שתף קטע נבחר

אופקים: המפגינים מתכוננים להמשיך לגוש קטיף

צפוייה לצאת לדרך בשעה 19:30, לאחר עצרת ענק באופקים. המשטרה נחושה בדעתה לעצור את המפגינים עוד בטרם ייצאו לכיוון כיסופים. לשם כך תוגברה בכ-6,500 חיילים משלוש חטיבות ובאמצעי בקרה יבשתיים ואוויריים

אחרי שדרות, המפגינים עברו לאופקים: לאחר העצרת אמש בשדרות התעוררו הבוקר (יום ד') משתתפי הפגנת ההמונים נגד תוכנית ההתנתקות ליום חדש. בסופו, בשעה 18:00 תתקיים עצרת במרכז אופקים ובסיומה, בשעה 19:30, צפויים המשתתפים להתחיל לצעוד לכיוון גוש קטיף, כשבראש יצעדו רבנים, אישי ציבור וראשי מועצת יש"ע. הצעדה תחל בתום העצרת. 

 

  

 

להערכת ראשי מועצת יש"ע בחניון הסמוך לאופקים לנו כ-20 אלף איש, באוהלים ותחת שמשיות. במקום סודרו תאורה, שירותים כימיים, דוכני אוכל וכמובן - "גזלנים". כמו-כן הוקמו במקום מרפאה ובית מדרש.

 

לאחר ההשכמה ותפילת השחרית כינסו ראשי מועצת יש"ע את ההמונים והסבירו כיצד בכוונתם להעביר את היום הקרוב. בתום התדרוך יצאו ראשי המועצה לפגישה עם ראש עיריית אופקים, אבי אסרף. 

 

לדברי ראש המועצה האזורית דרום הר חברון, צביקי בר-חי, מתנגדי ההתנתקות ייצאו לצעדה בערב, כאיש אחד, ולא יתפצלו לקבוצות קטנות יותר. זאת, לדבריו, על-מנת שיהיה לראשי הצועדים קל יותר לנווט את השיירה. עם זאת, הוא לא שלל את האפשרות לפיה במהלך הצעדה יתפצלו הצועדים וייפנו חלקם לימין וחלקם לשמאל. "אם כוחות הביטחון יעצרו אותנו, ננסה להידבר איתם", אמר.

 

אסנת, מההתנחלות אלון מורה אמרה ל-ynet : "הגענו לכאן אתמול עם אוטובוס מהיישוב. אני אישית הגעתי עם חלק ממשפחתי, עם בעלי וארבע בנות כשהקטנה בת שלוש והגדולה בת 19. אני לא יכולה לשבת בבית ולראות את העוולה הנוראית הזאת, לכן באתי לכאן. יש לנו כאן אוהל וישנו בשקי שינה. לא קבענו זמן מוגבל מתי נחזור. לא נשב ולא נשתוק".

 

האם מכאן תוכל לסייע בעצירת ההתנתקות? "אני לא יודעת. כשבני ישראל יצאו ממצרים, הם לא ידעו שהים ייבקע להם, הם הלכו קדימה והים נחצה".

 

עופר ואלי הנדל הגיעו מירושלים. עופר: "באנו לכאן כדי למחות על ניסיון של גירוש יהודים. זאת ארץ שהובטחה לאבותינו ולא גירשנו אך אחד, אנשים הגיעו לחולות שוממים. אני אמשיך לגוש קטיף גם בלי מועצת יש"ע, כי תפקידי לשמוע לצו מצפוני". הנדל מתפרץ: "אני הולך עם מועצת יש"ע".

 

בין האלפים הרבים שנמצאים באתר באופקים נמצאים לא מעט נערים. בהם אביה דהן בת ה-19 תושבת עץ אפרים (בשומרון) ומשה קימל בן 18 תושב רמת-גן. על הלילה שעברו, סיפרה דהן: "זה כמו מחנה בני עקיבא. ישנו פה בשקי שינה מתחת לעצים. גיטרות לא היו פה כי אנחנו נמצאים בשלושת השבועות שבין המצרים, אבל היתושים גם לא הטרידו".

 

גם משה קימל סיפר על הלבטים אם ללכת לגוש קטיף אחרי העצרת: "לא נראה לי שאני אכנס לבד לגוש קטיף, קשה לי מאוד לומר את זה אבל אני הולך אחרי מועצת יש"ע, גם אם הם יתקפלו".

 

המשטרה נעכה בכוחות גדולים

 

המשטרה הביאה לפארק באופקים משאיות גרר, והודיעה לכל מי שהכניס את מכוניתו לפארק שאם לא יוציאו את המכוניות, תגרור אותן.  

 

המשטרה נחושה לעצור את המפגינים כבר באופקים, ולשם כך תוגברה בכ-6,500 חיילים משלוש חטיבות ובאמצעי בקרה יבשתיים ואוויריים. עיקר המאמץ מרוכז סביב "מעגל 6", בניסיון למנוע ממפגינים להסתנן לתוך השטח הסגור ברצועה. על אף ניסיונות המשטרה, לטענת ראשי מועצת יש"ע, "אתמול והבוקר הכנסנו מאות אנשים לגוש קטיף ונמשיך לעשות זאת גם בימים הקרובים וגם באור יום".

 

במהלך הלילה נמשכו המגעים בין ראשי יש"ע וצמרת המשטרה, בניסיון לגבש הבנות על המשך צעדי המחאה. ראשי מועצת יש"ע צפויים לדון היום בנושא ולהכריז אחר הצהריים על המשך פעולתם. במקביל, כינס מפקד המחוז הדרומי, ניצב אורי בר-לב, את קציניו, כדי לקיים הערכת מצב באשר לשעות הרגישות שעוד נכונו בנגב המערבי. 

 

חמישה מפגינים, בהם גם ראש מועצת קדומים, דניאלה וייס, נעצרו בעקבות עימותים ליד קיבוץ כפר עזה ובצומת מפלסים. וייס ועוד קבוצת נשים ניסו לפרוץ את מחסום המשטרה בצומת סעד לכיוון כיסופים. היא הועברה לכלא דקל בבאר שבע.

 

צילום וידאו: ירון ברנר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
התארגנות בוקר
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
מתפללים
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
תפילת המונים באופקים
צילום: ירון ברנר
מומלצים