שתף קטע נבחר

שרון ילחץ: סייעו לי או שנפסיד את השלטון

בסביבת שרון מכניסים להילוך גבוה את הניסיונות לסכל את הקדמת הפריימריז בליכוד. שתי פגישות עם פעילים נקבעו לשרון השבוע ובהן יבהיר: נצחון לעמדת נתניהו הוא הפסד השלטון ופירוק התנועה. גם נתניהו ולנדאו לא שוקטים על השמרים. ובעבודה? מתחזקת ההערכה שפרס הוא שיעמוד לבסוף לבדו במירוץ

חוזרים למצודה: ראש הממשלה, אריאל שרון, יחל השבוע להגביר את קצב שיחותיו ומפגשיו עם פעילי מרכז ופעילי שטח בליכוד. לאחר שבשבוע שעבר החל שרון בשיחות טלפוניות עם הפעילים, הוא צפוי לקיים השבוע שני מפגשים עם קבוצות פעילים. מפגש ראשון יתקיים ביום שני במעונו בירושלים, ויכלול את ראשי הרשויות של הליכוד. לאחר מכן, ביום רביעי או חמישי, יקיים שרון מפגש עם ראשי הקבוצות בליכוד, ככל הנראה במצודת זאב.

 

המסרים המרכזיים שינסה ראש הממשלה להעביר לאנשי הליכוד יהיו ברוח זו: מנסים להדיח אותי ואני צריך עזרה מכם. אם לא תנצח במרכז ההצעה לדחות את הפריימריז ובמקומה תנצח ההצעה אותה דורשים בנימין נתניהו ומתנגדי תוכנית ההתנתקות, עשוי הדבר להוביל להפסד השלטון ולפירוק התנועה. שרון יבהיר גם כי אינו מתכוון לעשות שום פשרות עם מתנגדיו ויריביו באשר לפריימריז.

 

גורמים בלשכת ראש הממשלה ובסביבתו הקרובה העריכו בסוף השבוע כי למרות הסקרים הקשים, ומה שנראה כמצב קשה עבור שרון, הם יצליחו, בסופו של דבר, בתום מאבק צמוד, לדחות את ההצעה  ולמנוע את הקדמת את הפריימריז. "אנחנו מעריכים שהפער יהיה של 200 קולות, כאשר כ-1,200 יצביעו בעד הקדמת הפריימריז, ואילו 1,400 יצביעו נגד ויקבלו את עמדת ראש הממשלה".

 

בסביבתו הקרובה של שרון אומרים כי פעילי השטח החלו לטלפן ולומר שהם מבינים את הטעות והנזק שעלולים להיגרם אם הפריימריז בליכוד יוקדמו. "אלה שיחות מעודדות", אמר גורם בלשכת ראש הממשלה. "אנחנו מעריכים כי ככל שיעבור הזמן, יותר ויותר אנשים יבינו את המשמעויות של הקדמת הבחירות".

 

במקביל, יו"ר המרכז, השר צחי הנגבי, צפוי לכנס מחר ישיבה עם שרי הליכוד, בהם סילבן שלום, לימור לבנת ואחרים, כדי לנסות ולהגיע איתם להסכמה בדבר נחיצות דחיית קיום הפריימריז. כבר בשבוע שעבר פעל הנגבי בניסיון לא להקדים את הפריימריז. מחר, ככל הנראה לאחר ישיבת הממשלה, תתקיים הפגישה. בסביבתו של הנגבי אומרים כי "הוא לא מחוייב לא לנתניהו ולא לשרון, והמטרה המרכזית שלו היא לשמור על אחדות הליכוד כדי שלא יהיו פילוגים ופירוקים". השר לשעבר נתניהו יסייר מצידו בבית שאן. בשבוע שעבר תוכנן לו סיור ארוך בצפון, אולם בסופו של דבר הוחלט לקיים סיור רק בבית שאן.

 

בסביבתו של השר ישראל כץ אמרו כי הוא לא ישתתף בפגישה המתוכננת של הנגבי, שלום ולבנת. מקורביו הבהירו כי "הוא לא צד לשום יוזמה, הוא עוסק אך ורק בקידום יוזמתו לפיה לא יהיה שום ויתור טריטוריאלי נוסף בלי משאל מתפקדים בליכוד".

 

בתוך כך, ביום חמישי הגיעו ראשי מטהו של עוזי לנדאו ואנשיו של נתניהו להבנה ולהסכמה לפעול יחדיו כדי להביא להקדמת הפריימריז. זאת מתוך הערכה כי ראש הממשלה מנסה למשוך זמן על מנת להצליח ולהקים רשימה עצמאית שאותה הוא רוצה להוביל לאחר שיפרוש מן הליכוד. בשני הצדדים הבהירו, עם זאת, כי שיתוף הפעולה הוא זמני, עד שהפריימריז יוקדמו, ולאחר שיצליחו לעבור את המרכז ולזכות ברוב להצעה - אם יצליחו - ייפרדו דרכיהם וכל אחד יפעל כדי לנסות ולנצח במירוץ לראשות הליכוד.

 

בינתיים לא שוקט גם לנדאו על זרי הדפנה של הסקרים המחמיאים, המנבאים לו סיכויים לעלות לסיבוב שני. בשבוע הבא ייפגש עם פעילים, ראשי סניפים וביום שלישי, ככל הנראה, יקיים סיור מתוקשר בשוק מחנה יהודה בירושלים.

 



 

במקביל, במפלגת העבודה נמשכים המאמצים להביא להסרת מועמדותם של בנימין בן-אליעזר, מתן וילנאי ועמיר פרץ, ולהתלכדות מאחורי שמעון פרס כמועמד מוסכם. אהוד ברק קיים בסוף השבוע מפגש פעילים בו הסביר לתומכיו את מהלך התמיכה בפרס. בסביבתו של ברק אמרו כי הכנס נועד לשמור על המחנה של ברק מלוכד לקראת מהלכים עתידיים בתוך מפלגת העבודה.

 

פרס שהה בסוף השבוע בחו"ל, וכך גם בנימין בן-אליעזר. אולם עמיר פרץ קרא ביום שישי למועמדים וילנאי ובן-אליעזר לצאת במסיבת עיתונאים פומבית ולהכריז כי הם מתמודדים עד הסוף, וכי אין בכוונתם להסיר את מועמדותם. קריאתו זו של פרץ טרם נענתה, ובמפלגת העבודה נמשכות ההערכות כי בסופו של מהלך יהיה פרס מועמדה היחיד של מפלגת העבודה לראשות הממשלה.


פורסם לראשונה 03/09/2005 23:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגשים במצודת זאב
צילום: הילה טוב
צילום: אבי כהן
לא מחוייב לאף אחד. הנגבי
צילום: אבי כהן
מומלצים