שתף קטע נבחר

לבנת: הסקרים - אפטר שוק; מופז: לא להתפטר

"באופן יחסי נקבל את אותו מספר מנדטים", אומרת שרת החינוך. "תזכרו את הסקרים בפריימריז של העבודה", מציע השר כץ. "ההתלהבות ממפלגת שרון תתפוגג בתוך שבוע-שבועיים", משוכנע שאול מופז, שאיכזב את אנשי שרון ונשאר בבית. האם יתפטר לפני הבחירות? "העם רצה ליכוד, שהפורשים יתפטרו"

ביום שאחרי המפץ הפוליטי, הסקרים מנבאים לליכוד התרסקות - מ-40 מנדטים כיום ל-12 עד 15 בלבד, אילו היו הבחירות מתקיימות היום. אבל כלפי חוץ, השרים לא מתרגשים; מבחינתם, מדובר בגלים משניים לצונמי הפוליטי, נוכח הקמת מפלגת "קדימה" או "אחריות לאומית" (שמותיה הזמניים של מפלגת שרון החדשה).  

 

האווירה בקרב השרים שנותרו בליכוד הייתה הבוקר (יום ג') קשה, אולם הם התאמצו להפגין אופטימיות. "הליכוד עוד יתחזק מאוד עד לבחירות", חזרו ואמרו כולם. שרת החינוך, לימור לבנת, אשר הודיעה כי לא תתמודד בסיבוב הנוכחי על ראשות המפלגה, טוענת שהסקרים הנוכחיים אינם משקפים את המציאות הפוליטית האמיתית בישראל.

 

"הסקרים הם תוצאה של אפטר שוק", אמרה לבנת ל-ynet. "אני מאמינה שנקבל לא פחות מנדטים מבעבר - אם כי באופן

 יחסי, כי הזירה הפוליטית העכשווית בישראל היא תלת, שלא לומר ארבע ראשית. אני בטוחה שהליכוד עוד יתחזק. ייבחר יושב ראש, נתלכד מאחוריו ונאחד את השורות בהיערכות מהירה". אשר לסוגיית התפטרותם האפשרית של שרי הליכוד, שתשאיר את שולחן הממשלה עם ארבעה שרים בלבד, אמרה לבנת: "אנו עדיין בוחנים את הסוגייה. לא בהכרח נכון שנתפטר. אולי דווקא השרים האחרים, אלה שעזבו את הליכוד צריכים להתפטר".

 

שר הביטחון, שאול מופז, נותר עדיין בגדר חידה. לאחר שלטענת אנשי שרון, הבטיח להתלוות אליו להרפתקה הפוליטית -

 הוא נשאר בליכוד ואף הכריז על מועמדותו לראשות התנועה. את עיקר יומו מקדיש מופז לאש בגבול הצפון, אבל גם הפוליטיקה בוערת. "ההתלהבות ממפלגת שרון תתפוגג בתוך שבוע-שבועיים, ואז תעמוד מדינת ישראל בפני התמודדות של הליכוד מול מפלגת העבודה", אמר מופז ל-ynet. "במקרה הזה חייב הליכוד להעמיד בראשו מתמודד בעל רקע ביטחוני ורגישות חברתית, המסוגל להיות התשובה לעמיר פרץ". מופז מתנגד להתפטרות שרי הליכוד מכהונתם. "העם בישראל בחר את ממשלת הליכוד. לכן הבעיה צריכה להיות של הפורשים, ולא של אלה שנשארו. האחריות הלאומית מחייבת את השרים להישאר בתפקידם".

 

שר הבריאות, דני נוה, סבור שהסקרים משקפים מצב רוח רגעי: "אני בטוח שעד יום הבחירות כוחו של הליכוד יעלה בצורה משמעותית. אני לא מתרגש ממצב מפלגתו של שרון ומפלגת העבודה בסקרים. גם מפלגת המרכז התחילה את המירוץ ב-1999 גבוה מאוד, ואיבדה שלושה רבעים מכוחה". 

 

גורמים בסביבתו של סילבן שלום, העתיד להודיע אחר הצהרים כי אף הוא במירוץ לירושה, העדיפו שלא להתרגש מהתמונה הקשה המשתקפת מסקרי הבוקר: "אצלנו משוכנעים שהסקרים הם חלק מאפקט הכניסה של מפלגה חדשה לזירה הפוליטית. הדברים עוד ישתנו. אנו מקבלים הרבה מאוד קריאות עידוד מהשטח ובטוחים שסילבן ימנע את ריסוק ההליכוד". אשר להתפטרות, "שלום אינו בטוח כלל שמבחינת אחריות לאומית צריך להתפטר מהממשלה. עם זאת, המוסדות הם שיקבעו". 

 

השר ישראל כץ נאלץ להתמודד הבוקר עם שתי תוצאות קשות - הן מפלגתית והן אישית, עם אחוזי תמיכה זניחים עבורו

 בתוך הליכוד ובציבור הכללי. גם הוא מנסה לשדר עסקים כרגיל. "אין לייחס חשיבות יתרה לתוצאות הסקרים היום. כבר ראינו בעבר מועמדים שהיו ראשי ממשלה בסקרים והתעוררו למחרת לספסלי האופוזיציה". כץ נאחז בדרמה שהתרחשה בפריימריז בעבודה - זו שכבר כונתה "יום הכיפורים של הסוקרים". הוא משוכנע כי "תומכי הליכוד יצביעו בעבור מפלגה אחראית, בעלת עקרונות ודרך ברורים".

 

השר צחי הנגבי, המשמש כיו"ר הזמני של המפלגה, השמיע דברים דומים: "רק לפני ימים אחדים למדנו על הפער העצום בין הסקרים למציאות, כאשר שמעון פרס הודח מראשות מפלגתו, בניגוד לכל הסקרים שניבאו תוצאה הפוכה. לפיכך, אין להתייחס לסקרים אלא לפעול בנחרצות לחיזוק האחדות בליכוד, ואחר-כך לפעול במלוא הקצב להשגת התוצאה הטובה ביותר בבחירות לכנסת ה-17".

 

ששת השרים הסכימו כי מוסדות המפלגה הם שיכריעו בעניין הפרישה מן הממשלה. המרכז, שיתכנס מחרתיים, ידון גם בכך. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באובאו
רק אפטר שוק: לבנת
צילום: באובאו
צילום: גיל יוחנן
העם בחר ליכוד: מופז
צילום: גיל יוחנן
צילום: איי אף פי
קריאות עידוד מהשטח: שלום
צילום: איי אף פי
מומלצים