שתף קטע נבחר

פרץ לחברי הסיעה: "תפרגנו, תנו לי קרדיט"

בישיבת הסיעה הראשונה בראשות עמיר פרץ, הפגינה העבודה אחדות ואווירה טובה. פרץ סיפר על הטלפון המרגש מפרס, וביקש מחבריו: "תעשו מה שאפשר כדי לתת לי קרדיט למהלכים שאני רוצה להוביל. אם זה לא יצליח, אבוא לתת את הדין. היה מאבק פנימי קשה אך הוא מאחורינו. הסכינים הארוכות של אנשי הליכוד בוודאי יישלפו במהרה". המזכ"ל כבל: "הצבע חזר ללחיים של המפלגה"

היו"ר החדש של מפלגת העבודה, עמיר פרץ, אמר בפתח ישיבת סיעת העבודה הבוקר (ו') בתל אביב, כי הוא צפוי להיפגש עם שמעון פרס סמוך לתום הישיבה. ישיבת הסיעה הראשונה בראשות פרץ מאז שנבחר לראשות המפלגה נפתחה באווירה טובה ואופטימית, שעליה מיהר פרץ להכריז: "נהפוך את האווירה הקיימת לנכס אלקטוראלי". 

 

מהפך בעבודה - סיקור מיוחד ב-ynet

 

היו"ר החדש פנה לחברי הסיעה: "אני מבקש מכם לתת לי את הקרדיט למהלכים שאני רוצה להוביל. אם הם לא יצליחו גם ככה, אבוא לתת את הדין. אין לי כוונה

להכתיב שום מהלך ואני מתכוון להתייעץ, אבל תפרגנו כי זה מדבק".

 

המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, שהתקשר הבוקר באיחור של יממה לפרץ כדי לברכו, לא הגיע לישיבה. גם השר לאיכות הסביבה, שלום שמחון, הודיע כי נבצר ממנו להגיע לישיבה. גם השרה דליה איציק והח"כים קולט אביטל וסגן השר מיכאל מלכיאור נעדרו מסיבות שונות.

 

פרץ הוסיף, "אין דבר יותר חשוב מלהפוך את המפלגה למרכז האמינות של ישראל. אם יש דבר שאזרחי ישראל מייחלים לו זה שאם מדברים – גם מתכוונים לזה".

 

"התרגשתי מהשיחה מפרס"

 

פרץ ופרס שוחחו פעם נוספת בטלפון במהלך ישיבת הסיעה. השרה איציק, הנמצאת כעת עם פרס, ביקשה להשתתף בפגישה בין היו"ר היוצא לנכנס, אך פרץ אמר לה כי הוא מעוניין שפגישתו הראשונה עם פרס תהיה בארבע עיניים.

 

על שיחת הטלפון המיוחלת עם שמעון פרס סיפר פרץ: "מאוד התרגשתי. חיכיתי לשיחה במשך כל השעות שחלפו מאז שנבחרתי. היו הלילה לחצים כדי לכפות שיחה, אבל הודעתי שלא ושאני בטוח שפרס, שהציב כנגד עיניו את האחריות כלפי המדינה – בסוף האחריות אצלו תגבר. אמרתי לשמעון פרס שאם יש טלפון נוסף שהייתי מייחל לו זה מאבא שלי, שיחזור לחיים ויטלפן אלי. פרס עשה היום את המהלך החשוב ביותר להחזרת העבודה למרכז המפה הפוליטית".

 


יולי תמיר, עמיר פרץ, אפרים סנה, איתן כבל ויצחק הרצוג בישיבת הסיעה. צילום: ירון ברנר

 

פרץ הרגיע את חבריו ואמר: "אין לי שום כוונה להכתיב שום מהלך, אולם מי שמכיר אותי יודע שאין זה מקרה שכשאני מוביל מהלך מגיעים להחלטה מוסכמת. בכל מקום בחיי אני משתדל לקיים שיחות התייעצות עם כל חבר וחבר. אשתדל שאם יהיה זמן ותרצו להיפגש איתי - זה יקרה, אפילו בשתיים בלילה".

