שתף קטע נבחר

שומרים על הרמה

שלמה פפירבלט טועם את הנוסח המקומי הממזרי של יין הקרח, נהנה מאוד משרדונה אורגני מן הצפון הרחוק, ומספר על "יפו", יקב בוטיק קטן שנמצא ברמת החייל

שומרים על הרמה

 

ההתחלה הצנועה שלו היתה באמצע שנות ה-80 של המאה שעברה, היה לו תפקיד מפתח במהפכת האיכות של אמצע שנות ה-90, ומה שלומו כיום, באמצע העשור הראשון של המאה הנוכחית? טוב תודה, ממש בסדר אצל יקב רמת-הגולן. שומרים על הרמה. בקצב קבוע יוצאים הבקבוקים, פרי כרמים מטופחים, מושקעים עד קצה הקנוקנות בטרוארים הצפוניים הנהדרים, ובהם יינות מביאי נחת ומרחיבי דעת שלא לדבר על המצויינים שבהם. יציבות היא שם המשחק.

 

 

קחו למשל את ה"ירדן, שרדונה, כרם אורגני אודם 2003", העשוי ענבי גפנים בני שבע, מהחלק הצפוני והקריר של רמת הגולן, בגובה 1200 מטרים מעל פני הים. היין תסס והתיישן על שמריו בחביות עץ אלון צרפתי משך שבעה חודשים. התוצאה אלגנטית ומעוררת הערכה. סובב בכוס, מפגין היין גוון קש-דבש נאה לעין וזר ניחוחות עשיר של תבליני עץ ואגוז, פרי טרופי מדגדג, אגסים אפויים בשמש וחיתוך מינרלי נעים. האף המתמצא, אינו נח מללכוד ומלשאוף את הריחות הטובים בין לגימה ללגימה. מגעו בחך מלא, יש בו כבדות מושכת, איזון והד ארוך של טעם. מחיר הבקבוק 68 שקלים, יחס מצויין בין איכות ועלות.

 

לצידו יצא השוקה גם ה"ירדן 2003Heights Wine", הנוסח המקומי הממזרי של יין-הקרח הארומטי המפורסם מאזורי הקרה של גרמניה או קנדה. אצלנו, כזכור, אחרי המתנה ארוכה לטמפרטורות קיפאון בעת שיא הבשלות, החליטו לעשות מעשה. ענבי הגוורצטרמינר מכרם אל-רום נבצרים ומועברים אל מגשים מיוחדים ומוקפאים במינוס 12. מאוחר יותר, נסחטים האשכולות בעדינות, הקרח מסולק, והתירוש הסמיך והמרוכז תוסס באריכות, כחודשיים. בכוס, זהו דבש נוזלי עשיר בניחוחות פרי עזים, אפרסקים צהובים ואגסים בשלים, הדרים ותבלינים. האף נקרע. על הלשון הוא קטיפתי, מאוזן מאוד ומתיקותו טובה. מעדן קינוח חגיגי במחיר 92 שקלים הבקבוק.

 

בית לדוגמא

 

יפו הוא אחת הדוגמאות הטובות יותר למונח יקב בוטיק. אחרי התחלה צנועה ביפו, ממנה נותר לו כנראה רק שמו, עבר היקב עם בעליו אן ומשה צלניקר, למרתף ביתם ברמת החייל, פרבר תל-אביב שקט וירוק. שם, בעבודת יד ממש, מתבצעת כל עבודת היין, על כל תחנותיה, עד לביקבוקם של כמה אלפי הבקבוקים (כ-6000 בשנה). הידע, הקפדנות, ההשקעה, השימוש בענבים טובים, ולא פחות חשוב האהבה הגדולה לעשיית יין, מעוררים כבוד. ומלבד זאת, התוצאה משובבת לב. חפשו וטעמו את היינות שלהם, החוויה מצדיקה את המאמץ.

 

המדור טעם בימים אלה את היינות החדשים שלהם. "יפו, קברנה 2003", העשוי ענבי כרמים ברמת בית-שמש, התיישן משך שנה בחביות עץ אלון צרפתי. יש בו רעננות טובה וניחוחות עזים של גרגרי יער ופרי הדובדבן, עם עישון מפתה מן העץ. מגעו רך וטוב על הלשון. מחיר הבקבוק 85 שקלים.

  

"יפו, מרלו 2003", יין על טהרת הזן, מענבים שנבצרו בכרמים הסמוכים לנתיב הלה, אשר התיישן 21 חודשים בעץ אלון צרפתי. יין פירותי, טעים, המשלב יפה צעירות עם בשלות רכה, ניחוחות שזיף בשל וריבת גרגרי יער. מגעו קטיפתי, והסיומת שלו טובה וארוכה. 85 שקלים הבקבוק.

 

"יפו, שרדונה 2004", מענבי כרם ברמת בית שמש, היין עבר תסיסה קרה (12 מעלות) והתיישן בחביות עץ משך כארבעה חודשים, לפני סינון גס וביקבוק. יש לו ניחוחות פרחוניים טובים, ריחות פרי טרופי והדרים, קלות ורעננות לצד מגע טעים ומאוזן על הלשון. 70 שקלים הבקבוק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגית גורן
יקבי רמה"ג - שומרים על הרמה
צילום: חגית גורן
יקב יפו - יין בעבודת יד
מומלצים