שתף קטע נבחר

פעיל ימין: "אחמד טיבי נוקט בחתרנות מדינית"

בעקבות פנייתו של ח"כ אחמד טיבי לנציגים זרים ובקשתו להקצות חילק מהסיוע הזר ישירות לערבים, מתכוון ארגון נפגעי הטרור אלמגו"ר, מאיר אינדור, לפנות ליועץ המשפטי: "בכל משטר אחר, ובעיקר בארה"ב, חברי פרלמנט שכאלה היו נושא לוועדת חקירה של הקונגרס"

ראש ארגון נפגעי הטרור אלמגו"ר, סגן-אלוף (מיל.) מאיר אינדור, מתכוון לפנות ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בעקבות פנייה של ח"כ אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל) ל-40 נציגים זרים ודרישתו מהם להקצות 20% מהסיוע לישראל לאוכלוסיה הערבית. בעקבות פרסום הדברים ב-ynet, אומר אינדור, "זו חתרנות".

 

אינדור אמר שיקים ועדת מעקב שתפקח על ועדת המעקב של ערביי ישראל. "הגענו למסקנה שפעילותם של הח"כים הערבים ובראשם ח"כ טיבי היא בבחינת חתרנות מדינית. לפיכך, עקב חולשת השלטון המרכזי בישראל יש צורך להקים ארגון בלתי ממשלתי (NGO) נגדי שייאבק בארגונים דומים שהקימו הערבים בישראל בלוויית חברי הכנסת הערבים".

  

לדברי אינדור, "אותם חברי הכנסת מתואמים עם הרשות הפלסטינית. מאז הסכמי אוסלו הם ידה הארוכה של הרשות הפלסטינית והפגישות שלהם עם נציגי אותן המדינות נעשות בעידוד שגרירויות אש"ף ומדינות ערב. אני אומר זאת מידיעה".

  

אינדור מסביר: "בכל משטר אחר, ובעיקר בארה"ב, חברי פרלמנט שכאלה היו נושא לוועדת חקירה של הקונגרס. הייתי בחו"ל והסברתי את הבעיה ליהדות ארה"ב. הסברתי את החולשה של הממשל המרכזי ואת פעילות ארגוני השמאל הקיצוני והארגונים הערביים הממומנים על-ידי האיחוד האירופי. שמחתי לגלות ניצני התעניינות וגייסתי כספים. זאת מערכה גדולה וארוכה, המידע התשתיתי קיים ואנחנו רק בתחילת הדרך. נפעל ליצור תמונה הפוכה למה שעושים עשרות הארגונים הערבים וזאת לטובת העם היהודי".

 

חבר הכנסת אורי אריאל (האיחוד הלאומי) הבטיח ליזום דיון בוועדת החוץ והביטחון, בעקבות הפרסום ב-ynet על דרישת טיבי.

 

המגמה: בינאום יחסי יהודים וערבים בישראל

  

מכון המחקר "ראות" התריע באחרונה על מגמה מובהקת של בינאום היחסים בין ישראל לבין המיעוט הערבי והמליץ לישראל לגבש את מדיניותה כלפי המיעוט הערבי ולבחון עד כמה מיושמים השוויון והמלצות ועדת אור. עמדה זו פורסמה בעקבות דיון מיוחד שנערך בפרלמנט האיחוד האירופי, במסגרתו הוחלט להקים שדולה להגנה על זכויות המיעוט הערבי בישראל ולדון בסוגייה במוסדות האיחוד.

  

חבר הכנסת אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל) הגיב על דבריו של אינדור ואמר ש"ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל והמנהיגים הלגיטימיים הנבחרים של הציבור הערבי תפקידם לעשות הכל כדי להרים את הציבור הערבי מהרצפה שאליה מנסה הממשלה להוריד אותם באופן שיטתי. לא נסכים להיות מופלים לרעה ולשתוק. נזעק בארץ ובחו"ל כדי להשיג את זכויותינו הפוליטיות והאזרחיות המלאות ונשמח מאוד אם הממשלה תהפוך את פעילותנו לבלתי רלוונטית כשתעביר את הכספים באופן שיטתי לציבור הערבי".

  

ראש ועדת המעקב, שאוקי חטיב, מסר בתגובה: "ועדת המעקב קמה בשנת 1981 לאחר שהערבים בישראל רצו להקים ועדת שוויון, אולם זו בוטלה בצו צבאי של ראש הממשלה דאז, מנחם בגין. ועדת המעקב עובדת, פועלת ומארגנת ומשיך לפעול למען המיעוט הערבי הלאומי בתוך גבולותיה של ישראל. אני לא מתרגש מהדברים ולא אשנה את הנושאים שלמענה קמה הועדה. היא תמשיך לפעול למען הציבור הערבי בתוך ישראל כפי שפעלה". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאיר אינדור
צילום: ארז ארליכמן
אחמד טיבי
צילום: ארז ארליכמן
צילום: אורי פורת
שאוקי חטיב
צילום: אורי פורת
מומלצים