שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    לא זורקים לחם - מתכונים לניצול שאריות

    אסור לזרוק. ככה לימדו את כולנו. אז מה עושים כשבכל זאת נותר לחם ישן? חנוך בר-שלום מציע רעיונות מדליקים לניצול לחם שעבר זמנו - מקינוח ועד קציצות

    ש הרבה סיבות ליצירת מתכונים – טעם, עונה, טרנד, כשרות – אבל תקופות מחסור ועוני היו תמיד הבסיס המוצלח ביותר ליצירתיות ואילתורים. לא זורקים כלום: ריבה מקליפות אבטיח, תבשילים עם חלקים פנימיים, חצילים בטעם כבד וברוקולי בטעם עוף. רוב המתכונים שרדו גם אחרי שימי המחסור חלפו עברו להם. מלחם ישן, למשל, יצאו לא מעט מאכלים: קרעי פיתות קלויות בסלט, מאפים, קציצות, טוסט במוצ"ש מהחלה של שישי, מה שנותר בקציצות של יום שני, והיתר בפירורי לחם לשניצלים כל השבוע. הנה עוד כמה רעיונות נחמדים.

     

    מאפה חלה וקינמון

     

    לארוחות בוקר או בראנץ'.

     

    החומרים (6-8 פרוסות חלה):

    3 ביצים

    1 שמנת מתוקה

    1 כוס חלב

    50 גרם חמאה רכה

    2-3 כפות סוכר

    קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

    1/2 כפית קינמון

    להגשה:

    אבקת סוכר

    דבלים פרוסות (לא הכרחי)

      

    אופן ההכנה:

    1. חוצים את פרוסות החלה לשניים. מערבבים את יתר החומרים. טובלים את פרוסות החלה בתערובת ומסדרים בתבנית חסינת חום.
    2. יוצקים את יתרת התערובת מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-30 דקות או עד שמשחים היטב. בוזקים את אבקת הסוכר והתאנים ומגישים חם. מומלץ להגיש עם פירות טריים וקרם פרש או שמנת חמוצה.

     

     

    פרוסות באגט ממולאות

     

    החומרים:

    חתיכת באגט באורך 15 ס"מ

    50 גרם גבינת רוקפור או עיזים

    עלי ריחן

    1/2 כוס קמח

    1 ביצה טרופה מעורבת עם 2 כפות עירית קצוצה

    מלח

    פלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. פורסים באגט לפרוסות דקות - בזוגות מחוברים בקצוות. מניחים בקצה מעט מהגבינה ועלה של ריחן. טובלים בקמח ובביצה הטרופה ומטגנים בשמן עד שמזהיב. אפשר לעטר בטפנד.

     

     

    קציצות לחם ובצל

     

    מבשלים עם החמין או כל תבשיל אחר לספיגת הטעמים.

     

    החומרים:

    10 פרוסות לחם לבן ללא קרום

    2 ביצים

    2 בצלים קצוצים

    מלח

    פלפל שחור

     

    אופן ההכנה:

    1. משרים את פרוסות הלחם במים עד שיתרככו וסוחטים היטב. מטגנים את הבצל עד שמזהיב ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את הביצים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עד שהתערובת אחידה. משהים במקרר שעה.
    2. צרים קציצות, מטגנים עד שמזהיבות ומוסיפים לתבשיל למשך 45 דקות לפחות.
    3. גיוונים: להעשרת טעם הקציצות אפשר לטגן את הבצל בשומן אווז. ניתן להוסיף לתערובת כפית גרגרי כוסברה כתושים גס, כף ג'ינג'ר טרי מגורר או 3 כפות עשבי תבלין קצוצים.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    לחם מטוגן בעברית. פרנץ' טוסט
    צילום: אורן דאי
    לא זורקים. לחם
    מומלצים