שתף קטע נבחר

פרץ על "רשימות החיסול": דווקא מקורביי ייפגעו

בתגובה לביקורת של אהוד ברק וכמה חברי לשכת העבודה על "רשימות חיסול" שהנהיג, אמר פרץ כי "אני שומע שמועות על רשימות כאלה ואחרות, ומודיע שדווקא החברים המקורבים אלי נדרשים על ידי לוותר על מועמדותם כדי לאחד את השורות". ברק תקף: "אנשים שעבדו איתי, עם רבין ועם פרס מוצאים שהם בבעיה. הם לא עבדו רחמנא ליצלן עם החמאס והג'יהאד"

לשכת מפלגת העבודה התכנסה היום (א') בבית ברל בכפר סבא כשברקע טענותיהם של כמה חברי כנסת על ניסיונות "לחסל אותם" פוליטית. ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק תקף את התנהלותו של יו"ר המפלגה עמיר פרץ. ברק אמר כי אנשים במפלגה שעבדו איתו, עם רבין ועם פרס "מוצאים עצמם כעת בבעיה".

 

לדברי ברק, "אני מרגיש עצמי נבוך כשאנשים כמו דני יתום ואלון פנקס, שעבדו איתי עם רבין ועם פרס, הולכים בשטח ומוצאים שהם בבעיה. הם לא עבדו רחמנא ליצלן עם החמאס והג'יהאד. זה יוצר לפעילים בעיה וצריך לבחון את התופעה הזו".

 

אולם מלבד ברק וכמה חברי לשכה שזעמו על "רשימות החיסול" ורשימות המומלצים לדבריהם, רוב הדוברים נעמדו דווקא לצידו של עמיר פרץ. פרץ אמר כי "אני שומע שמועות לרשימות כאלה ואחרות, ומודיע שדווקא החברים המקורבים אלי נדרשים על ידי לוותר על מועמדותם כדי לאחד את השורות".

 

פרץ סיפר כי ביקש למשל ממקורבו, ד"ר אבי ביצור, להסיר מועמדות במחוז דן של המפלגה כדי לאפשר לראש עיריית גבעתיים אפי שטנצלר להיבחר לכנסת. פרץ ביקש להבהיר כי הוא יפעל כך גם באזורים נוספים. פרץ הוסיף גם כי "היו פניות ממפלגות שונות להקים ממשלה חברתית, אבל לא אהיה שותף לשום קומבינה".

 

מקורבו של שמעון פרס, יורם מרציאנו, אמר בנאומו: "אני לא מרגיש שמחסלים אותי, ודווקא עלי היו צריכים להוציא רשימות חיסול. אולי כל מה שמפריע לאנשים זו העובדה שאין להם סיכויים להיבחר ובגלל זה הם מתלוננים. מי שטורח בערב שבת גם אוכל. המאבק הגדול שלנו הוא מול שרון ששם תחפושת".

 

"חוג הבכיינים והמקוננים"

 

יו"ר המשמרת הצעירה, ערן חרמוני, בירך על הצבת הצעירים במקום ה-27 ברשימה ואמר: "ההחלטה הזו משדרת לצעירים: בואו למפלגת העבודה, אנחנו ננצח. לצערי, נרשם חוג חדש בעבודה, חוג הבכיינים והמקוננים. יש כאלה חדשים וישנים ולכולם יש מסר אחד: 'אכלו לי, 'שתו לי', 'עשו לי'. די עם זה. מאסנו בפלגנות, במחנאות. מאסנו שהבית הולך להתאבדות קולקטיבית פעם אחר פעם בגלל אינטרסים אישיים".

 

ח"כ אלי בן מנחם, ששמו מוזכר בשבועות האחרונים כמי ששוקל לעבור למפלגתו של אריאל שרון, הבהיר באופן חד משמעי כי הוא נשאר במפלגת העבודה לצידו של פרץ והבטיח לסייע לו בכל המהלכים כדי שהעבודה תנצח בבחירות. בן מנחם אמר: "כשעמיר נבחר הייתי אחד המאושרים כי הוא בא מעיירת פיתוח, עמיר אני מאחוריך. אל תשתמשו בי כטרמפיסט, עמיר אתה תקבל את כל הגיבוי והעזרה ובעזרת השם תהיה ראש ממשלה".

 

מקורבו של בנימין בן אליעזר, עו"ד חיים כהן, המתמודד על מקום ברשימה לכנסת, החליט לתקוף את פרץ ואמר: "אני חושש לאחר שעמיר נבחר, למרות שמאוד רציתי שייבחר. אם עמיר ימשיך במצעד הכוכבים והשדרוגים מה יקרה עם השטח? פתאום שלי יחימוביץ' ואבישי ברוורמן הם כוכבים עליונים, אבל מה עם אנשי השטח? עמיר, למה אתה לא לוקח אותנו לקניון? איזה מסר חברתי זה שמי שיש לו כסף ייבחר? זה שדרות? אין רשימות חיסולים, יש שדרוגים וזו הבעיה".

 

מזכ"ל העבודה, ח"כ איתן כבל, אמר כי לא יתן יד לרשימות חיסול. לדבריו, "הרשימה של המועמדים לכנסת נעשתה בצורה הכי טובה שאפשר. אולי יש אנשים שמרגישים ממורמרים אך הכל נעשה בידיים נקיות". 

 

מוקדם יותר היום קרא ח"כ דני יתום לפרץ "לפעול לעצירת זרם הנוטשים את המפלגה ולחזק את חוסנה הפרסונלי". לדבריו, "חבירתו של פרס לשרון הופכת את הפוליטיקה למגרש כדורגל בו במקום נאמנות לקבוצה יש אינטרסים אחרים".

 

בסופו של הדיון הערב אישרה לשכת העבודה את תקנון הבחירות לרשימה לכנסת. על פי התקנון ניתן יהיה להגיש מועמדות לרשימה בין ה-6 ל-8 בדצמבר. הבחירות עצמן ייערכו ב-17 בינואר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פרץ וברק. "לבחון את התופעה"
צילום: רויטרס
צילום: שאול גולן
יתום. "לפעול לעצירת זרם הנוטשים"
צילום: שאול גולן
מומלצים