שתף קטע נבחר

קטאר: "נשקול יחסים לפני מדינה פלסטינית"

שר החוץ סילבן שלום נפגש בעת עצרת האו"ם עם עמיתו הקטארי. זה הפתיע כשהצהיר, שארצו שוקלת לקיים יחסים דיפלומטיים גלויים עם ישראל עוד לפני הקמת מדינה פלסטינית. שלום: "אני מאוד מקווה שיהיו מדינות אחרות נוספות שיילכו בעקבות הצעד הזה"

שר החוץ סילבן שלום נועד היום (ה') עם שר החוץ של קטאר, השייח' חמד בן ג'אסם אל-ת'אני, במטה האו"ם בניו יורק. 

 

שר החוץ הקטארי אמר בפתח הפגישה כי ארצו שוקלת לקיים יחסים דיפלומטיים גלויים עם ישראל עוד לפני הקמת מדינה פלסטינית. זאת, בניגוד לפקיסטן, ששר החוץ שלה נפגש אמנם עם שלום, אך בינתיים היא לא מעוניינת לקיים יחסים עם ישראל. ואולם, לדברי שר החוץ, פגישה בין ראש הממשלה שרון לאמיר הקטארי לא עומדת על הפרק כרגע.

 

גורמים מדיניים הסבירו, כי עצם קיום הפגישה מול עיני המצלמות מביעה נכונו ורצון לקדם את מערכת היחסים, ומהווה "פריצת דרך פסיכולוגית". זאת כמובן בנוסף לעובדה, שכל מדינות ערב שאינן בקשר עם ישראל מציגות את כינון המדינה הפלסטינית כתנאי ליחסים.

 

אל-ת'אני הוסיף, כי לאחר ביצוע תוכנית ההתנתקות, צריכה לבוא נסיגה בגדה: "עלינו להשיג שלום כולל ומלא, על פי החלטות מועצת הביטחון של האו"ם ועל פי הסכמי אוסלו".

 


הפגישה הלבבית. צילום: שחר עזרן 

 

שר החוץ הקטארי גם התייחס בדבריו לנשק הגרעיני: "אנחנו מדינה קטנה באזור, ואנחנו מקווים שכולם, כולל ישראל, לא יחזיקו בנשק מן הסוג הזה. אני חושב שאנחנו צריכים לחיות בשלום, בלי שום סוג של נשק להשמדה המונית".

 

השר הקטארי הוסיף עוד שהשר שלום ושר החוץ הפלסטיני נאסר אל-קידווה יוזמנו לפגישת ה-G-8, כדי לקדם את הסיוע הבנלאומי לפלסטינים ולצדדים.

 

שלום אמר בפתח הפגישה כי "כבר שנתיים אני מנהל מגעים בחשאיות, עם שורה ארוכה של מנהיגים ערביים ואעשה זאת גם בהמשך הדרך. אני מאוד

מקווה שזה יילך צעד אחד קדימה. עם שר החוץ של פקיסטן היתה פריצת דרך היסטורית לפני שבוע, כאשר קיימנו פגישה ראשונה בין שני שרי חוץ, ואתמול בין הנשיא מושארף לראש הממשלה שרון. אני מאוד מקווה שיהיו מדינות אחרות נוספות שיילכו בעקבות הצעד הזה. מדובר בצעדים נכונים. כולם מבינים שהזמן עכשיו הוא אולי הזמן המתאים ביותר".

 

קודם לכן נועד שלום עם מתאם מדיניות החוץ והביטחון של האיחוד האירופי, חאווייר סולאנה. סולאנה אמר לשלום כי בנאומו של נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, הוא לא מצא כל בשורה חיובית בנושא הגרעין וכי בכוונתו להיוועד עימו שוב בנושא. הנושא האיראני עולה בכל הפגישות.

 

סולנה השמיע גם ביקורת על כוונת ישראל להרחיב את ההתנחלויות ביהודה ושומרון. שלום דחה את הביקורת, והשיב בתגובה: "אני רואה ביהודה ושומרון חלק חשוב ממדינת ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
בקרוב ניסע למירוצי גמלים בקטאר?
צילום: איי פי
מומלצים