שתף קטע נבחר

אור ירוק מאתיופיה להכפלת מספר עולי הפלשמורה

בינואר השנה הוחלט להכפיל את מכסת העולים מדי חודש אולם מאז הדבר לא הסתייע. שליחה מיוחדת ששוגרה לאדיס אבבה הצליחה להסדיר את הנושא

שליחתו המיוחדת של שר החוץ סילבן שלום לאתיופיה, סמנכ"ל אפריקה מרים זיו, הצליחה להגיע הערב (יום ד') לסיכומים על השלטונות באדיס אבבה על חידוש עלייתם ארצה של בני הפלשמורה.

 

בעקבות כך, השלטונות האתיופים נתנו אור ירוק להמשך הבאתם ארצה של בני הפלשמורה במכסה כפולה, בהתאם להחלטת הממשלת מינואר השנה. סוכם כי מעתה יורשו לעלות לישראל כ-600 מבני העדה מדי חודש - היקף כפול מזה שהיה נהוג עד לפני מספר חודשים, אז נפסקה יציאת בני העדה מאתיופיה כמעט לחלוטין בשל בעיות פנימיות במדינה.

 

שר החוץ, סילבן שלום בירך על פריצת הדרך. "פעלנו ונמשיך לפעול בכל מישור אפשרי למען סיום סבלם של השוהים במחנות בתנאים קשים במיוחד", אמר. "אני תקווה כי עד סוף שנת 2007 נוכל לברך על המוגמר ולהשלים את עלייתם של כל בני הפלשמורה ארצה".

 

זיו עמדה בראש המשלחת שיצאה לאתיופיה וכללה גורמים ממשרד הקליטה, הסוכנות, נציגות השגרירות ועוד. ההיערכות נעשתה מבעוד מועד בוועדה שבראשה עמדה מנכ"לית משרד הקליטה. "זאת היתה עבודה משותפת טובה מאד", אמרה.

 

שלשום, נועדו השר שלום והסמנכ"לית זיו לפגישת עבודה בה נשלחה לפעול כדי להסיר את המכשולים ולסכם את העניין באתיופיה.

 

"אני מקווה שבתוך זמן קצר נוכל ליישם בפועל את הסיכום", אמרה ל-ynet זיו, השוהה באדיס אבבה. "הגורמים השונים ובעיקר הסוכנות נערכו מבחינה ארגונית ועשו עבודה יוצאת מהכלל. לא יכולנו להשלים את ההיערכות בטרם קיבלנו את האישור משלטונות אתיופיה וזה ניתן היום בצורה מעוררת הערכה".

 

"החלטת הממשלה דיברה על העלאתם של כ-13 אלף בני פלשמורה עד סוף שנת 2007 אולם על משרד הפנים הוטל לבדוק את המספרים המדוייקים ולכן כרגע מדובר על הערכת סדר גודל בלבד", היא אומרת. על חשיבות ההחלטה הסבירה זיו: "מדובר בחבילה שלמה של הבנות ובהן שהסוכנות, ששהתה עד כה מחוץ למחנות באדיס אבבה ובגונדר, תיקח עליהם אחריות ותביא להעלאתם. בגלל שהמועד שנקבע היה עד תום 2007, היה צורך להאיץ את זרם העלייה. יש לציין כי זרם זה לא נפסק וכי רק אתמול עלו 66 עולים בני פלשמורה ארצה".

 

בימים האחרונים אירעה שורה של מהומות באתיופיה, אולם זיו מקווה כי מהומות אלה לא יפגעו בזרם העלייה. "למרות המהומות נמשכה העליה כל העת. בכל מקרה, לפי שעה נראה כי חלה רגיעת מה במצב", היא אומרת.

 

כבר בינואר השנה החליטה הממשלה, כאמור, על הכפלת מכסת עולי הפלשמורה לישראל. הממשלה קבעה כי מדי חודש יועלו 600 איש, במקום 300 עד אז. משמעות ההחלטה היתה שעד סוף שנת 2007 תועלה כל שארית בני הפלשמורה לישראל. זאת במקום שהנושא יגרר במשך שש או שבע שנים. 

  

הממשלה גם החליטה אז על תוכנית כלכלית מיוחדת שיבנה משרד האוצר לצורך כך. עוד נקבע כי הסוכנות היהודית תיקח אחריות על הפעלת המרכזים הקהילתיים בערים אדיס-אבבה וגונדר המשמשים כמרכזים הגדולים ביותר של בני הפלאשמורה. הממשלה קיוותה ליישם את ההחלטה ולהתחיל להעלות 600 איש בכל חודש כבר מחודש יוני, אולם הדבר לא הסתייע, ובחודשים האחרונים התאפשרה עלייתם של רק מעטים מבני הפלשמורה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הפגנת בני הפלשמורה להעלאת אחיהם מאתיופיה (ארכיון)
צילום: גיל יוחנן
מומלצים