שתף קטע נבחר

בוז'ולה (נובו) עליך ישראל

השנה, כמו כל שנה, הצרפתים מנהלים את מסע יחסי הציבור שלהם ליין הראשון של השנה, הלוא הוא ה"בוז'ולה נובו". שגיא קופר טועם יינות חדשים

השנה, כמו כל שנה, הצרפתים מנהלים את מסע יחסי הציבור שלהם ליין הראשון של השנה, הלוא הוא הבוז'ולה נובו.

בבוז'ולה עצמה – אזור יין בבורגון – יש כמה וכמה סוגי יין, שחלקם טובים ואף מתאימים ליישון. למרות זאת, דווקא היין הראשון, הקל ביותר וזה שמתאים לשתיה במשך החודשים הקרובים בלבד, הוא זה שקיבל את מירב הפרסום. למה? כי לאנשי המחוז – ובמיוחד לאבי הבוז'ולה, ז'ורז' דובף - היה שכל ויכולת שיווקית טובה, אלה פחות או יותר הסיבות.

בסדר, אני מגזים כמובן, ויש מי שמשתמשים בנובו כאינדיקטור לאיכות הבציר כולו וכן הלאה, אבל לרוב מדובר באמת ביין קל, זול וכזה שלו לא היה מלווה בחגיגה תקשורתית, לא היה יותר מאשר יין שולחני חביב. זהו יין שמיוצר מענבי גאמיי (גאמה) שנבצרים בבציר ידני בלבד. הענבים מותססים על האשכולות, ללא מעיכה, בתהליך שפותח עבור דובף על ידי היינן שלו, כאמור בשנות החמישים.

 

אגב דובף, מלבד העובדה שהוא – או היקב שלו – היה מעורב באיזו שערוריית יין קטנה לאחרונה, הרי שאת השקת הנובו בשנתיים האחרונות הוא בילה ביפן, יש אומרים. ב- 2003 היפנים הסתערו על הבוזו'ולה נובו כאילו שמחלקים אותו בחינם, עד שב- 2004 רצו היבואנים וקנו כ- 50% מכלל תוצרת היין ליצוא. בסופו של דבר הם לא הצליחו למכור את כל היין, וחלק חזר גם לצרפת, לזיקוק ולכל מיני יעודים מפוקפקים כאלה. השנה יש ספק גדול אם היפנים יצילו שוב את הצרפתים, ואם לא, הרי שהאחרונים יזדקקו למזקקות שלהם שוב, כנראה.

 

כאן, יבואני היין מוסרים ששנת 2005 בבורגון מסתמנת כשנה טובה, ואם אין לכם משהו יותר טוב לעשות בלילה שבין ה- 16 ל- 17 לנובמבר, הרי שבכל הארץ (כמעט) מתקיימות חגיגות בוז'ולה או יין צעיר – ושווה לבוא ולהיות חלק מהחגיגה.

 

אין עדיין יינות לטעימה, כמובן, ולכן גם אין מה לאמר על היין עצמו, אבל מחצות של ה- 16, תוכלו למצוא ולטעום את יינות היבוא הבאים, וגם אחרים. פה אין תמורה למחיר – 75 ויותר שקלים ליין כזה - לעולם לא יקרא "תמורה הוגנת". אם אתם בעניין הזה, לכו על היינות הישראלים הצעירים. מחצות של יום רביעי תוכלו למצוא את ה- גו, הגאמיי נובו של יקבי רמת הגולן (שבשנה שעברה עלה על "מתחריו" הצרפתיים בקלות ולאו דווקא ב"קלילות") ואת הג'וניור של תשבי. בנוסף, יש גם ליקב יפתחאל – מאלון הגליל – יין "הילולים" צעיר, שעשוי מענבי סנג'ובזה, אותו ניתן יהיה להשיג ביקב.

 

את היין של רמת הגולן תוכלו למצוא בחנויות יין שונות – בית המשקאות של נפתלי, ברשת חינאווי, בחינאווי ניקולא (יפת 176), אצל יואב יער בסופר דרינק, בוינו סיגאר, בחנות הכרם ווין בר ובמקומות רבים אחרים. את הג'וניור יפתחו בני משפחת תשבי בארוע מיוחד ביקב, ב- 17 לחודש, וכמו כל שנה, יש להניח שיהיה שמח.

 

יינות מקומיים

 

  • הילולים 05' של יקב יפתחאל - היקב של בני משפחת אופיר, באלון הגליל שבצפון. הענבים – סנג'ובזה מאלון הגליל – נבצרו באמצע ספטמבר, והיין הופרד מהזגים מיד בתום התסיסה. בשבת, 19.11.2005, מקיימים השקה של יין הביכורים הזה בבקתה, מרכז המבקרים שליד יקב יפתחאל באלון הגליל, בין השעות 10:00-14:00. טלפון לברורים: 052-2824644.