 

אזכור השעה המאוחרת עורר גלי צחוק והשר חיים רמון אמר: "כבר היה לנו אחד כזה", בהתכוונו לתקופת אהוד ברק, שנהג להיפגש עם שריו וחברי סיעתו בשעות המאוחרות של הלילה. רמון הוסיף כי אין שום דבר חשוב מספיק בשביל להיפגש בשעות כל כך מאוחרות.

 

פרץ ביקש מחבריו לסייע לו ולאפשר לו לבצע את המהלכים שלו ואמר: "אין ספק שלפרגון יש ערך אלקטורלי. עלי מוטלת החובה שהבחירה הזאת תהיה אקט מחולל שינוי. אני מבקש שתעשו מה שאפשר כדי לתת לי קרדיט למהלכים שאני רוצה להוביל. אם זה לא יצליח, אבוא לתת את הדין. היה מאבק פנימי קשה אך הוא מאחורינו. הסכינים הארוכות של אנשי הליכוד בוודאי יישלפו ואנחנו צריכים לנצל את הזמן כדי לעבור מדלת לדלת על מנת להוכיח שאנחנו אלטרנטיבה. אני לא מתכוון לתת לאף אחד לנוח ואני מבטיח שלא יהיה חבר מפלגה אחד שיעבוד יותר ממני".

 

פרץ גם הודה לחבריו שטילפנו לברך אותו על היבחרו והודה באופן מיוחד לשר בנימין בן אליעזר, שהתמודד מולו והתקשר ראשון לברך אותו.

 

מזכ"ל המפלגה ח"כ איתן כבל, אמר בפתח הישיבה כי "אני מאוד נרגש. אני חושב שאנחנו מתחילים דרך חשובה. מה שחשוב זה היכולת שלנו להתאחד סביב מי שנבחר. כי ב-48 השעות האחרונות חזר הצבע ללחיים של המפלגה. אני מרגיש את זה ברחוב וחשוב לשמור על המומנטום. המשימה הכי חשובה זה להגיע לבחירות מחוזקים כדי שעמיר פרץ יהיה ראש הממשלה הבא". 

 

פרץ שיבח את הגיבוי שקיבל מחבריו לסיעה ואמר כי "יש גיבוי מעבר למצופה. חשבתי שאצטרך בשבוע הראשון להתאמץ יותר כדי לאחד את הסיעה. אנחנו לא נשחק משחק כפול ואנחנו לא הולכים גם לשנות את המערכת הפוליטית וגם ליהנות ממנעמי השלטון".

 

בהצבעה ביום רביעי העבודה לא תפיל את הממשלה

 

הסיעה דנה בשאלת היציאה מן הממשלה. השר חיים רמון הציע להגיע למועד מוסכם עם הליכוד ובכך להמשיך ולנהל את התיקים בממשלה עד הבחירות. פרץ אמר כי מתוך אחריות לאומית, הוא יפעל לכך ששרי העבודה יעזבו את הממשלה והתיקים יועברו למחליפים. בסוף הישיבה אמר פרץ כי "כל מהלך שאעשה – יהיה כדין ולפי החוק". לבסוף החליטה

הסיעה להתנגד ביום רביעי להצבעת אי האמון בכנסת - כלומר היא תתנגד להפלת הממשלה בהצבעה זו. 

 

בישיבה הביעו חברי הכנסת עמרם מצנע ובייגה שוחט התנגדות לשריין את שמעון פרס במקום השני ברשימה. שוחט אמר כי "גם אם מישהו שירת את המפלגה 60 שנה – לא צריך לתת לו שריון". כמו כן, דנו חברי הסיעה בעריכת פריימריז לרשימה לכנסת.

 

ועידת המפלגה אמורה להתכנס בעוד שלושה שבועות והיא תדון בפרישה מהממשלה. גם מרכז המפלגה מוסמך לאשר זאת, וייתכן שהמרכז יכונס עוד לפני כינוס הוועידה.

 

בכירי העבודה הביעו שביעות רצון מהתנהלותו עד כה של פרץ ושיבחו אותו על הדרך בה שיתף איתם פעולה. שר בכיר אמר ל-ynet כי "חשוב מאוד לשמור על התחושה הזו. יש כאן הזדמנות וצריך לפעול נכון".


פורסם לראשונה 11/11/2005 11:08

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פרץ. "תנו לי קרדיט"
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
כבל. לשמור על המומנטום
צילום: ירון ברנר
מומלצים