שתף קטע נבחר

הצעת חוק: המדינה תממן טיפול נפשי למפונים

על פי ההערכות, למעלה מ-15 אחוזים ממפוני גוש קטיף וצפון השומרון יעברו בעקבות ההתנתקות תהליך פוסט-טראומטי. ח"כ, אראלה גולן, מיוזמי החוק: "הפינוי נעשה בהחלטת ממשלה ולכן באחריותה לדאוג גם להשלכות הנפשיות שיווצרו בעקבותיה"

הכנסת אישרה היום (ד') בקריאה טרומית את הצעת החוק של אראלה גולן ומודי זנדברג (שינוי), המסדירה מתן שירותים נפשיים מטעם המדינה למפוני גוש קטיף וצפון השומרון, בתקופה שלאחר ההתנתקות.

 

הצעת החוק מעניקה לשירותי הרווחה כלים ליישום מסקנות מפינוי ימית, אשר בין היתר מבטיחות מתן שירות הולם למפונים ממומחים לפוסט-טרואמה. על פי ההערכות, כפי שהן מופיעות בהסברים להצעת החוק, למעלה מ-15 אחוזים מקרב המפונים יחוו פוסט-טראומה, ויותר מ-7% יסבלו ממנה כל חייהם. לפיכך מציע החוק מגוון שירותים פרטניים וקבוצתיים, טיפולים אלטרנטיביים וביקורים יזומים של רשויות הרווחה אצל התושבים הזקוקים לכך, לכל אורך חייהם. שירותים אלו יינתנו תחת הגבלה של אפשרות בחירת סוג הטיפול עבור כל תושב.

 

"הפינוי נעשה בהחלטת ממשלה ולכן באחריותה לדאוג גם להשלכות הנפשיות שיווצרו בעקבותיה", אמרה ח"כ גולן. "הצעת החוק מתבססת על לקחי פינוי ימית וגובשה בשיתוף פעולה עם גורמי רווחה, המייצגים את התושבים שפונו. ידוע לי מפגישות אישיות רבות עם המפונים, כי חלקם חווים תחושות פיזיות ונפשיות קשות מאוד כמו ירידה ברמת הריכוז, אי שקט נפשי, תגובות בהלה, מצוקה קשה ותחושת ניתוק. בלשון מקצועית מדובר בתגובה פוסט-טראמטית".

 

עלותה הכספית של הצעת החוק עדיין אינה ברורה. משרד האוצר ביקש להתנגד לחוק אולם יושב-ראש הקואליציה, גדעון סער, בחר להעניק לחברי סיעת הליכוד חופש הצבעה שאיפשר בסופו של דבר את המשך הליך החקיקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפינוי (למצולמים אין קשר לכתבה)
צילום: איי אף פי
צילום: צביקה טישלר
ח"כ גולן. האחריות על המדינה
צילום: צביקה טישלר
מומלצים