שתף קטע נבחר

מזוז פועל למנוע מטריף להחליף את שוחט

היועץ המשפטי פנה לבית המשפט בבקשה לקבוע שבעבירות בהן הורשע השר לשעבר טריף יש קלון - וכך הוא לא יוכל להחליף את ח"כ שוחט, שהודיע על כוונתו לפרוש מהכנסת

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, פנה היום (ב') לבית המשפט המחוזי בתל אביב וביקש שיקבע כי העבירות שבהן הורשע השר לשעבר סאלח טריף הן עבירות שיש עימן קלון. במכתב ששלח עוזרו של היועץ לח"כ רשף חן משינוי, הודיע היועץ על הגשת הבקשה.

 

טריף, שהיה השר הדרוזי הראשון בישראל, הורשע בבית משפט השלום בעבירות של שוחד והפרת אמונים. הוא ערער על פסק הדין, והחלטה בעניינו טרם התקבלה. באחרונה, לאחר שהודיע ח"כ אברהם (בייגה) שוחט (עבודה) על כוונתו לפרוש מהחיים הפוליטיים, נודע שטריף יחליף את שוחט וייכנס מטעם מפלגת העבודה במקומו לכנסת.

 

אם תתקבל בקשתו של היועץ וייקבע שהעבירות שבהן הורשע טריף הן אכן עבירות שיש עימן קלון, לא יוכל טריף להיכנס לכנסת במקומו של שוחט עד שיחלפו שבע שנים מיום הרשעתו.

 

חברי כנסת רבים, שאינם ממפלגת העבודה, הביעו תרעומת על הכוונה למנות את טריף לחבר כנסת במקומו של שוחט וח"כ חן אף פנה כאמור בעניין ליועץ המשפטי.

 

בגלל שעדיין לא התקבלה החלטה בערעורו של טריף, ייתכן גם מצב בו הוא יושבע לכנסת, ואחר כך ועדת הכנסת תשעה אותו. במקומו תיכנס הבאה בתור ברשימה. במידה ויזוכה על ידי בית המשפט, הוא יוכל לשוב ולהיכנס לכנסת. בשלב ההשעיה הוא לא יזכה להטבות או למשכורת חבר כנסת.

 

"ניצל מעמדו לקידום בקשת חברו"

 

באפריל אשתקד גזר בית-משפט השלום בראשון לציון 6 חודשי מאסר על טריף, שהורשע בדצמבר 2003 בעבירות של מתן שוחד, מרמה והפרת אמונים. חודשי המאסר הומרו בעבודות שירות, ובנוסף, נדרש טריף לשלם קנס של 25 אלף שקלים.

 

מהרשעתו של טריף עלה כי בשנת 1999, כאשר שימש כיושב ראש ועדת הפנים של הכנסת, פעל להסדיר אזרחות ישראלית לידידו חוסני בדראן, תושב הרשות הפלסטינית. בדראן ניסה, משנת 1993 ואילך, להשיג אשרה ורשיון לישיבת קבע בישראל, אולם משרד הפנים דחה את בקשותיו.

 

השר טריף פנה למנהל לשכת האוכלוסין דאז במשרד הפנים, רפי כהן, עימו היה בקשרים אישיים. הוא ביקש ממנו לסייע לבדראן לקבל אשרה לישיבת קבע בישראל ובאחד המקרים אף הביא את בדראן לפגישה בלשכתו של כהן.

  

השר לשעבר טילפן לכהן והשניים נדברו להיפגש על אם הדרך בכביש ירושלים-תל אביב. בפגישתם מסר השר לשעבר מעטפה למנהל לשכת האוכלוסין ובה 2,000 דולר - כשוחד על הסדרת האזרחות לבדראן.

 

בעקבות כך, נרשם בדראן באורח פיקטיבי במשרדי רשות האוכלוסין כגרוש מאשתו הפלסטינית, תושבת השטחים מאז שנת 1996. בו ביום נישא בדראן לילנה בוטיוגין, תושבת ישראל, בנישואים פיקטיביים.

  

לאחר קבלת הכספים הפנה כהן את בדראן ללשכת מינהל האוכלוסין בפתח תקווה ונקב בשמה של פקידה, אליה עליו לפנות. בדראן הגיש שם בקשה לאיחוד משפחות עם בוטיוגין. על אף שבדראן או בוטיוגין אינם תושבי פתח תקווה, פנה טריף טלפונית לסגנית מנהל הלשכה בפתח תקווה, וביקש ממנה לטפל בבקשה. גם כהן עצמו שיגר מספר תזכורות ללשכת מינהל האוכלוסין בעיר וביקש להתעדכן בהתקדמות הטיפול, אולם עקב התנגדות המשטרה, הבקשה סורבה.

 

בהכרעת הדין בה הורשע טריף נכתב כי "טריף, כאיש ציבור מרכזי, חבר כנסת ויושב ראש ועדת הפנים של הכנסת פעל לקידום בקשת חברו. כשהוא יודע שהבקשה מושתת על נישואים פיקטיביים ויודע את הכזב שבמצג".

 

עוד נכתב כי טריף פעל "תוך ניצול מעמדו, קשריו וכוחו הפוליטי - כל אלה מהווים במפורש מרמה והפרת אמונים של הנאשם כלפי הציבור והחובה לפעול על פי החוק. בכך פגע טריף, עובד הציבור, באמון הציבור ובמערכת השלטונית".

 

השר לשעבר ניסה לטעון במהלך המשפט כי הוא הועמד לדין רק בשל היותו בן לעדה הדרוזית, אך השופטים דחו טענה זו מכל וכל. 

 

בהכנת הכתבה השתתף אילן מרסיאנו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מזוז. פנה לביהמ"ש
צילום: גיל יוחנן
צילום: חיים זיו
טריף. "רק אחרי שבע שנים"
צילום: חיים זיו
מומלצים