פונדנט שוקולד
הוא נראה כמו סתם עוגת שוקולד מבחוץ, אבל כשחותכים אותו במזלג מתקבלת עוגה עשירה, שוקולדית ומתוקה - מנה שהפכה ללהיט היסטרי במסעדות ובבתי קפה
המתכון באדיבות שף אסף בוזגלו, "בוסטון פיש אנד גריל"
המצרכים (ל- 7 מנות):
340 גרם שוקולד מריר באיכות טובה
340 גרם (כוס וחצי) חמאה
6 ביצים
6 חלמונים
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
1 כוס (145 גרם) קמח
אופן ההכנה:
- מניחים את השוקולד והחמאה בקערה מתאימה וממיסים אותם במיקרוגל.
- מערבלים את שאר המרכיבים בעזרת מערבל ידני.
- מחברים את שתי התערובות ומערבלים יחד כדקה. מסננים את התערובת וממלאים קעריות אישיות מאלומיניום ("קוקוטים"), עד ל- 3/4 גובה. אופים בתנור שחומם לחום של 180 עד שהפונדנט תופס ועובר את גובה הכלי ב- 1 ס"מ. מגישים מיד.
מומלצים