שתף קטע נבחר

המורדים מציגים: ההתפוגגות

רק שבעה מבין הח"כים המורדים בליכוד הגיעו לפגישה כדי לדון על עתיד הקבוצה. התירוצים של הנעדרים נעו מ"התחייבויות קודמות" (ח"כ חיים כץ), ל"אירוע משפחתי" (ח"כ חזן) ועד היעלמות "בלי להחזיר טלפונים" (ח"כ נס). לעומתם, ח"כ ארדן בטוח שיש לקבוצה עדיין ייעוד: "לשמש משקל נגד לראש הממשלה"

שבועיים לאחר שהובסו במרכז הליכוד, נפגשו הערב (יום א') במצודת זאב בתל-אביב שבעה מבין 13 חברי קבוצת "המורדים". בסוף הפגישה נמסר ש"יש חשיבות רבה להמשך קיומה של קבוצה הנאמנים, על מנת לשמור על דרכו של הליכוד", אך כבר עתה ברור שמה שהחל במרד הגדול הולך ונגמר בקול ענות חלושה.

 

בהודעת המורדים נמסר ש"אין בכוונת חברי הקבוצה לקבל שום משרה או מינוי, העלולים להתפרש כמתן לגיטימציה לשינוי דרכו האידאולוגית של הליכוד ואובדן הדרך". בכך מבקשים המורדים לטרפד שורה של מינויים שמתכנן שרון כ"מתנות" למורדים ש"יתיישרו".

 

באשר להצבעות האמורות להתקיים במושב הקרוב, נמסר ש"הקבוצה תתכנס ותכריע אד הוק בכל נושא ועניין". מבחנם הראשון יהיה בהצבעה על מינוי קבע של השר אהוד אולמרט לשר אוצר וכן בהצבעה על מינוי מקורביו של ראש הממשלה בר-און ובוים לתפקידי שרים.

 

אם בתחילת דרכם נראה היה כי מאבקם בראש הממשלה ובדרכו המדינית מונעים מאידיאולוגיה עתה נראה כי האג'נדה האישית וגורלו הפוליטי של כל אחד מהם תופסים מימד מרכזי. אלה שכן הגיעו לפגישה היו: דוד לוי, איוב קרא, מיכאל רצון, נעמי בלומנטל, גלעד ארדן, יולי אדלשטיין, אהוד יתום ונתן שרנסקי, שאינו ח"כ.

 

והנה רשימת התירוצים המלאה של הנעדרים: לח"כ חיים כץ היו "התחייביות קודמות" ומקורביו אמרו כי "נגמר הסיפור של המורדים" אלא אם כן שרון יכריז על התנתקות שנייה. ח"כ כץ הלך צעד קדימה והודיע כי יצביע בעד מינוי בראון ובוים לתפקידי שר.

 

ח"כ משה כחלון "לא רואה דחיפות בקיום הפגישה". כחלון טען כי בניגוד לדיווחים איש מסביבתו של רה"מ לא פנה אליו ולו ברמז לקבל תפקיד מניסטריאלי.

 

גם ח"כ יחיאל חזן, שהיה בין המתנגדים הקולניים לשרון, ביצע כנראה פניית פרסה. לטענת יועצת התקשורת שלו "הוא לא הספיק להגיע לפגישה בשל אירוע משפחתי מקביל" . לדבריה, ח"כ חזן לא שינה מאומה מעמדותיו העקרוניות אולם ח"כים מקבוצת המורדים טוענים כי בשיחות שניהל עימם הוא הודיע כי הוא "רוצה ליישר קו עם רה"מ".

 

גם ח"כ לאה נס לא הגיעה לפגישה. לטענת המורדים היא פשוט נעלמה ו"לא מחזירה אפילו טלפונים". ואילו ח"כ עוזי לנדאו שוהה בחו"ל "לצורך גיוס כספים".

 

"כולם בסיעה ימונו לשרים וסגנים?"

 

ובכל זאת יש כאלה מקבוצת המורדים שטוענים בתוקף כי תפקידם לא תם. כך ח"כ גלעד ארדן, שאמר ל-ynet לפני הפגישה: "הרבה אנשים שהלכו איתנו לאורך כל הדרך זכאים לדעת איפה אנחנו עומדים. אסור לנו להכריז כבר עתה כיצד נצביע על מינוי בראון ובוים כי יו"ר הליכוד הוא שרון והוא זה שצריך לעשות קודם את צעדיו ורק אז אנו צריכים להחליט. עדיין לא ברור האם ראש הממשלה באמת רוצה לאחד את השורות. אם כולם בסיעה יתמנו לשרים ולסגני שרים צריך שמישהו יישאר לשמור על דרכו של הליכוד. עדיין צריך משקל נגד לראש הממשלה".

 

גם לח"כ מיכאל רצון, שיזם את הפגישה, דעה דומה. לדבריו, "אנו חייבים להיפגש כדי להבטיח את קיום מצע הליכוד. הדרישות שלנו ברורות: שלא יהיו עוד נסיגות, שראש הממשלה יחזק את גושי ההתיישבות, יבנה במהרה ב-E-1, ושאחרי שבליכוד גילו את העניים - יהיה גם מי שידאג להם".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
המורדים בימים יפים יותר
צילום: עופר עמרם
צילום: אבי כהן
חזן. "פניית פרסה"
צילום: אבי כהן
נס. "לא מחזירה טלפונים"
מומלצים