שתף קטע נבחר

נתניהו: "במרכז נכריע - אנחנו ליכוד או מרצ?"

בכנס פעילי ליכוד בקריית מלאכי, תקף נתניהו את שרון ואמר לנוכחים שביום שני, ההכרעה במרכז תהיה "בשאלה האם אנו ליכוד או מרצ". סקר "ידיעות אחרונות": מפלגת שרון מקבלת 36 מנדטים, בעוד הליכוד בראשות נתניהו יקבלו 14 בלבד. שרון: "מנסים להדיח אותי ועוד מעזים לבוא בדרישות". גורם בסביבתו: "אם לא ננצח ביום שני כדאי להתכונן למסיבת עיתונאים דרמטית"

"איזו מין שיטת איומים והפחדות מרעיפים ממשרד ראש הממשלה? מה זה האיומים האלה?", כך הגיב אמש (יום ד') בנימין נתניהו, יריבו הפוליטי של ראש הממשלה ומיוזמי ההצעה להקדמת הפריימריז בליכוד, להכרזות שרון שמנסים להדיחו. נתניהו דיבר בכנס פעילי ליכוד בקריית מלאכי.

 

סקר ידיעות אחרונות ו"דחף" שפורסם הבוקר מגלה כי שרון מגדיל את הפער מול נתניהו וזוכה בתמיכה ציבורית רחבה יותר. "מפלגת שרון" מקבלת 36 מנדטים, בעוד הליכוד בראשות נתניהו יקבלו 14 מנדטים בלבד. בסקר זהה מלפני שבועיים קיבלה שרון 27 מנדטים והליכוד בראשות נתניהו קיבלו 19 מנדטים.  

 

נתניהו דחה אמש בתוקף את הטענה שההכרעה במרכז ביום שני היא בעצם הדחת ראש הממשלה ואמר כי התמודדות על תפקיד משמעותה דמוקרטיה. "בואו ביום שני להצביע לא בעדי ולא נגד שרון, אלא כדי להכריע בשאלה האם אנו ליכוד או שאנחנו מרצ", אמר.

 

דבריו של נתניהו זכו לתשואות מצד הקהל ונראה כי רוב המכריע של הנוכחים היה מנוי על תומכי הקדמת הפריימריז. בכנס השתתפו גם חברי הכנסת דוד לוי, יובל שטייניץ, איוב קרא, מיכאל רצון ואהוד יתום.

 

חלק מחברי הכנסת אמרו כי ראש הממשלה מאיים ומפחיד את הפעילים. נתניהו הקשיב לדברים, ובחר לענות בסיפור על הדיון בנושא ציר פילדלפי בוועדת חוץ וביטחון, אז דיברו על האיומים שיווצרו במקום: "תנחשו מי הגן על עמדת ראש הממשלה? לא פחות מאשר שמעון פרס ואנשי מר"צ. הייתה לנו דרך, הייתה לנו תפיסה וזו התרסקה עד היסוד. אנו חייבים להחליט עכשיו את מי אנחנו מייצגים", אמר נתניהו.

 

בהמשך התייחס למצב הביטחוני הצפוי: "לצערי יפלו פה עוד טילים ולא רק קסאמים. הדרך להילחם בטרור זה להילחם במדינות תומכות טרור. הייתה לנו השקפה שלא מוותרים על אף שעל ולא מוותרים בנקל. אי אפשר לחיות על מדינת-חוץ מגדרה ועד חדרה. אם נוותר על הדרך ועל האידיאולוגיה, לא תהיה לא אידאולוגיה ולא 'כסאולוגיה'. אנשים יעזבו אותנו ימינה לחברנו איווט ליברמן".

 

לא מתחייבים על ניצחון

 

חמישה ימים לפני ההצבעה הגורלית בליכוד שתכריע את עתידו הפוליטי של ראש הממשלה בסביבתו משדרים אופטימיות זהירה לגבי התוצאות הסופיות. עם זאת, איש בסביבתו הקרובה לא מוכן להתחייב על ניצחון והעיסוק המרכזי של אנשיו כעת הוא בספירת קולות. "זהו קרב צמוד, אך אנחנו אופטימיים" אמר ל-ynet גורם בסביבתו של שרון. "אנחנו מעריכים כי אחוזי ההצבעה יהיו גבוהים משום שמדובר בהצבעה גורלית וחברי המרכז יגיעו כדי להשפיע".