 

  • בנימינה - גם ליקב בנימינה יש יין ביכורים צעיר, והוא מיוצר מענבי קאריניאן מאזור הר תבור. היין נקרא "B" - יין ביכורים 2005. בהודעה שלו, מפרסם היקב שכרמי הקאריניאן הותיקים – בני ה- 20 - טופלו באופן אגרסיבי למדי על מנת לצמצם יבולים וגודל גרגירים, ולהעלות ככל האפשר את האיכות. עוד הוא כותב ש"הבציר התרחש באמצע חודש אוגוסט. רמת היבול בעת הבציר היתה כ-750 ק"ג לדונם, נתון אשר תרם משמעותית לאיכות ענבים גבוהה מהממוצע של ענבי הקריניאן בישראל. היין תסס עם הקליפות למשך שבוע, לאחר-מכן נסחט היין ועבר הצללה ובוקבק בנובמבר 2005". זהו יין צעיר, שמתאים לשתיה במהלך מחצית השנה הקרובה. הצבע מאוד כהה, האף ארומטי, מתקתק ועוקצני כאחד. סיומת קצרה וקצת טאנינית. את היין ניתן לטעום בערב הבוז'ולה ברשת חנויות דרך היין ובחנויות נוספות ברחבי הארץ, והוא ימכר גם ברשת הריבוע הכחול מה- 17.11. מחיר מומלץ לצרכן: 29.9 שקל.

 

  • רמת הגולן - גם השנה מוציא היקב את ה"גו" שלו, שעשוי מענבי גאמיי שנבצרו בסוף אוגוסט השנה. יין נעים, עם ניחוחות חביבים של פירות מתוקים ואפילו של מסטיק. היין מתאים לאוכל תאילנדי ומתובל קצת, וגם לצריכה "יום יומית" קלילה. שווה לציין שהיקב שותף להפנינג שיערך בנמל תל אביב, מחצות של ה- 16 בחודש וימשך עד ה- 19 בחודש. מחיר לצרכן סביב 30 שקל.

 

  • תשבי - בפעם הראשונה: תשבי ג'וניור מזן קברנה סוביניון. הכרם הוא בנווה אילן, והיין מיוצר בשיטה המסורתית הנהוגה באיזור בוז'ולה בצרפת. מומלץ על ידי היקב לשתיה עד שנה מתאריך המילוי. מחיר לצרכן: 29 שקל.

 

 

יינות מיובאים 

 

  • בוז'ולה וילאז' נובו של ז'וזף דרוהין - "החברה הסקוטית לשיווק ומסחר" תשיק את יינות בוז'ולה נובו 2005 מבית ז'וזף דרוהין. דרוהין הוא אחד מהמובילים בבורגון, ומיצר גם יינות אחרים, כולל בוז'ולה וילאג', שגם הוא נמכר בארץ. מחירו של הבוז'ולה נובו של דרוהין יעמוד, בדומה למחירו בשנה הקודמת על כ-79 שקל. ניתן להשיג בכל חנויות היין המובחרות ובמרכז המכירות של "החברה הסקוטית", מגרשי התערוכה הישנים, סוף רחוב דיזנגוף, תל-אביב.

 

  • לואי ז'אדו, בוז'ולה וילא'ז פרימייר 2005 - לואי ז'אדו, גם הוא אחד היצרנים המשובחים בבורגונדי, מייצר יותר מ- 150 יינות שונים כל שנה, בינהם גם יינות מאזור בוזו'לה. היין יוטס לארץ מצרפת ויפתח במסגרת חגיגות הבוזו'לה שיערכו ברשת דרך היין ובמסעדות ברחבי הארץ. בסניפי דרך היין בתל אביב ואור יהודה יתקיים האירוע ביום ד' ה- 16/11/2005 בשעה 23:00. בסניפי נס ציונה ומודיעין יתקיים האירוע באותה מתכונת ביום ה' ה- 17/11/2005 בשעה 20:00 (הארועים בתשלום).

 

  • בוז'ולה נובו 2005 של אלבר בישו - "אנוטקה" מביאה כבר השנה הרביעית את יין הבוז'ולה נובו של אלבר בישו. טעימות רחבות יערכו ברחבי הארץ. היין משווק בחנויות הבאות: דרך היין בגוש דן, בית המשקאות של נפתלי, חנויות היין של חינאווי, וינו סיגאר, סופר דרינק, רוזנר, עולם היין, כל משקה בת ים, ספיישל ריזרב, אבי בן, שמוליק שחר, אניני היין, בית המשקאות של ציון. בנוסף טעימות יערכו במסעדות הבאות: קנטינה, ארנסטו, אוויטה, טוק טוק, אלדד וזהו, סול ודולפין ים.

 

 

  • בוזו'לה נובו של ג'ורג' דובף - יבואנית היקב – חברת יינות צרפת ישראל – יודעת לספר ש"מלך הבוז'ולה נובו" מרוצה מאוד מהבציר השנה. בקומוניקט מספטמבר ציין דובף ש"הגפנים נראות טוב. הענבים טובים בטעמם. יש להם קליפה עבה, דבר המשפיע על צבע ומבנה טובים ליין. הענבים בגודל קטן עד בינוני, לא בדומה לשנים קודמות". "זו תהיה שנה מעולה", אם להאמין לדובף. "תחת קיץ שבו היתה שמש טובה וממושכת, הענבים הבשילו לאט, ההתקדמות שלהם, ללא הפרעות, היתה תענוג לראות". את היין של דובף אפשר למצוא בכל חנויות היין וגם במסעדות, והמחיר יהיה בסביבות 79 – 83 שקל.

 

איך אומר דובף? "תענוג לראות"? נקווה שגם יהיה תענוג לשתות. לחיים!

 

יותר על הבוז'ולה נובו ועל בוז'ולה בכלל, אפשר לקרוא בכתבה שלי מהשנה שעברה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיומת קצרה וקצת טאנינית. B של יקבי בנימינה
הולך טוב עם אוכל מתובל. בוז'ולה של יקבי רמה"ג
אין שינוי במחיר. ז'וזף דרוהין
מומלצים