שתף קטע נבחר

עלייה של כ-50% בגיורים, התלונות נמשכות

ראש מינהל הגיור, הרב חיים דרוקמן, הציג בפני שרי הממשלה עלייה דרמטית באישור בקשות הגיור כתוצאה משינוי מדיניות המשרדים. סגנו: בישראל יותר מ-300 אלף לא יהודים, שעלו על פי חוק השבות, חלקם מעוניין להתגייר. ובינתיים, עדיין נרשמים מקרים אנושיים קשים של דחיות כמו זה של איברהים, מוסלמי שביקש להתגייר

עליה של כ-50 אחוזים באישורי בקשות הגיור בישראל בשנה הזאת, לעומת 2004, כך דיווח היום (א') ראש מינהל הגיור במשרד ראש הממשלה, הרב חיים דרוקמן, בישיבת הממשלה אשר נערכה היום. "שינוי מדיניות הגיור הביאה לתוצאות מרשימות בתוך תשעה חודשים, אך עוד כ-300 אלף לא יהודים חיים בתוך מדינת ישראל והם מהווים בעיה חברתית קשה המחייבת פתרון", הסביר הרב משה קליין, סגן ראש מנהל הגיור בישראל.

 

על פי הנתונים שהוצגו היום בממשלה על ידי הרב דרוקמן, ועוזרו הרב משה קליין, קיבלו בשנת 2005 5,546 איש תעודות גיור. זאת לעומת 3599 בשנת 2004 כולה. מדובר ב-1947 אנשים יותר אשר קיבלו תעודות המרה בתשעת החודשים האחרונים, לעומת 2004 כולה. העליה נאמדת בכ-54 אחוזים יותר.

 

בסקירה שנערכה בישיבת הממשלה, הסבירו הרבנים דרוקמן וקליין, ששינוי המדיניות אינו נוגד את מדיניות הגיור על פי ההלכה שהייתה נקוטה עד כה. עם זאת, שילוב כל הגורמים הקשורים לתהליך הגיור, תחת הגדרת מדיניות הומנית יותר, העלתה את שיעור הזכאים באורח דרמטי. המדובר בפעולה משותפת של בתי הדין הרלוונטיים עם משרד הקליטה, הסוכנות היהודית, מכונים ללימוד היהדות ואף גופים פרטיים.

 

לדברי הרב קליין יש היום בישראל מעל ל-300 אלף לא יהודים שעלו ארצה על פי חוק השבות, חלקם לפחות מעוניין להתגייר כדי לקבל את האזרחות הישראלית. זאת בנוסף לאלפי עובדים זרים ולבני האוכלוסיה המוסלמית והנוצרית החיים בישראל ומבקשים להתגייר. "מדובר בבעיה לאומית מהמדרגה הראשונה, הנוגעת לבעיה חברתית קשה בישראל", אמר. לדבריו, על פי המדיניות המקלה החדשה גוירו, רק בחודש האחרון, כ-190 בני שבט המנשה על ידי משלחת שיצאה לצפון הודו.

 

ולצד הנתונים, התלונות נמשכות

 

אולם, לצד הנתונים המרשימים שמציגה לשכת ראש הממשלה, עדיין נרשמים בישראל מקרים אנושיים קשים, של כאלה שבקשותיהם לגיור נדחות ב"קש". אחד הסיפורים הוא של אברהים, אזרח מוסלמי, כפי שהתפרסם בימים האלה ממש באתר "במבילי": "אני אזרח ישראלי-ערבי. כבר לפני שנתיים רציתי להתגייר ופניתי לרבנות בתל-אביב. הזמן חולף והבקשות משתנות מרב לרב אחר. נהייה לי סיוט של גיור. בפעם האחרונה מבקש ממני להביא תעודת יושר ואחרי זה הוא אומר שהוא רוצה לבדוק בשב"כ, ואני שואל אותו כמה זמן יקח לך? והוא עונה לי חצי שנה".

 

"אז יצאו לי כל העצבים", סיפר אברהים, ואמרתי לו: אני נאמן למדינה יותר ממך ויותר מאיש השב"כ. חוץ מזה איש השב"כ לא עושה כלום בהלכה ולא מבין בדת. פניתי למבקר המדינה ולאגף משרד הדתות. אבל, כמובן מי שיבדוק את התלונה שלי הוא איש חרדי והוא הבעל-הבית של אלוהים, והוא שמחליט במקום אלוהים שהחילוניים הם כופרים ועל אחת כמה וכמה אם אני ערבי. אני לא צריך לסבול את הגועל נפש של החרדים. הרצון שלי לגיור ליהדות התפתח מילדות. גם היום, כשאני בן 43, אני עדיין נחוש בדעתי. עם זאת אני חושש שלא אוכל עמוד מול מוסדות אכזריים".

 

במינהל הגיור אמרו שאינם מכירים את המקרה הקונקרטי הזה, אך האיש מוזמן להפנות תלונה מסודרת והיא תטופל ובהקדם. "נכון שיש מערכת מחייבת של בדיקות, שכוללת לעיתים בדיקה מול השב"כ. אך הקמנו מערך שלם המקבל עשרות תלונות ופותח דלתות למי שבאמת ובתמים מעוניין להתגייר, והוא איש ואזרח טוב. אין סיבה שמי שבאמת רוצה להתגייר, ועומד בקריטריונים, לא יוכל לעשות זאת היום במהירות וביעילות רבות הרבה יותר מהעבר, כפי שהנתונים אשר הוצגו בישיבת הממשלה היום מוכיחים", נמסר.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתר הכנסת
הרב חיים דרוקמן. "תוצאות מרשימות"
אתר הכנסת
צילום גלי תיבון
תעודת גיור. מהפיכה?
צילום גלי תיבון
מומלצים