שתף קטע נבחר

המבוקש שזכה בפריימריז: בואו נחיה בשלום

נאסר ג'ומעה, מבכירי גדודי חללי אל אקצה, ואחד המבוקשים הבולטים, נבחר במקום הראשון בפריימריז של הפתח בשכם. בראיון ל-ynet הוא אומר ש"הישראלים מעולם לא ניסו אותנו כשכנים, אני אומר שחייבים לחיות בשלום, אין מנוס מכך". לדבריו, "אני מייצג דור שונה, צעיר יותר ופתוח יותר שקורא לרפורמות". בכל מקרה, גם לאחר בחירתו הוא ימשיך "להתנהל בזהירות" מחשש לפגיעה ישראלית

מרואן ברגותי הוא אולי השם החם של הבחירות הפנימיות שנערכו בסוף השבוע בתוך תנועת הפתח אבל גם באזורים אחרים רשם הדור הצעיר של התנועה, בעיקר אנשי גדודי חללי אל-אקצה, הישגים מרשימים. בעיר שכם נבחר בראש רשימת המועמדים של התנועה מפקד גדודי חללי אל-אקצה, הזרוע הצבאית של התנועה, נאסר ג'ומעה.

 

ג'ומעה, מבכירי הארגון בשטחים הוא אחד המבוקשים הבולטים של צה"ל. הוא זכה ב-18 אלף קולות והגיע למקום הראשון ברשימה בשכם. הוא לא ממהר לבטל כליל את אורח חייו הזהיר כמתבקש ממבוקש במעמדו ומציע לישראלים לנסות לחיות עם הפלסטינים חיי שכנות אמיתיים: "חייבים לחיות בשלום, אין מנוס מכך", הוא אומר. הוא ממהר גם להבטיח שעניין המבוקשים יהיה אחד הנושאים המרכזיים שבהם יטפל בפרלמנט הפלסטיני.

 

ג'ומעה בן ה-38 נשוי ואב לבן היה עצור שבע שנים בידי ישראל, וגם זכה להעביר 15 חודשים בבית כלא של הרשות הפלסטינית.

 

תעבור מהנהגת ארגון המבצע פיגועים, להנהגה הפוליטית?

 

"זה לא כל כך מוזר וזה לא ממש חריג וחסר תקדים, במדינות רבות רבים מהמנהיגים הגיעו מהתחום הצבאי וישראלים רבים שהיו אנשי ארגונים או אנשי צבא אחרי הקמת המדינה הפכו לחלק מוביל במנהיגות הפוליטית בישראל. לענייננו, אנחנו החלטנו להתמודד כדי לחזק ולדחות את העניינים שבהם אנו מאמינים, וזה בראש ובראשונה לבצע שינוי כולל ורפורמות עמוקות במוסדות הפלסטיניים, העניין הצבאי לא היה בחירה חופשית כי אם הוא נכפה עלינו הפלסטינים".

 

מה משמעות הניצחון שלך ושל בכירים אחרים מגדודי חללי אל-אקצה?

 

"אנו מייצגים דור שונה, דור צעיר יותר ופתוח יותר שבשנים האחרונות מוביל את האינתיפאדה אבל לכל אורך הדרך זה היה הדור הזה שקרא לשינוי ולרפורמות אמיתיות במוסדות הרשות ובמוסדות פתח. הבחירה בנו משקפת רצון לשינוי בקרב הציבור שלנו".

 

אם תיבחר למועצה המחוקקת, באיזה תיק היית רוצה להחזיק ובאיזה תחום לטפל?

 

(צוחק ואז משיב) – "אתה מתכוון שאני אהיה שר? (צוחק פעם נוספת) האמת לא חשבתי על זה אבל כל דבר שבו אני אוכל להשפיע ולשנות. באופן טבעי ובגלל מצבי העדיפות תינתן לטפל בענייני המבוקשים, במצבם ובצרכיהם, בעיקר לעשות הכול כדי לוודא שהתיק הזה ייסגר אחת ולתמיד.

 

"אם אנחנו בתהליך מדיני חייבת להיפסק רדיפת המבוקשים וחייבות להיפסק הסכנות לחייהם. באופן כללי אני מעוניין לטפל בנושאים שבגללם נבחרתי, הרצון להיאבק בשחיתות, לבצע רפורמות מקיפות ברשות ולחזק את מוסדות הרשות ואת מוסד קבלת ההחלטות. אנחנו כמובן נתעסק מאוד בעניין האסירים בנוסף לכל העניינים הכלליים החשובים ביותר, כמו המאבק בהתנחלויות והצורך למצוא פתרון לעניין הפליטים".

 

לדברי ג'ומעה, למרות בחירתו הוא לא ויתר כליל על אורח חייו כמבוקש. "אני ממשיך לנקוט משנה זהירות וערנות. בתקופה האחרונה, תקופת הרגיעה, אנחנו מרגישים מעט בטוחים יותר ומשתדלים לנהל חיים סדירים יותר ומקווים שהסכנות האלה ייעלמו", אמר ג'ומעה, שאינו זוכר את מספר הפעמים המדויק בהן הגיעו החיילים לעצור אותו.

 

האם אתה סבור שההנהגה הוותיקה בתנועה תיתן לכם מרחב פעולה אמיתי?

 

"זה חלק מהמאבק בין הדורות בתנועה, בעצם הבחירה שלנו אנחנו אומרים שלא ניתן לאף אחד להיות אפוטרופוס עלינו, על החלטותנו ועל המדיניות שאנו רוצים לקדם. לא ניתן שאף אחד יפקיע מאיתנו את הרצון שלנו ואת היכולות שלנו. אנחנו נבחרנו על בסיס התוכנית שאומרת שצריך לעשות שינוי עמוק ורפורמה אמיתית, הן בתוך הפתח והן ברשות הפלסטינית".  

 

איך צריכים בישראל להבין את העובדה שאתה וחבריך נבחרים לפרלמנט. האם אפשר יהיה לחיות בשכנות טובה כשאתם צפויים להיות חלק מההנהגה?

 

"בוודאי שאנחנו יכולים לחיות בשכנות טובה, למעשה אנחנו חייבים לחיות ביחד, אין מנוס מהדבר הזה. הישראלים לא ניסו לחיות איתנו כשכנים ומעולם לא ניסו להתייחס אלינו בזווית ראייה אחרת מלבד זו של הכובש.

אנחנו תומכים בשלום, ומאמינים בצורך להגיע להסכם מדיני אמיתי וצודק. חייבים לחיות ביחד ולשם כך חייבים לפתור את כל המחלוקות כדי שחיי השכנות יהיו טובים יותר".

 

האם כך חשבת כשהחזקת ברובה או שאתה אומר זאת רק כי עכשיו נבחרת?

 

"לא, כך האמנתי כל הזמן, גם כשאנחנו חלק מההתנגדות וגם עכשיו ברמה הזו. אנחנו אומרים שחייבים ויכולים לחיות ביחד אבל הבחירה שלנו מסמלת גם שההתנגדות לכיבוש היא דבר לגיטימי ואינו מונע מאיתנו להאמין בצורך להגיע לשלום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
חללי אל אקצה.
צילום: איי פי
צילום: איי אף פי
הבחירות בפתח
צילום: איי אף פי
מומלצים