שתף קטע נבחר

חמאס נגד טוניסיה: "למה מארחים את הטרוריסט שלום?"

בעוד שר החוץ הישראלי נשא נאום נרגש בוועידת המידע, שבו קרא למדינות ערב לנרמל את היחסים עם ישראל, פירסם החמאס הודעה ארסית שבה הוא מוחה כי אירוח "המשלחת הציונית בראשות הטרוריסט שלום" מהווה "דקירה בגבו של העם הפלסטיני"

שר החוץ סילבן שלום נאם היום (ד') אחר הצהריים בוועידה העולמית לחברת המידע בטוניסיה, ואמר כי על הקהילייה הבין לאומית להתאחד ולשלב ידיים גם בתחומי האינטרנט והתקשורת נגד הטרור העולמי בכלל, ונגד אתרי האינטרנט של החמאס בפרט. לדבריו, "המלחמה בטרור צריכה להיות משותפת לכולם". עוד קרא השר שלום למדינות ערב לנרמל את היחסים עם ישראל, וזאת בלי כל קשר לתהליך המדיני בינה לבין הפלסטינים.

 

"ישראל ניצבת בחזית הטכנולוגיה. אולם ישראל איננה אי בודד ואיננו מעוניינים לחיות בבידוד. ההמצאות הישראליות והפיתוחים הטכנולוגיים יכולים להועיל לא רק לכלכלה ולחברה שלנו אלא הם יכולים להועיל לאזור כולו כמו גם לקהילייה בין לאומית", אמר השר.

 

תנועת החמאס גינתה היום את ביקורו בטוניס של שלום. התנועה פירסמה היום הודעה ולפיה אירוחו בטוניס "של הטרוריסט שלום" מהווה "דקירה בגבו של העם הפלסטיני".

 


שלום עם אנאן ואבו מאזן. צילום: משה מילנר, לע"מ 

 

התנועה אומרת בהודעתה כי היא מגנה את החלטת טוניסיה לארח את "שר החוץ של הישות הציונית, הטרוריסט סילבן שלום, שהגיע מלווה במשלחת ציונית גדולה. יש כאן מתן אפשרות למשלחת להיכנס לטוניסיה בתירוץ של ההשתתפות בפסגת המידע, שעה שהישות הציונית ממשיכה את תוקפנותה נגד העם הפלסטיני".

 

החמאס ממשיץ את הודעתו ואומר כי "אנו בתנועת החמאס וכל בני העם הפלסטיני סבורים כי צעד מגונה ודחוי זה הוא דקירת סכין בגבו של העם הפלסטיני. אנו מופתעים מצעדים שנוקטת בהם פעם אחת מדינה ערבית ופעם אחרת מדינה מוסלמית, מסייעת בכך בחיזוק החנק על העם הפלסטיני, מושיטה יד לשלום לאויב ולמנהיגיו הפושעים ופועלת לנרמל את היחסים עימו. אנו קוראים לעם הטוניסאי האציל לדחות כל צורה של נורמליזציה עם האויב הציוני ולבטא בכל הדרכים החוקיות את זעמו ואת דחייתו לקבלתו על אדמת טוניס הטהורה של הפושע שלום".

 

שלום נגד החמאס: "מסיתים ב-8 אתרים"

 

השר שלום, מצדו, לא טמן את ידו בצלחת ויצא בנאומו נגד החמאס. הוא קרא לקהילייה הבין לאומית להתגייס למאבק בטרור שעושה שימוש ברשת האינטרנט:

"החמאס, ארגון המסור להשמדתה של מדינת ישראל, הוא אחד מארגוני הטרור הפעילים ביותר ברשת האינטרנט, ומפעיל לא פחות משמונה אתרי אינטרנט במספר שפות. האתרים הללו רוויים בהסתה אנטישמית ואנטי ישראלית".

 

שלום פנה ליו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, שנמצא גם הוא בוועידה: "אני קורא לו לבחור האם הוא חלק מהעולם הנאור הנלחם בקיצוניות, או שהוא חלק שבוחר להיכנע לטרור. החלטה אסטרטגית מצידו להילחם באלימות תמצא את ישראל מוכנה לחדש את הדיאלוג המדיני ולחזור למפת הדרכים".