 

על פי הערכות בקרב יועציו של שרון, מרכז הליכוד מתחלק כך שלכל צד יש בין 1,000 ל-1,200 קולות, בהם תומכים גרעיניים, ועוד כ-1,000 חברי מרכז שיחליטו בסופו של דבר, על סמך אינטרסים ושיקולים פוליטיים. בימים הקרובים צפוי שרון להמשיך ולקיים שיחות טלפון רבות עם חברי מרכז בניסיון לשכנעם להגיע, להצביע ולדחות את ההצעה להקדים את הפריימריז. "ביום שני או שננצח, או שכדאי יהיה לכולם להתכונן למסיבת עיתונאים דרמטית שתבוא כנראה אחרי ההפסד", הסביר גורם המקורב לשרון.

 

שרון ויועציו יודעים היטב כי עליהם לערוך קרב רציני במרכז כדי למנוע הפסד. על אף הסקרים המעודדים בקרב הציבור הרחב, המעניקים לראש הממשלה אחוזי תמיכה גבוהים בציבור הישראלי אפילו אם יקים מפלגה חדשה, שרון ויועציו יודעים כי סקרים הם רק סקרים ואין בהם כדי להבטיח הצלחה אמיתית בבחירות כלליות. בימים האחרונים עלו בתקשורת דיווחים ושמות של אישים שאליהם פנו לכאורה ראש הממשלה ואנשיו כדי לבחון את האפשרות להקים רשימה חדשה. גורמים בסביבתו של שרון אמרו כי לא התנהלו שיחות עם רוב האנשים ששמם פורסם.

 

"זה פשוט לא מתקבל על הדעת שהציבור רוצה את ראש הממשלה, אבל תנועתו שלו דוחה אותו ושולחת אותו הביתה", אמר מקורבו של שרון. מוקדם יותר תקף שרון בכנס פעילים אחר במעונו את יוזמתם של השר ישראל כץ וחבר הכנסת גדעון סער. השניים הצהירו היום במסיבת עיתונאים על כוונתם לתמוך בהקדמת הפריימריז אם שרון לא יודיע תוך זמן קצר כי שהוא מתכוון להישאר בליכוד גם אם המרכז יצביע בעד הקדמת הפריימריז. שרון אמר כי הוא רואה בכך הדחה: "היום שמעתי שיש דרישה לא פחות ולא יותר שאתחייב ואבטיח כל מיני דברים אם הניסיונות להדיח אותי אכן יצליחו. אין גבול לחוצפה. הרי כינוס המרכז ביום ראשון הוא ניסיון הדחה ואלו שמנסים לגרש ולהדיח, עוד מעזים לבוא בדרישות. ואני שואל: ההדחת וגם דרשת?"

  

"אם תודח מה יהיה?", שאלו פעילים ושרון השיב: "תפעלו שלא אודח". בהמשך ציין: "אני לא מתכוון לנהל שום דיון לגבי ירושלים. כל יום, דווקא מהצד שלנו, מדברים על ירושלים, על זה שאני אחלק את ירושלים. זה לא יהיה, וכל הזמן השקר הזה חוזר".

 

בהמשך התייחס שרון לגילו המבוגר ואמר: "יש לי כוח. זה דבר שיש לי. גם כשהיו בחירות הפיצו שמועות על גילי הקשיש". או אז צעקו מהקהל: "הלוואי עלי כזה קשיש". שרון המשיך: "הייתי מספר על אורך חיי משפחת אימי, שכולם חיו עד גיל מאה".


פורסם לראשונה 21/09/2005 23:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
ליכוד או מרצ? נתניהו
צילום: חגי אהרון
צילום: ניר כהן
שרון עם פעילים. הדחת וגם דרשת?
צילום: ניר כהן
מומלצים