שתף קטע נבחר

מכה לפולארד: הערעור על הרשעתו נדחה

המרגל הישראלי ניסה לטעון בבית המשפט הפדרלי לערעורים כי במהלך משפטו המקורי לא זכה לייצוג משפטי ראוי. הוא גם ביקש גישה למסמכים חסויים. בית המשפט דחה את העתירה. הסיבה: אין שום סיבה משפטית לשנות את החלטת הערכאה הקודמת

המאמץ של המרגל יונתן פולארד לבטל את הרשעתו בדין בגין ריגול לטובת ישראל, בטענה שייעוץ משפטי כושל היה הסיבה למאסר העולם שנגזר עליו, ספג היום (ו') מהלומה נוספת. בית המשפט הפדרלי לערעורים דחה את עתירתו.

 

פולארד, שהיה אנליסט במודיעין של חיל הים האמריקני, הורשע בשנת 1987 על פי הודאתו בריגול לטובת ישראל ונדון למאסר עולם. זאת, למרות שנעשתה עסקת טיעון עם התביעה להקלה בעונשו בתמורה להודאה.

 

פולארד טוען בשנים האחרונות שההרשעה שלו נובעת מייצוג משפטי כושל. בשנת 2003 הוא ערער לבית המשפט לערעורים בוושינגטון והשופט תומאס הוגאן דחה את העתירה. פולארד לא ויתר וחזר לאותו בית משפט עם טיעונים נוספים. הפעם נשמעה העתירה בפני שלושה שופטים, שהחליטו כי אין שום סיבה משפטית לשנות את פסיקתו של השופט הוגאן, שכן גם בפניו הוצגו הטענות לייצוג משפטי כושל.

 

עורכי הדין של פולארד ביקשו מבית המשפט לאפשר להם לעיין במסמכים סודיים שהציג בעבר בפני בית המשפט כספר ווינברגר, מי שהיה שר ההגנה באמצע שנות השמונים. העדות של ווינברגר היא שהביאה על פולארד את מאסר העולם, בניגוד להסכם שיתוף הפעולה בין פולארד לבין התביעה.

 

אבל גם בבקשה זו נחל פולארד מפלה. שופטי בית המשפט הפדרלי לערעורים דחו גם את הבקשה לעיין במסמכים הסודיים בנימוק שלבתי המשפט הפדרלים אין סמכות חוקית להורות על גישה למסמכים חסויים לצורך הגשת בקשת חנינה.

 

פולארד, בן 50, הורשע בהעברת סודות צבאיים מארה"ב לפני 19 שנה. בשנים האחרונות טוען פולארד שעורכי דינו לא יצגו אותו כראוי ולא הגישו ערעור במועד. בשלב אף האשים את ממשלת ישראל בקשירת קשר למנוע את יציאתו לחופשי.

 

לאחרונה נפגש עמו שגריר ישראל בארה"ב, דני איילון בכלא באטנר בצפון קרוליינה. השניים נועדו במשך כשעתיים במה שהוגדר "שיחה קשה". במהלך מרביתה האזין השגריר איילון ואילו יונתן פולארד ורעייתו אסתר השמיעו טענות קשות על כך שלטענתם הוזנחו על ידי ממשלת ישראל. "התאכזבתי קשות ונגעלתי. אחרי 20 שנה ציפיתי לפגישה רצינית. ציפיתי שנשוחח על יוזמות יעילות וצעדים מעשיים ובמקום זה מה שקיבלתי זו מחווה ריקה ופגישה חסרת תוכן", אמר פולארד.

 

פולארד אף עתר לפני מספר חודשים לבג"ץ בדרישה להכיר בו כאסיר ציון עקב היחס הקשה והאכזרי לו זכה מהרשויות השונות בארצות הברית - החל מעונש מאסר העולם חסר התקדים, המשך בסירובה העיקש של ממשלת ארצות הברית לשחררו ממאסר, וכלה בתנאים המחפירים ומסכת העינויים והייסורים שעבר במתקני הכליאה שלה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פולארד. מכה קשה
צילום: איי פי
צילום: איי פי
לפני אחד הדיונים בביהמ"ש (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים