שתף קטע נבחר

בחירות ב"שבח-מופת": קדימה וישראל ביתנו בראש

להצבעתם של יוצאי חבר העמים יהיה משקל מכריע בבחירות הקרובות - במיוחד לאור העובדה שלראשונה לא תרוץ בבחירות מפלגה "רוסית". איך הם יצביעו? אם הבחירות בתיכון "שבח מופת" יכולות ללמד משהו, אז שרון יכול להיות מרוצה: מפלגתו קיבלה כשליש מהקולות - מעל 40 מנדטים. המפלגה הבאה אחריו בקרב התלמידים: ישראל ביתנו

"קדימה" מתבססת גם בקרב בני הנוער? בתום פאנל בהשתתפות ח"כים מהמפלגות השונות, שנערך היום (ה') בתיכון "שבח-מופת" למדעים בתל אביב, ניגשו 200 התלמידים להצבעה בקלפי מאולתרת. רבים מתלמידי בית הספר הם בנים למשפחות עולים מחבר העמים, אחרים הם "צברים".

 

ולהלן התוצאות: מפלגת קדימה זכתה ב-36 אחוזים (כ-43 מנדטים); במקום השני - ישראל ביתנו עם 25 אחוזים מקולות התלמידים (30 מנדטים). הליכוד במקום השלישי עם 15 אחוזים (18 מנדטים). העבודה רק ברביעי עם 13 אחוזים (כ-16 מנדטים). מרצ-יחד זכתה בשבעה אחוזים והמפלגות הדתיות לאומיות - 2 אחוזים. מה זה אומר לגבי הבחירות הכלליות בעוד כ-4 חודשים? נראה.

 

צילום וידאו: ירון ברנר

 

ההצבעה נערכה רק לאחר שהתלמידים שאלו את הח"כים שאלות, לעתים נוקבות. "איך אדם כמו עמיר פרץ, שלא יודע אנגלית, יכול לייצג את מדינת ישראל? מה המדינות הסובבות אותנו יחשבו, כשיבינו שיש לנו ראש ממשלה שלא סיים כיתה ד'?" כך שאל תלמיד כיתה י"ב, ליאון וינמן, את ח"כ יצחק הרצוג שייצג את העבודה. בפאנל לקחו חלק מלבדו גם רוני בראון (קדימה), ח"כ גדעון סער (ליכוד), ח"כ רן כהן (מרצ-יחד), יורי שטרן (ישראל ביתנו) וגם יו"ר מועצת יש"ע, בנצי ליברמן.

  

לשאלתו של וינמן הוסיף ח"כ בראון: "ראינו לפני שבוע שפרץ לא יודע להגיד בוקר טוב באנגלית. מדינה זה לא חומר ניסוי במעבדה לביולוגיה או כימיה. אם זו היתה תקלה - אלה סוג התקלות שיגרמו לנזק בלתי נמנע למדינת ישראל".

 

הרצוג השיב לבסוף: "כשעמיר פרץ הופיע בפרלמנט באירלנד היתה לו אנגלית מצוינת. זו היתה תקלה. מנהיגות לא נבחנת בידיעת אנגלית. ההבנה שיש לעמיר לא נרכשת בשיעורי אנגלית".

  

בפאנל, אותו הינחה מנהל בית הספר, ד"ר דב אורבך, נדרש כל ח"כ להציג את האג'נדה הפוליטית של מפלגתו. התלמידים לא תמיד התרשמו, והצליחו גם להביך את הח"כים. אחת התלמידות, לנה רומנובסקי, האשימה את הח"כים: "אתם לא עונים על שאלות, אני רוצה לדעת מה תביאו לי כבן אדם בוחר. על כל שאלה אתם לא עונים מלבד מה שרציתם לענות מראש".

 

תלמידה נוספת, קלרה שיקלמן, הפנתה שאלה כלכלית המתייחסת לאמירות שונות בדבר העלאת שכר המינימום במשק ל-5,000 שקלים, "אבא שלי הוא ד"ר, ועדיין

מקבל שכר מינימום, אם תעלו את השכר במשק זה יהיה אסון כי אין לחברה יכולת להעלות אותו, הרמה שלי ושל האחים שלי תרד, האינפלציה תעלה והעובדים יפוטרו, הכיס מעניין אותנו ואתם לא מדברים על נושאים כלכליים, אודה לכם אם תענו לי תשובות לא דמגוגיות".

 

בראון: "תזיז את הליצן יורי שטרן"

 

הח"כים היו עסוקים בעיקר בלתקוף איש את רעהו ולשגר עקיצות לכיוון מנהיגי הסיעות השונות. גדעון סער מהליכוד תקף את שרון: "חבר הכנסת רן כהן ממרץ נתן קומפלימנטים לאריק שרון על כך שהוא הולך בדרכה של מרצ, כלומר נסיגה חד צדדית, שלא יביאו לא שלום ולא ביטחון וזה אומר דרשני".

 

רוני בראון מקדימה כמעט ועזב באמצע את הפאנל, לאחר שיורי שטרן הפריע לדבריו: "אני אלך אם לא תזיז את הליצן הזה, זה מה שהם עושים בכנסת, מעשי ליצנות", אמר למנהל הפאנל וגרם לפרץ צחוק בקרב התלמידים. עוד אמר בראון: "אנחנו בהיערכות מחודשת של אריאל שרון שעזב את הליכוד ושבר פרדיגמות של ימין ושמאל, עמיר פרץ הוא איש חסר כל ניסיון ממלכתי, מדיני וכלכלי, האיש היחיד שהבטיח וביצע ומסוגל לסיים את סכסוך הדמים על ידי היפרדות בין העמים הוא אריק שרון".

 

רן כהן תקף מנגד: "שרון ונתניהו הרסו את החברה הישראלית עד היסוד, לשניהם אין לאן להוביל את ישראל מבחינה מדינית, נתניהו שובר את כל הכלים, כעת הוא מדבר גם על מלחמה עם איראן, רק אנחנו במרץ-יחד מהווים פרטנר אמיתי ויש לנו עם מי לדבר בצד השני".

 

בנצי ליברמן המייצג את הסיעות הדתיות לאומיות בפאנל דיבר על פערים חברתיים: "כולם מדברים על הפערים אבל אתם תלמידים צריכים לבדוק מי באמת הולך לעיירות הפיתוח, תבדקו האם מי שמדבר על פערים חברתיים באמת עושה משהו לפתור אותם, רק אנחנו נמצאים באמת בתוך עיירות הפיתוח."

 

יצחק הרצוג דיבר על המבנה החדש של מפלגת העבודה ותקף את מפלגת קדימה: "מפלגת העבודה העמידה דברים טובים. לעזוב את מפלגת העבודה מבחינתי זה מעשה לא חינוכי ולא ראוי, בניגוד לקדימה אצלנו אין אריק שרון שמכתיב מקום, זה לא סופרמרקט, אצלנו 120 אלף חברי מפלגה נציגי הציבור הם שבוחרים".

 

המנהל, ד"ר אורבך, סיכם: "החלטנו להביא לכאן חברי כנסת כדי שהתלמידים יהיו מעורים בפוליטיקה לקראת הבחירות, מאחר וחלקם גם מצביעים צריך להכניס אותם לעניין, למפה הפוליטית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי אלגרט
הח"כים בר-און והרצוג
צילום: אלי אלגרט
צילום: אלי אלגרט
בנצי ליברמן וח"כ שטרן
צילום: אלי אלגרט
מומלצים