שתף קטע נבחר

"ביבי מבין את מצבו הקשה"

אחרי ההפסד הצורם במרכז הליכוד נפגש בנימין נתניהו עם חברי כנסת, בעיקר מורדים, ומנסה לברר אם יצליח לשמור אותם קרוב עד לפריימריז. " הוא מבין שהוא חייב לעבוד קשה מן הבסיס", אומר אחד מהח"כים עמם נפגש. ומה באשר לאפשרות שנתניהו ייקרא שוב לממשלה? מקורבי שרון עוקצים: "לא מתגעגעים אליו, אבל תיק הקליטה פנוי"

בנימין נתניהו לא נח לרגע. לאחר המכה שספג במרכז הליכוד השבוע וקצת לפני תחילת עונת החגים הוא מקיים סבב פגישות ושיחות עם חברי הכנסת של הליכוד שנמנו על קבוצת המורדים. נתניהו נפגש ביומיים האחרונים עם כמה מחברי כנסת של הקבוצה, בהם איוב קרא, מיכאל רצון, גלעד ארדן ואחרים, בעיקר כדי לשמוע את עמדתם וכדי לנסות לבדוק האם יוכל לשמור עליהם לצידו.

 

חברי הכנסת ששוחחו עימו אמרו כי התרשמו שנתניהו הבין את המצב הפוליטי הקשה שבו הוא שרוי והוא מחפש כעת דרכים כדי לשקם את מעמדו ואת תדמיתו. "אני מבין שהוא במצב קשה מאוד והוא חייב לעבוד קשה מאוד מן הבסיס כדי לשנות את המצב הזה", אמר ל-ynet אחד מחברי הכנסת עימם שוחח נתניהו. "הוא בודק כעת איך לעשות את זה, באיזו דרך. בכל מקרה, מה שברור הוא שהוא הולך להתמודד מול שרון בפריימריז".

 

אפילו חברי הכנסת שהצטרפו לנתניהו למהלך של הקדמת הפריימריז מודים היום כי לאור הנתונים הקיימים תצטרך הסיעה להתגבש מאחורי אריאל שרון עד הבחירות הכלליות, ולהפסיק בפילוגים. הם אף העריכו בשיחה עם ynet כי במצב הקיים גדולים מאוד הסיכויים שמי שינצח בפריימריז יהיה ראש הממשלה אריאל שרון. בתוך כך, גוברות בליכוד ההערכות לפיהן תוך זמן קצר חלק גדול מחברי הכנסת המורדים, שפעלו נגד שרון, יישמעו למשמעת הקואליציונית ולמשמעת הסיעתית ויפסיקו לפעול נגד הממשלה ונגד ראש הממשלה, לפחות במישור הפרלמנטרי. אחד מבכירי המורדים אמר עם זאת כי  "למרות שזו התחושה, מוקדם עדיין 'לקבור' את המורדים". גם ח"כ מיכאל רצון אמר כי אין לפסול את האפשרות כי בעתיד ימשיכו המורדים לפעול כקבוצה מגובשת למען קידום אינטרס זה או אחר.

 

במקביל, חלק מחברי הכנסת המורדים משגרים מסרים לכיוון לשכת ראש הממשלה, לפיהם הם מעוניינים לקחת חלק בשלטון ובניהול המדינה. ח"כ מיכאל רצון אמר כי הוא מצפה במסגרת איחוד הקרעים בסיעה לראות את ראש הממשלה ממנה גם חברי כנסת מהמורדים לתפקידים בממשלה. בסביבתו של ראש הממשלה אמרו כי שרון לא עוסק כעת בנושאים הללו. עם זאת, ציינו כי "שום דבר לא נפסל על הסף. הכל אפשרי, אולם לא בעיתוי הזה".

 

מקורביו של ראש הממשלה אמרו גם בהתייחס לשאלה האם ייתכן מצב שנתניהו יוחזר לממשלה ואמרו בציניות ובעוקצניות: "כרגע אנחנו לא מתגעגעים לנתניהו בממשלה וגם לא להתנהלותו שם, אבל תיק הקליטה פנוי ולעולם אין לדעת מה צופן יום".

 

בימים האחרונים אמרו חלק ממקורביו של שרון כי המשימה המרכזית שלו היא "להכניס הגיון" לתוך רשימת הליכוד העתידית ולעשות סדר ושינוי בשיטת הבחירה. "גם אם ראש הממשלה ינצח בבחירות הבעיה העיקרית שלו תהיה הרכב הסיעה. יכול להיות מצב שעל גבו יכנסו לכנסת 30 או 40 חברי כנסת שיתנהגו בצורה לעומתית וינסו לפגוע במהלכיו וביכולתו לנהל את המדינה", אומר אחד המקורבים, "את זה ראש הממשלה יצטרך לשנות ואם נעשה את זה בחוכמה ובשקט יהיה ניתן להביא לשינוי". הדרך אליה מתכוונים המקורבים היא לאו דווקא באמצעות שינוי חוקת הליכוד, המגדירה את מרכז המפלגה כגוף הבוחר את רשימת חברי הכנסת, אלא באמצעות חקיקה בכנסת שתקבע כי כל המפלגות, או לפחות הגדולות ביניהן, יצטרכו לקיים פריימריז לרשימה. על פי הערכת מקורבי שרון, אם תתקיים הצבעה חשאית בכנסת הרי שיש סיכוי לחוק כזה לעבור ברוב גדול.

 

עם זאת,  יועציו של ראש הממשלה הכחישו את הספקולציות בעניינים האלה ואמרו כי "כרגע זה לא עומד על הפרק, הרי אין זה הגיוני שאחרי כל הבלגן שהיה לנו יילך ראש הממשלה לעימותים מחודשים עם הסיעה והמפלגה. עכשיו זה תקופת חגים, זו תקופה של שקט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מבין את מצבו. נתניהו
צילום: איי אף פי
צילום: איי פי
המקורבים עוקצים. שרון
צילום: איי פי
מומלצים