שתף קטע נבחר

משמשים - מהר מהר לפני שייגמר

יאיר ברק ממגזין "שף" בשני מתכונים - האחד למשמשים משומרים בסירופ, והשני למרק משמשים וקרם וניל, מתכון שעושה שימוש במשמשים המשומרים מהמתכון הקודם

משמשים משומרים בסירופ 

 

המרכיבים (לצנצנת בנפח 500 מ"ל)

10 משמשים

5 כוסות (1 ליטר) מים

1 כוס (200 מ"ל) יין לבן חצי יבש (כמו סוביניון בלאן)

1/2 2 כוסות (500 גרם) סוכר

1 מקל קינמון

5 מסמרי ציפורן (להשיג בחנויות תבלינים)

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים ומגלענים את המשמשים. שמים את כל מרכיבים, פרט למשמשים, בסיר ומביאים לרתיחה, תוך בחישה, עד שהסוכר נמס לגמרי. מסירים מהכיריים ומוסיפים לסיר את חצאי המשמשים. מכסים את הסיר ומשהים כ-15 דקות.
  2. מסננים את הסירופ לתוך צנצנת. מצננים ומוסיפים את המשמשים. סוגרים ואוטמים היטב. שומרים במקרר עד חודשיים.

  

מרק משמשים וקרם וניל

מתכון שעושה שימוש במשמשים בסירופ מהמתכון הקודם

 

 

המרכיבים (4 מנות):

1 כוס (200 מ"ל) חלב

1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

1 תרמיל ווניל, חצוי

2 חלמונים (40 גרם)

3 כפות (60 גרם) סוכר

12 חצאי משמשים בסירופ, מסוננים

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את החלב, השמנת ותרמיל הווניל בסיר ומחממים, על להבה נמוכה, עד לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוציאים את תרמיל הווניל, מגרדים את תוכנו פנימה ונפטרים ממנו. מסירים מהכיריים ומצננים קצת.
  2. שמים את החלמונים והסוכר בקערה נפרדת או בקערת מערבל ומקציפים כמה דקות, עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח. יוצקים את קרם החלמונים באיטיות אל תערובת השמנת ווניל, תוך עירבוב נמרץ, עד שנוצר רוטב חלק. מצננים קצת.
  3. מכינים 4 כוסות או קעריות, מניחים בכל אחת 3 חצאי משמשים משומרים, יוצקים את הרוטב ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהר לפני שייגמר
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים