שתף קטע נבחר

הפגנת מועצת יש"ע: רק בודדים הגיעו

"רוצים פתרון לכל מתיישב", סיסמת הפגנה שארגנה מועצת יש"ע בירושלים, לא הצליחה למשוך אליה המונים, אלא רק 20 בני אדם, רובם בני נוער וילדים. אחת ממפונות גוש קטיף, שהגיעה בכל זאת למחות, הסבירה: "אני לא רוצה לחיות במלון, רע לי, אבל אין לי לאן לעבור. חודשיים המדינה סוגרת איתנו הסכמים ומפרה אותם. המדינה מחד צועקת 'צאו מהמלון' ומצד שני לא נותנת לנו פתרונות"

כ-20 מפגינים, רובם בני נוער וילדים ממפוני גוש קטיף, עמדו לפני הצהריים (יום א') מול בית ראש הממשלה בירושלים ומחו על הסחבת המתמשכת, לדבריהם, במציאת פתרונות הולמים עבורם. ההפגנה, שאליה ציפו שיגיעו כמה מאות, נערכה תחת הכותרת "רוצים פתרון לכל מתיישב". מדובר בהפגנה ראשונה שעורכים גופי הימין מאז יישום תוכנית ההתנתקות.

 

אורית שגיב, שהתגוררה בנווה דקלים במשך 13 שנים והיום מתגוררת עם בעלה וחמשת ילדיה במלון בירושלים, אמרה ל-ynet: "אולי אנשים לא הגיעו כיוון שהם מאמינים שלהפגין מול ראש הממשלה ואל מול נשמתו – לא יועיל, כי הוא אטום לכל מצב. לדבר בדרך הזאת של הפגנה או שיחות בין נציגים שלנו לנציגי ממשלה שונים, מעלה חרס. המדינה לא מתנהלת בצורה רצינית".

 

לדבריה, "אנחנו נמצאים בתנאים גרועים, חיי המשפחה נגזלו מאיתנו. לקחו אנשים ושמו אותם בכלוב המכונה 'כלוב של זהב'. הילדים שלי, שהיו רגילים לבית ספר ומסגרות חינוך, סגורים בתוך מבנה – כלא, בלי אפשרות לשחק, ללמוד. בלי שום עצמאות. הפתרון שאנחנו דורשים מיידית הוא לספק פתרון מגורים קהילתי. להרוס זה הדבר הכי קל. אני לא רוצה לחיות במלון, רע לי, אבל אין לי לאן לעבור. חודשיים המדינה סוגרת איתנו הסכמים ומפרה אותם. המדינה מחד צועקת 'צאו מהמלון' ומצד שני לא נותנת לנו פתרונות".

 

תושב גני טל לשעבר אמר: "זו משמרת מחאה נגד החרפה. בעוד שעבור החתולים של גוש קטיף יש קמפיין מרגש, היחס לבני אדם הוא בלשון המעטה חרפה. פתרונות קהילתיים אין, למרות שהובטחו. אנשים חיים על הרזרבות, הפיצויים מעוכבים הלוך ושוב מטעמים בירוקרטים וזאת מבלי להזכיר את האבטלה והקשיים בהשתלבות הילדים במוסדות חינוכיים כשכל הרכוש במכולות. אם מנהלת העקירה הייתה ממונה לביצוע הגירוש, היום עוד היינו בגוש קטיף".

 

ממשרד ראש הממשלה נמסר, כי המשרד "נוקט בכל צעד אפשרי על מנת לשמור על המסגרות הקהילתיות של המתיישבים מהאזורים המפונים. צוות בין-משרדי בראשותו של מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אילן כהן, מקיים מגעים מדי יום עם קבוצות מתיישבים שונות מתוך מטרה לסייע להם במציאת פתרון קהילתי העונה בצורה הטובה ביותר על צרכיהם.

 

"בנוסף, קיימים מאות פתרונות דיור זמינים לקליטה מיידית של מתיישבים, אולם מרבית הקבוצות עמן טרם הוסכם על פתרון דיור חלופי עדיין מתלבטות בין אפשרויות שונות ועל כן מעברם מבתי מלון מתעכב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מול משרד רה"מ
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
מוחים נגד הסחבת המתמשכת
צילום: גיל יוחנן
מומלצים