שתף קטע נבחר

השר שלום לעיתון אינדונזי: "האיסלאם לא אוייב"

המאמר ההיסטורי, שהיה פרי יוזמת שני הצדדים, מפורסם בעיתון רב התפוצה "ג'קרטה פוסט" ובו קובע השר שלום כי "ההיסטוריה הראתה שמוסלמים ויהודים יכולים לחיות בשלום" . לדבריו, "הידע על ישראל מועבר באופן מוטה וחד צדדי מזה עשרות שנים, התמונה האמיתית על ישראל ידועה פחות"

מיני-היסטוריה באינדונזיה: לראשונה במדינה המוסלמית הגדולה בעולם פירסם שר החוץ, סילבן שלום, מאמר פרי עטו בעיתון רב התפוצה בשפה האנגלית "ג'קרטה פוסט". במאמר, כתב שלום כי "ישראל איננה רואה באיסלאם כאוייב ומעולם לא ראתה בו ככזה. ההיפך הוא הנכון, ההיסטוריה הראתה שמוסלמים ויהודים יכולים לחיות יחד בשלום, הרמוניה וידידות לאורך שנים רבות בעבר. זאת צריכה להיות במטרה בעתיד".

 

המאמר, שהיה פרי יוזמת שני הצדדים, נושא את הכותרת "עת לדיאלוג כדי לפתור את הסוגיה הפלסטינית". הוא נשלח באמצעות שגרירות ישראל בסינגפור ונכתב תחת השם: "סגן ראש ממשלת ישראל ושר החוץ, סילבן שלום, ירושלים".

  

השר שלום כתב כי "אל לה לסוגיה הפלסטינית להפוך למכשול לקשר (בין ישראל לעולם הערבי והמוסלמי – ר.נ.). בשעה שישראל נהנית מיחסי שלום עם מצרים, ירדן ויחסים פתוחים עם הפלסטינים ועם מדינות ערביות ומוסלמיות אחרות, אין כל סיבה למדינות מוסלמיות אחרות להתעקש עם החרמות של העבר.

  

"אחד האתגרים המרכזיים שאנו ניצבים בפניו בשעה שאנו מנסים לבנות דיאלוג הוא העובדה שחלקים מסויימים בעולם, המידע והידע על ישראל מועברים באופן מוטה וחד צדדי מזה עשרות שנים. ה'ידע' הזה מותאם לעיתים לטיפוח שנאה, הסתה לאלימות ועוינות נגדנו".

  

"התמונה האמיתית על ישראל ידועה פחות. רבים לא מודעים כלל, לדוגמה, שהמדינה המודרנית של ישראל היא בעלת חברה פתוחה, דמוקרטית ופלורליסטית באופן בו הרב-תרבותיות טבועה בחיי היומיום. ישנו מחסור גדול גם בידע על ההישגים העצומים של ישראל התחומי ההיי-טק, רפואה והמחקר המדעי, וכי ישראל חולקת את הידע שלה עם מדינות רבות ברחבי העולם. אנו שמחים לעשות את אותו הדבר עם אינדונזיה".  

 

"כדי להגיע שיתוף פעולה הדדי שכזה לרווחת שני הצדדים, אנו צריכים להיות מסוגלים לדבר האחד עם השני. אנו צריכים להבין טוב יותר איש את רעהו ולסלק את החומות של העבר כדי שאולי נצליח לבנות שיתוף פעולה וידידות בעתיד. עתה, זהו הזמן להתחיל בדיאלוג הזה", הוא חותם את מאמרו.

  

רוצים לתווך? דברו גם עם ישראל

  

למאמר, יש קודם כל משמעות סמלית וחשובה. "גם אם ניזהר שלא להיגרר להגזמות, דומני כי היום נעשתה היסטוריה קטנה עם פרסום מאמרו של שר החוץ בעיתון חשוב זה היוצא לאור במדינה המוסלמית הגדולה בעולם", כתב הבוקר (שני) שגריר ישראל בסינגפור, אילן בן דוב, בדיווח שהעביר למשרד החוץ.

 

אולם, אין מדובר רק בסמליות אלא בביטוי נוסף להתקרבות בין המדינות. זאת, לאחר שבביקורו האחרון של השר שלום בניו יורק לרגל הכינוס החגיגי של העצרת הכללית של האו"ם דווח כי זה נפגש עם עמיתו מאינדונזיה, אולם מקורות מדיניים סירבו להתייחס בשעתו לנושא.

  

על כל פנים, מבהירים גורמים מדיניים בירושלים בהתייחס למאמר, כי משמעות הביטוי "עת לדיאלוג" היא שלא יהיו יותר צעדים חד-צדדיים. זאת, בהמשך לדבריו של השר שלום השבוע, שהצהיר כי התקדמות מדינית תיתכן רק באופן הדדי ובהתאם לתוכנית מפת הדרכים.  

 

לפי אותם גורמים, כל מדינה החפצה לקחת חלק במגעים בין ישראל לפלסטינים לא יכולה להיות מחוברת רק לפלסטינים ולהיתפש כמתווך הוגן. לדבריהם, אי אפשר לדבר רק איתם, להחרים את ישראל ולבוא בדרישות. לכן, אם אותן מדינות מעוניינות לתווך – שיפתחו בדיאלוג עם שני הצדדים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
שלום. "האיסלאם אינו אוייב"
צילום: איי אף פי
צילום: רויטרס
נשיא אינדונזיה. בדרך
צילום: רויטרס
מומלצים