברו 50 בני אדם.ממינהלת ההתנתקות נמסר, עם זאת, כי 264 בתי אב חתמו עד כה על בקשות למתן פיצוי ומתכוונים לצאת את הגוש.

 

אנשי משרד הפנים יגיעו לבקר

 

בתוך כך הוחלט במינהל האוכלוסין של משרד הפנים לסייע למפוני גוש קטיף וצפון השומרון ולספק להם שירות אישי לאחר המעבר ליישובים החדשים, לכשיוקמו.

 

לאחרונה התקבלה במינהל האוכלוסין ההחלטה לשלוח צוותים מיוחדים ליישובים אליהם יעברו המפונים ולסייע להם ברישום כתובתם החדשה ובכל שירות אחר לו יזדקקו. הצוותים ישהו ביישובים יום אחד, ויגיעו בהמשך אם יהיה צורך נוסף.

 

ראש מינהל האוכלוסין, ששי קציר, אמר ל-ynet כי הכוונה לספק את השירות ביישובים עצמם מטרתה להקל על המפונים ככל הניתן. "אם יהיו ריכוזים של מתיישבים בדירות שכורות או בשכונות קראווילות, הם יזדקקו לשירות מרשם התושבים", הסביר. "נכין צוותים ונבוא לקראתם בכל עניין שלו יזדקקו. אנו רוצים להקל עליהם את המעבר. נתאם איתם את הגעת הצוותים בכל פעם ואם יהיה צורך - ישובו הצוותים מספר פעמים ליישובים ככל שידרש", אמר קציר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אילן מרסיאנו
גוש קטיף. 146 עברו
צילום: אילן מרסיאנו
צילום: איי אף פי
הקרוואנים בניצן. אנשי המינהל יחכו
צילום: איי אף פי
מומלצים