שתף קטע נבחר

כך תרוויחו מהפחתת המע"מ

תכנון נכון של מועדי התשלום עבור עסקאות עשוי לחסוך למתכנן מאות ואפילו אלפי שקלים בעקבות הפחתת שיעור המע"מ בחצי אחוז מ-1 בספטמבר. המרוויחים: בעיקר רוכשי מכוניות ודירות חדשות. מדריך

"תכנון נכון של מועדי התשלום בעבור עסקאות, ובעיקר אלו הכרוכות בתשלום של אלפי שקלים, עשוי לחסוך למתכנן מאות ולעיתים אלפי שקלים עקב הקטנת שיעור המע"מ". כך אומר רו"ח עופר פרץ, ראש תחום מיסוי במרכז המידע חשבים מקבוצת חילן טק.

 

המועד הקובע - מועד המסירה

 

ככלל, אומר פרץ, המועד הקובע לצורך קביעת שיעור המע"מ החל על מכירה הוא במועד מסירת המוצר לקונה - מועד ביצוע האספקה. מוצר שנמסר לקונה לפני 1 בספטמבר 2005 יחויב במע"מ בשיעור של 17%. מוצר שיימסר לקונה ב-1 בספטמבר ואילך יחויב במע"מ בשיעור של 16.5%.

 

לדברי פרץ, שיעור המע"מ המופחת יחול גם אם התמורה לעסקה שולמה במלואה או בחלקה לפני מסירת המוצר, כאשר המסירה היתה אחרי 1 בספטמבר.

 

לדחות קבלת מוצר, תשלומים

 

פרץ ממליץ ללקוחות לדחות קבלת רכב או מוצר חשמלי יקר עד אחרי 1 בספטמבר. לדוגמא, קבלת רכב שמחירו 120 אלף שקל ב-1 בספטמבר יכולה לחסוך לקונה 600 שקל, בהנחה שמחיר הרכב לא יעלה בפרק זמן זה ביותר מ-0.5%. 

 

כאשר מוצר מסופק חלקים-חלקים, כל חלק עומד בפני עצמו מבחינת קביעת שיעור המע"מ. על חלקים שיסופקו לפני 1 בספטמבר יחול מע"מ בשיעור של 17%, ועל חלקים שיסופקו אחרי 1 בספטמבר יחול מע"מ בשיעור של 16.5%.

 

למשפצים כדאי לדעת, כי מכירת מוצר שמחייב מתן שירות, כמו הרכבת ארונות או התקנת מכשיר חשמלי, מחוייבת במע"מ לפי מועד העמדת המוצר כולו לרשות הלקוח, כלומר - אחרי השלמת העבודה.

 

לרוכשי מקרקעין, כולל דירות מגורים מעוסק מורשה, כדאי לדעת כי המועד הקובע לעניין שיעור המע"מ הוא העמדת המקרקעין לרשות הקונה או מועד התשלום, לפי המוקדם שביניהם. פרץ ממליץ לרוכשי דירות ומקרקעין אחרים לדחות כל תשלום אפשרי בגין המקרקעין עד ל-1 בספטמבר ואילך, בתיאום עם מוכר הנכס.

 

שיעור המע"מ המשולם על שירות חד-פעמי נקבע לפי מועד מתן השירות, כך ששירות שניתן לפני 1 בספטמבר יחוייב במע"מ בשיעור של 17%, גם אם התשלום נמסר מאוחר יותר.

 

שירותים הניתנים על בסיס של התחשבנות חודשית, כמו למשל שירותי ניקיון, שמירה, אספקת ארוחות, דיילות מכירה ועוד, מחויבים לפי שיעורי המס התקף על תקופת מתן השירות. לכן, שירות שניתן באוגוסט יחוייב במע"מ בשיעור של 17%, גם אם התמורה תשולם במועד מאוחר יותר.

 

עסקאות על בסיס מזומן, אומר פרץ, כמו השכרת נכסים או של בעלי מקצועות חופשיים (רו"ח, עו"ד, מהנדסים וכו') נמצאות במעמד שונה, והחיוב במס על מתן השירותים הוא בשיעור המס התקף במועד התשלום, ולא במועד מתן השירות. פרץ ממליץ לדחות את התשלומים בעבור שירותים אלו לאחרי 1 בספטמבר, גם אם השירות ניתן מוקדם יותר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרץ: לדחות תשלומים ואספקה
מומלצים