שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

ניו אורלינס: נסתמה הפירצה שהביאה להצפה

הפירצה בסכר היתה ברוחב כ-60 מטרים ונדרשו שקי חול, במשקל כ-1.4 טון כל אחד, כדי לחסום אותה. הרשויות מדווחות כי מפלס המים ברחבי העיר יורד, ובמרכז העיר כבר ניתן לומר שהרחובות "רטובים ולא מוצפים". לצד הבשורה הטובה, באה תחזיתו הקודרת של ראש עיריית ניו אורלינס: מניין הקורבנות עלול להגיע ל-10,000

שבוע לאחר שפגע ההוריקן "קתרינה" בניו אורלינס הצליחו הלילה (ג') המהנדסים לסתום את הפירצה הגדולה בסכר שגרמה להצפת 80 אחוז מהעיר ומפלס המים החל לרדת. אך לצד החדשות הטובות, באה התחזית הקודרת של ראש העיר: מניין הקורבנות עלול להגיע ל-10,000.

 

מסוקים הורידו מן האוויר שקי חול במשקל כ-1,400 ק"ג כל אחד כדי לחסום את הפירצה שרוחבה היה כ-60 מטרים. לאחר שהמים נסוגו מעט, החלו הצוותים לשאוב מים מהתעלה בחזרה לאגם פונטשרטרן.

 

 

עוד בטרם הושלמה החסימה החל מפלס המים לרדת בחלק מאזורי בעיר. ברובע התשיעי ירד המפלס בכ-30 ס"מ ובמרכז העיר כבר ניתן לומר שהרחובות נראים "יותר רטובים מאשר מוצפים".

 


הסכר שנחסם בניו אורלינס (צילום: איי.אף.פי)

 

"אנו מתחילים לראות את ההתקדמות שלה ציפיתי מוקדם יותר", אמר ראש עיריית ניו אורלינס, ריי נגין. החדשות הגיעו בשעה ש-460,000 תושבי מחוז קהילת ג'פרסון, חיכו בשורה ארוכה של מכוניות כדי להציץ בבתיהם שהוצפו, בניסיון להציל אולי כמה פריטים יקרי ערך עבורם, כמו תמונות חתונה.

 

במקביל המשיכו ספינות של משמר החופים בסיורים באזורים שהוצפו בחיפוש אחר גופות. ראש עיריית ניו אורלינס, שהעריך תחילה שמספר ההרוגים בעירו יהיה כמה אלפים בודדים, אמר בלילה בראיון לרשת NBC: "היום לא יהיה זה בלתי הגיוני לומר שמניין ההרוגים יגיע ל-10,000".

 

(צילום וידאו: רויטרס)

 

אתמול ביקור הנשיא בוש בלואיזיאנה ומיסיסיפי, ביקור שני שלו באזור האסון בתוך שלושה ימים. "אמריקה יכולה להיות גאה במאמצים של הכנסיות, המסגדים, בתי הכנסת והארגונים הקהילתיים לשיקום האסון", אמר בוש. "זה פרויקט לטווח ארוך, והמדינה תעזור לאנשים לחזור לעמוד על הרגליים. בגלל זה חזרתי למדינה הזאת, ובגלל זה אני נוסע למיסיסיפי".

 

ישראל תסתפק במשלוח ציוד

 

בתוך כך הוחלט לאחר התייעצויות עם הגורמים האמריקנים שישראל תסתפק בשלב זה במשלוח של ציוד לאזור האסון במקום משלחת של אנשי חילוץ ורופאים.

 

תחילת נערכו בישראל לשגר לאזור האסון משלחת גדולה ובה צוותים רפואיים בתי חולים שדה, ערכות רפואיות וציוד לדיור זמני.

 

אולם במשרד החוץ הסבירו ששיגור רופאים כרוך בביורוקרטיה מהצד האמריקנים בכל הנוגע לקליטתם והאפשרות שלהם לפעול בשטח, ולפי שעה הוחלט להימנע מכך לבקשתם. בתוך כך נענתה ישראל לבקשה האמריקנית לשגר לאזור האסון ולאזור בו מצויים הפליטים הרבים ציוד כגון שמיכות, אוהלים, מים, מזון, ציוד רפואי ותרופות.

 

המטוס ועליו הציוד צפוי להמריא לארה"ב מחר. במטוס יהיו גם מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' אבי ישראלי וקצין רפואה ראשי ד"ר חזי, שייבחנו במקום את הצרכים כדי להציע לאמריקנים סיוע עתידי.

 

במקביל מתארגן סיוע במסגרת מבצע בשם "ברית אחים" של מגן דוד אדום בישראל. הארגון פתח חשבון בנק לתרומות כספיות ומוקד לתרומת פריטי ציוד למען 400 אלף ניצולי האסון מניו-אורלינס שהפכו למחוסרי בית.

 

כבר מאתמול נאספו במוקד ההתרמה המיוחד של מד"א תרומות כספיות וציוד סיוע כמו למשל כ-10,000 ליטר מים, מזרונים, שמיכות וחיתולים חד-פעמיים - תרומת התעשיינים והיצרנים בישראל. הציוד שייאסף והתרומות הכספיות יועברו לארגון הצלב האדום האמריקאי שמטפל בפליטים.

 

במד"א מבקשים מאזרחים שמעוניינים להוסיף ולתרום להעביר את תרומתם הכספית לקרן מד"א "מגן דוד אדום בישראל למען נפגעי סופת קתרינה" בנק הפועלים (12) סניף יצחק שדה (780) רח' יצחק שדה 45, תל אביב, חשבון 310640 או באמצעות המוקד הטלפוני 1-800-390-101.

 

דיאנה בחור-ניר ומיטל יסעור בית-אור סייעו בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסוק בלאק הוק מוריד שק של אבן סיד מרוסקת. ניו אורלינס
צילום: רויטרס
צילום: איי אף פי
מפלס המים יורד
צילום: איי אף פי
מומלצים