שתף קטע נבחר

כך ניתן להפוך כל ג'אנק-פוד למזון בריאות

מה דעתכם על ביג-מק על מצע אצות? מדענים מאוסטרליה טוענים שמצאו את הדרך להפוך ג'אנק פוד למזון בריא - רק צריך להוסיף אצות

הג'אנק פוד הוא לא בהכרח 'ג'אנק': מדענים אוסטרלים טוענים כי הוספת אצות למזון המהיר תביא להעשרתו בסיבים תזונתיים ותהפכו לבריא יותר. הרעיון החדשני פורסם בכתב העת CRFSN בגיליונו האחרון.

 

סיבים תזונתיים, חלקו של המזון שאינו נעכל ונספג - חסרים כל ערך תזונתי אך מגבירים את תחושות השובע, מזרזים את תהליכי העיכול וחילוף החומרים ומקטינים את הסיכון למחלות קטלניות. כמות הסיבים התזונתיים המומלצת היא 20-35 גרם ליום.

 

החוקרים מאוניברסיטת ניוקאסל שבאוסטרליה מצאו כי אלג'ינט, אבקה חסרת טעם וריח, המשמשת להסמכת הבירה בתעשיית המזון, עשויה להיות הפתרון. את תמצית האלג'נט, שבטבע מיוצר בידי בקטריות מזן מיוחד, הפיקו החוקרים מאצות חומות הגדלות במזרח הרחוק, דרום אמריקה, ובאזורים שבסקולנד ונורבגיה.

 

את האלג'ינט ממליצים החוקרים "להחביא" בעוגות, פשטידות והמבורגרים ובכך להעלות את תכולות הסיבים ולהעניק להם מעט מן הסגולות אותן מציעים הירקות והפירות. החוקרים הדגישו כי לאלג'ינט ערך מוסף בעודו יוצר גודש בקיבה ומביא לתחושת שובע ורגיעה. תכונה זו, טוענים החוקרים הופכת את האלג'ינט כמרכיב אפשרי בתכשירים בתחום הדיאטה.

 

”אנחנו לא אוכלים מספיק סיבים תזונתיים למרות שבריאותנו תלויה בהם", אמר פרופ' ג'ף פרסון, חבר בצוות המחקר, "הבעיה היא שאנשים רבים לא נהנים ממזונות עשירים בסיבים, כמו פירות וירקות, שרק כמויות גדולות מהם יספיקו כדי להגיע אל הכמות הסיבים היומית המומלצת. קשה לשנות את הרגלי האכילה של אנשים, ולכן הפתרון הוא בשיפור המזון אותו הם אוכלים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
ג'אנק. קצת אצות ויהיה בסדר
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מומלצים