שתף קטע נבחר

SafeNetex

שירות סינון מבית נטקס, המוצע למנויי אינטרנט זהב, ואינו דורש הורדת תוכנה והתקנה - וזה גם החסרון המרכזי שלו

SafeNetex הוא שירות סינון תכנים ישראלי שמציעות נטקס ואינטרנט זהב, ופועל אחרת מ-iKeeper. ראשית, לא מדובר בתוכנה הדורשת הורדה והתקנה, אלא בשירות מבוסס חייגן. שנית, הוא מוצע ללקוחות אינטרנט זהב בלבד, תמורת 9.90 שקלים לחודש.

 

רשימת האתרים הבטוחים (White Lists) מונה, נכון להיום, כ-25,000 אתרים, שנבדקו ואושרו על ידי צוות אנושי של מידענים, כראויים לגלישת ילדים ונוער. מהחברה נמסר עוד, כי בכל יום נבדקים מאות אתרים נוספים ומתבצע ניטור תדיר של כל אתר הנחסם על ידי השירות.

 

השרתים מתעדכנים כל כמה שעות, כך שגם אם יש אתר חדש שעלה לרשת ומנסה להתחכם לתוכנה - סביר להניח שהוא יאותר במהירות.

 

חוסם אתרים לגיטימיים

 

השיטה הזו סובלת מחסרון עיקרי: חסימה חד צדדית ובלתי ניתנת לעקיפה של אתרים לגמרי לגיטימיים. לדוגמה: השירות, שתומך גם בדפדפני אקספלורר וגם בפיירפוקס, לא חסם אותנו בעת חיפוש כתבות עם מילים אסורות ב-ynet, אבל כן חסם מעבר לאתר להורדת פיירפוקס. מישהו שם רומז משהו?

 

נכון שניתן לשלוח לחברה דואר אלקטרוני עם בקשה לבחינת אתרים חדשים אותם יש להוסיף לרשימות האתרים החסומים או הבטוחים, כאשר באינטרנט זהב מבטיחים כי בתוך 24 שעות מתבצע השינוי - אולם מניעת כניסה לאתר ההורדות המיינסטרימי Download.com למשל, הוא מחיר קצת יקר לטעמנו.

 

השירות גם אינו מאפשר כניסה לאתר של מפלגת עלה ירוק, אתר התוכן של קהילת ההומוסקסואלים והלסביות GoGay, וגם לאתר ההיכרויות xlove. נכון שלרוב הילדים אין מה לחפש בם, אך חסימה מוחלטת שלהם, לאור העובדה שאינם כוללים תכנים פוגעניים - תמוהה.

 

מזהה שגיאות כתיב

 

עם זאת, השירות הצליח לזהות - לפחות חלקית - אתרים המפנים למילות חיפוש שהוקלדו בשגיאת כתיב, כמו במקרה של "הימרוים" במקום "הימורים". השירות מאפשר לצפות בתוצאות חיפוש של מנועי חיפוש, אך חוסם את הגישה אליהם בפועל.

 

הוא תומך גם בחסימת מילות מפתח בעברית, אבל כאמור, אינו מאפשר ליצור רשימות שחורות או לבנות, אלא רק לעבור ממצב של גלישה בטוחה למצב של גלישה חופשית בלחיצה על קישור והקלדת סיסמת מנהל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
SafeNetex. אין מספיק שליטה אישית
מומלצים