 

"בואו נדבר, בואו נתחלק"

 

"מאז נכנסתי לתפקידי כשר חוץ לפני כשלוש שנים לקחתי על עצמי את המשימה להרחיב את קשריה של ישראל עם המדינות הערביות והמוסלמיות", הוסיף שלום. הוא קרא למדינות הערביות והמוסלמיות לנרמל את יחסיהן עם ישראל ואמר: "רק באמצעות דיאלוג עם שני הצדדים יכולה כל מדינה למלא תפקיד במאמצים להביא שלום, יציבות ונרמליזציה".

 


עם ילדים יהודים. צילום: משה מילנר, לע"מ 

 

"אנחנו שואפים לשלום על כך שכנותינו כמו גם עם העולם המוסלמי. טוניסיה מהווה דוגמא באמצעותה אנחנו יכולים לשלוח מסר ברור לבני עמנו ולחברות שלנו. בואו נדבר, בואו נתחלק, בואו נשתף פעולה. לבד לא נוכל לעמוד בכל האתגרים, באיומים הניצבים בפני בני עמנו. יחד לא רק שיהיה לנו סיכוי אלא שנוכל באמת לשפר את רמת החיים שלנו בכל המדינות.

 

"טוניסיה, ארץ מולדתי וישראל, ארץ מכורתי יש לשתיים הרבה מן המשותף. שתיהן שוכנות לחופי הים התיכון, שתיהן מדינות שבהן יש מדבר ושתיהן שמיות. אין שום סיבה מדוע שלא נעזור האחד לשני. סתם סכסוך פוליטי, טריטוריאלי או תרבותי לא צריך למנוע מאיתנו להיאבק לשיפור לרמת החיים של העמים שלנו. בואו נניח בצד את המחלוקות הפוליטיות ונעבוד יחד למען עמנו. נורמליזציה ביחסים בין ישראל לבין שכנותיה לא אמור להיות פרס שניתן לישראל. זוהי איננה פשרה מצידן של מדינות ערב, נורמליזציה תהיה לתועלת כל הגורמים המעורבים. יש לנו הזדמנות לשנות את הדברים אולם הזמן הוא קריטי. בואו נענה לאתגרים ביחד". כך סיכם השר שלום את נאומו.

 

ערוצי טלוויזיה ערבים התעניינו בשלום

 

בתחילת נאומו ובסוף נאומו התקבל השר שלום במחיאות כפיים ובתום הנאום גילו בו ערוצי טלוויזיה ערביים עניין רב.

 

יומו של שר החוץ היה רצוף פגישות מדיניות. לפני הצהריים הוא נועד לפגישה משולשת עם יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן ונשיא מאוריטניה, הקולונל אלי

אולד מוחמד ואל. מאוחר יותר הוא נועד לפגיה משולשת עם מזכ"ל האו"ם קופי אנאן ועם אבו מאזן, בהמשכה דנו הישראלים והפלסטינים בסוגיות בתחום התקשורת.

 

אחר כך נועד השר שלום שוב עם נשיא מאוריטניה. "הפגישה מצביעה על המשכיות ביחסים בין ישראל למאוריטניה למרות חילופי השלטון במדינה", אמר השר שלום. "זכות הקיום של המשטר הנוכחי (שעלה בהפיכה צבאית לפני מספר חודשים – ר.נ.) היא בעצם התחייבותו לקיים בחירות דמוקרטיות במרס 2007 וכי בהן לא ייקח חלק אף נציג שמכהן כיום בממשלה", אמר שלום.

 

הנשיא המאוריטני אמר כי ארצו דבקה בהחלטתה לקיים קשר רצוף והדוק עם ישראל וכי הסיבות שהביאו אותה לכונן את אותם היחסים לא השתנו אלא אף התחזקו.השר שלום הזמינו לבקר בארץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משה מילנר, לע"מ
נואם מול הוועידה
צילום: משה מילנר, לע"מ
מומלצים