שתף קטע נבחר

אולמרט לביבי: "ללא התנתקות - הצמיחה תיפסק"

שר התמ"ת אהוד אולמרט אמר היום בכנס קיסריה לשר האוצר שישב לצידו: "אי אפשר להתנגד להתנתקות, לריב עם כל העולם ולהניח שהצמיחה תימשך". נתניהו: "הביטחון ולא השלום הוא המרכיב החיוני להבטחת הצמיחה". לדברי אולמרט, אולמרט, יעדי העל הכלכליים הם האצת הצמיחה וצימצום הפערים החברתיים

"אי אפשר להתנגד להתנתקות, לריב עם כל העולם ולהניח שהצמיחה וההשקעות יימשכו כאילו לא קרה דבר". כך אמר הבוקר (ה') ממלא מקום ראש הממשלה ושר התמ"ת אהוד אולמרט בנאומו בכנס קיסריה, תוך שהוא מכוון את דבריו ישירות לשר האוצר, בנימין נתניהו, שישב לצידו.

 

 

 

עוד אמר אולמרט כי "ההינתקות טובה לכלכלת ישראל, היא תיצור הזדמנויות שיביאו לגידול בהשקעות בישראל, תתרום לשיפור היכולת של המשק הישראלי לחדור לשווקים בחו"ל ותביא לצמצום פערים חברתיים".

 

 

 

בדברים שנשא בכנס אמר אולמרט, כי המשק הישראלי מפגר כיום משמעותית מול משקים כמו אירלנד, סינגפור ופינלנד באינדיקטורים כלכליים מרכזיים, ביניהם תוצר לנפש, השקעות ותעסוקה. לדוגמא, אמר אולמרט, כי ב-20 השנים האחרונות גדל התוצר לנפש בסינגפור ב-270%, באירלנד ב-253%, ואילו בישראל ב-57% בלבד.

 

לדבריו, ההבדל בנינו לבין המדינות הקטנות האחרות שהצליחו הוא בעובדה שהן ידעו לנצל את תהליך הגלובליזציה לטובת האצת הצמיחה. "כל בר דעת חייב להבין שההינתקות היא אמירה לעולם: אנחנו חלק מתהליך הגלובליזציה. אי ביצוע ההינתקות זוהי אמירה: אנחנו מעדיפים להסתגר בדלת אמותינו", אמר.

 

נתניהו לא נשאר חייב, והגיב מייד על דברי אולמרט: "אי אפשר להקים מדינת טרור לצידה של ישראל ולחשוב שההשקעות הזרות ימשיכו לזרום לכאן. אלה דברים שאינם ראויים לדיון בכנס הזה. זו פופוליטיקה ואני מציע שנמשיך לדבר על זה בטלוויזיה".

 

עוד אמר נתניהו כי "שלום יכול לתרום לצמיחה אך יש מדינות עם שלום, בלי צמיחה. שלום הוא יעד בפני עצמו ואין לקשור אותו ליעדים הכלכליים". נתניהו הדגיש כי הביטחון ולא השלום הוא המרכיב החיוני להבטחת הצמיחה במשק. "תיירים באים לישראל כשאוטובוסים לא מתפוצצים ברחובות ולא בגלל שתהיה או לא תהיה התנתקות. משקיעים רבים הבודקים אפשרויות השקעה בישראל אינם מתייחסים גם הם לסוגיית ההתנתקות כחלק ממערך השיקולים שלהם".

 

אולמרט אמר כי על מנת לעמוד באתגרים העומדים בפני המשק הישראלי, על הממשלה מוטלת החובה להוביל מהלך של תכנון וביצוע תכנית כלכלית אסטרטגית ארוכת טווח למשק הישראלי. בנוסף, אמר אולמרט כי קיומו של אופק מדיני מאפשר לנקוט צעדים משמעותיים לניצול היתרונות היחסיים של המשק הישראלי בתחומי הון אנושי, מחקר ופיתוח וכדומה.

 

הימנעות ממעשה, אמר אולמרט, תגרום לכך שבעוד מספר שנים נמצא את עצמנו בנחיתות מול משקים מתעוררים כמו קפריסין, דרום קוריאה, ומדינות במזרח אירופה.

 

לדברי אולמרט, יעדי העל הכלכליים של מדינת ישראל לעשור הקרוב הם האצת הצמיחה, צמצום הפערים החברתיים באמצעות תעסוקה, חיזוק הפריפריה ואופטימיזציה והתייעלות של השירות הציבורי.

 

לקראת הדיונים על תקציב 2006 הגיש משרד התמ"ת לאוצר את תוכניותיו לקידום נושאי המיקוד. בין הצעות התמ"ת: הקמת קרנות השקעה פרטיות, מהן 3 קרנות ייעודיות לנגב ולגליל; גיוס מקורות חוץ תקציביים להגדלת השקעות המדען הראשי בפרוייקטי מחקר ופיתוח באמצעות הנפקת אג"ח לציבור; הכרזה על ננו-טכנולוגיה כפרוייקט לאומי; עידוד, הקמה והרחבה של מרכזי פיתוח בבעלות תאגידים רב לאומיים באמצעות תמריצי מס; הגדלת ההשקעה הממשלתית בהכשרה מקצועית ועוד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אולמרט: ריבים וצמיחה לא הולכים ביחד
צילום: רויטרס
צילום: סבסטיאן שיינר
נתניהו: נמשיך לדבר בטלוויזיה
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים