שתף קטע נבחר

לראשונה: השר מופז התראיין לרשת אל ג'זירה

צוות של רשת הטלוויזיה הערבית הגיע ללשכתו של מופז בקרייה. בראיון שנערך בעברית נדרש שר הביטחון להתייחס בין היתר לגושי ההתיישבות, תיאום ההתנתקות והמעברים באיו"ש וברצועה. בסוף, האורחים אפילו ביקשו תמונה למזכרת

שר הביטחון, שאול מופז, העניק אמש (יום א') לראשונה ראיון לרשת הטלוויזיה הערבית אל-ג'זירה. השר אירח את ראש מערכת הרשת בישראל, ואליד עומרי, בלשכתו בקרייה בתל אביב. "אנו מתפללים 3 פעמים ביום לשלום", אמר מופז במהלך הראיון, שנערך בשפה העברית ונמשך יותר מחצי שעה.

 

הבקשה לראיין את מופז התקבלה בלשכתו לפני תקופה ארוכה ורק כעת החליט מופז להיענות לה לאחר שחש כי זה הזמן המתאים לפנות לעולם הערבי. למרות שהראיון נערך בשפה העברית, המראיין חזר על השאלות גם בערבית.

 

מופז ענה באריכות לכל השאלות, חלקן נוקבות. לדבריו, יש לעשות הכל כדי שהכלכלה הפלסטינית תביא לרווחת התושבים ולחזק את הרשות על מנת שתילחם בטרור. מופז אמר במהלך הראיון כי "ישראל מייחלת לשלום" ובימים אלה ישנו חלון הזדמנויות שיש לתת לו סיכוי.

 

כשנשאל לגבי עתיד ההתיישבות באיו"ש אמר מופז שהיא תעמוד במבחן הסדר הקבע. "ברור לנו לחלוטין שחלק מגושי ההתיישבות יהיו בצד הישראלי. אנו מדינה קטנה שצריכה להבטיח שבעוד 50 שנה תוכל להגן על עצמה כנדרש עם גבולות ברי הגנה", דברי השר. גם לבקעת הירדן התייחס מופז בצורה דומה ואמר שמדובר באינטרסים שלא ניתן לוותר עליהם כדי להבטיח קיום במציאות משתנה.

 

השר התייחס גם לנושא התיאום מול הפלסטינים בכל הקשור לתוכנית ההתנתקות. בתשובה לשאלה לגבי הסטטוס של הנמל הימי ורצועת עזה אמר מופז שהפלסטינים יכולים להתחיל לבנות נמל ימי ואף להתחיל לתכנן נמל תעופה, אולם התחלת הבנייה של הנמל האווירי תחל רק לאחר הפינוי וגם זה מותנה בהסכמת ישראל לאור הטיפול בארגוני הטרור.

 

מופז התייחס גם למינהלת המעברים שהקים בשבוע שעבר, מינהלת שאמורה להתוות דרך וליצור שיתוף פעולה בין זרועות הביטחון השונים בכל הקשור למעברים בעזה ובאיו"ש בעיקר לאחר תוכנית ההתנתקות. הוא סיפר שהמדינות התורמות ישקיעו בשלוש השנים הקרובות 9 מיליארד דולר בסיוע להקמת מעברים לרווחת העם הפלסטיני.

 

בנושא מעבר רפיח אמר מופז כי מתוכנן מעבר גדול שבו תתאפשר תנועה בין ישראל, מצרים ורצועת עזה. כתב אל ג'זירה שאל את מופז גם לגבי תוכנית ההתנתקות והמציאות לאחר יישומה. "זהו מהלך שיש בו סיכון, אך יש בו גם סיכוי. אנו מעדיפים מציאות של דו קיום על פני מכאוביה של המלחמה", ענה מופז. הוא התייחס גם לנושא המנהיגות הפלסטינית שחייבת לפעול נגד הטרור ולהשיג את יעדיה.

 

בסוף הראיון צוות הטלוויזיה אף ביקש להצטלם עם מופז למזכרת. הראיון יתורגם לערבית וישודר בימים הקרובים באל ג'זירה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ הכנסת
ראיון ראשון. מופז
צילום: ערוץ הכנסת
צילום: אלג'זירה
סמל רשת אל ג'זירה
צילום: אלג'זירה
מומלצים