שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    ערוכים אחד-אחד - תערוכת יינות ישראל

    יש בין חובבי היין המקומי רבים אשר ממתינים עד שהיקב יבוא אליהם. הזדמנות שכזאת, לטעום גם בקבוקים אשר אינם מצויים באופן קבוע או בכלל בחנויות קרובות, נופלת למשל ביריד יינות ישראל השביעי, אשר יחלוץ את פקקיו השבוע

    יקבים לא מעטים מנצלים את יריד יינות ישראל שיחלוץ פקקיו ב-29 וב-30 ביוני, במוזיאון ארץ-ישראל בתל-אביב, על מנת להשיק יינות חדשים ולקיים מפגשי בכורה עם בצירים וכרמים שונים.

     

    מארגני היריד, מגזין "יין וגורמה", יארחו בין השאר גם סדנת טעימות בהנחייתו של גאורג רידל, האיש והכוס. רידל הוא אחת הדמויות המפורסמות יותר בשנים האחרונות בסצינת היין העולמית - בזכות השורה הארוכה, המגוונת והאיכותית של כוסות יין המיוצרות במפעלו ומשווקות על גבי תיאוריית הקשר הבלתי נפרד שבין הכוס והתאמתה לסוג היין, כדרך להגשמה עצמית של הטועם. בואו של רידל בכבודו ובעצמו אל הפינה המזרח תיכונית הזאת, היא מחווה מיוחדת לאחד מבכירי אנשיו, מנהל הפיתוח של השוק האירופי - הטועם, המבקר, המרצה והסופר יאיר היידו, אחד מאנשי היין המבריקים ביותר שצמחו בכרם הישראלי.

      

    בכל הקשור לטעימות בראשית, אחת הבשורות הטובות מגיעה מן הדרום. יקב יתיר, עם היינן ערן גולדווסר, אשר בתוך זמן קצר הצליח להתבסס גבוה ברשימת היקבים המצטיינים והמרתקים ביותר, מניח על הדלפק שני יינות חדשים.

     

    "יער יתיר 2002", העשוי על טהרת הקברנה-סוביניון מכרמי היקב, מציג בכוס אדום כהה סמיך לעין, ניחוחות עזים וטובים של גרגרי יער בשלים, דובדבן שחור וחם, ותבלינים מן העץ. היין התיישן בחביות עץ אלון אשר רק חלקן חדש, מה שתרם לאיזון הנהדר בין הארומות מן הפרי ומן החבית. על החך הוא מלא, עשיר ומורכב, טעמיו מרתקים ומהדהדים רגע ארוך. אפשר לשתות, אך לשיאו הוא יגיע בעוד 6-5 שנים. 165 שקלים לבקבוק.

     

     היין השני של היקב, "יתיר 2002", עשוי בלנד משולש של קברנה סוביניון(75%), מרלו (15%) ושיראז (10%) באדום הכהה שלו זרוק מעט סגול נאה למראה, יש לו זר ניחוחות פרי מושך ומשהו פלפלי מדגדג בתוכם. בטעימה הוא משלב נוכחות עם קלות, איזון טוב וסיומת מרשימה. 95 שקלים לבקבוק.

     

    מן המדבר, מיקב שדה בוקר, אשר בקיבוצו של דוד בן-גוריון, מגיעים 2 בקבוקים חדשים מעשה ידיו של היינן צבי רמק, אשר עלה לישראל ב-1980 מקליפורניה. כרמי הקיבוץ, הגדלים על קו רוחב יוצא דופן לפחות ביחס לכרמי אירופה, נותנים בשנים האחרונות יינות טובים ההולכים ונעשים מעניינים משנה לשנה.

     

    "שדה בוקר, מרלו 2002", למשל, עשוי על טהרת הזן, התיישן 24 חודשים בחביות עץ אלון, והוא יין  ידידותי ונעים, בעל ניחוחות טובים של גרגרי יער, שזיף ותבלינים. מגע בחך רך וקל. 65 שקלים לבקבוק.

     

    "שדה בוקר, זינפנדל 2003", גם הוא 100% מענבי הזן, התיישן 12 חודשים בחביות עץ ללא סינון. יש לו  ניצוץ נאה בכוס, אף חביב של גרגרי יער ודובדבנים, וטעמיו מהנים. 60 שקלים הבקבוק.

     

     

    מפגש ראשון בהחלט (גם למדור) הוא עם יינותיו של יקב לברון, מפעל משפחתי קטן הממוקם במרתף הבית  אשר ברכס הכרמל בחיפה. הענבים באים מכרמים באזור גוש חלב, וכרם בן זימרה. ה"קברנה סוביניון לברון 2004", וה"מרלו לברון 2004", עשויים כל אחד בתוספת של 20% מענבי הזן השני, והם התיישנו משך שמונה חודשים בחביות עץ אלון מבורגוניה. מחיר כל בקבוק 60 שקלים.

      

    מאותו אזור גיאוגרפי, אך לא מאותה ליגה מבחינת היקף הייצור והפעילות הייננית התוססת שלו, יקב בנימינה מציג בתערוכה את ה"בנימינה טמפרניו 2004". הזן הארומטי והמורכב ממנו עושים יינות מצויינים בריוחה הספרדית, התאקלם בארץ, אך התוצאה המקומית שונה מאוד מזאת התקבלת בכרמי חצי האי האיברי. גירסת 2002 של הטמפרניו, הזכורה למדור, היתה התחלה למשהו. היין הנוכחי (העשוי בתוספת 15% קברנה סוביניון) מציג התקדמות. יש לו ארגמן עמוק ונאה בכוס, קלילות, ואופי כפרי משהו ולא מחייב. לגימה צעירה על החך ונעימה. 45 שקלים הבקבוק.

     

    הבאים ליריד היינות, יקבלו תמורת דמי כניסה בסך 48 שקלים, כוס טעימה (של רידל כמובן), איתה יוכלו לנדוד מדוכן לדוכן, לצורך טעימות. בילוי נעים.

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    יתיר - גבוה ברשימת היקבים המצטיינים והמרתקים
    מומלצים