שתף קטע נבחר

בעקבות הקסאמים: סגר על הגדה ועזה

בצה"ל זועמים על מטח רקטות הקסאם הבלתי פוסק, אך לא רוצים "לשבור את הכלים" מול הפלסטינים: "צריך לזכור שרק אתמול ביצע צה"ל סיכול ממוקד. ירי הרקטות הוא מעין תגובה של הפלסטינים". ולמרות הכל, תקף צה"ל הלילה מטרות ברצועה והטיל סגר כללי על שטחי יהודה שומרון ועזה. לשכת מופז: "לא נעבור על המתקפה החמורה לסדר היום"

בצה"ל לא מתכוונים לעבור לסדר היום בעקבות מטח רקטות הקסאם הקשה שפקד אתמול מאז הצהריים את דרום אשקלון והנגב המערבי, אך באותה נשימה מודים במערכת הביטחון כי אין כוונה לשבור את הכלים. וכך, במהלך הלילה תקף צה"ל מטרות ברצועת עזה, והחל מהבוקר (ו') יוטל סגר על שטחי יהודה שומרון ועזה.

 

איש גם לא מדבר לפי שעה על פעולה קרקעית או פעולה דומה, המצריכה את אישורו של הדרג המדיני. "צריך לזכור שרק אתמול ביצע צה"ל סיכול ממוקד ופעל בלילה נגד מספר יעדים. ירי הרקטות הוא מעין תגובה של הפלסטינים", ניסו להסביר את האירועים. "אנחנו כמובן לא מקבלים ירי שכזה, ולא נוכל להשלים איתו. לכן נפעל כפי שנראה לנכון". 

 

עוד על מטח הרקטות הבלתי פוסק:


רקטת הקסאם שנחתה באשקלון (צילום: רן ידעי)

 

בלשכת שר הביטחון, שאול מופז, אמרו ל-ynet כי כעת הזמן למעשים ולא לדיבורים. "לא נעבור על המתקפה החמורה הזאת לסדר היום", הוסיפו. "התגובה הישראלית על המתקפה חסרת הרסן בוא תבוא".

 

גם הלילה הזה היה לא שקט ברצועה. במקביל לפגזי ארטילריה ו"בומים" על קוליים תקף חיל האוויר 13 מטרות בצפון רצועת עזה. הכוחות תקפו דרכי גישה המובילות למוקדי השיגור של הרקטות, בניסיון להקשות על שיגור הקסאמים. הפלסטינים מדווחים כי שניים מאנשיהם נפצעו בתקיפה.

 

צה"ל גם הודיע כי החל מהבוקר, על פי הערכת מצב ובהתאם להחלטת הדרג המדיני, מוטל סגר מלא על שטחי יהודה, שומרון ועזה. כאשר מעבר במחסומים יתאפשר רק במקרים הומניטריים מיוחדים. למרות זאת, הסגר לא יכלול את מעבר קרני, שישאר פתוח למעבר סחורות.

 

אבל המבחן האמיתי יהיו הימים הבאים שלאחר התגובה הישראלית הצפויה. אם בסוף השבוע שוב יגיבו הפלסטינים, הדבר עשוי להיגרר להסלמה. במצב שכזה צה"ל עשוי לקבל אור ירוק מהדרג המדיני להגביר הילוך ולפעול מעבר לירי תותחים ותקיפות מבנים ברצועה. כל זה על רקע האפשרות כי כבר בשבוע הבא יחלו לנוע השיירות המאובטחות מהרצועה לגדה, מעמידות את מערכת הביטחון בסיטואציה לא פשוטה.

 

מחלוקת על השיירות

 

ביממה האחרונה נרשמו חילוקי דעות בין הדרג המדיני לדרג הביטחוני, בגין הציות לתביעה האמריקנית-פלסטינית להפעלת השיירות בין רצועת עזה לגדה המערבית. בעוד שבלשכת ראש הממשלה היו נכונים לקבל את התביעה ולעמוד בפרטי ההסכם שנחתם בלחצה של מזכירת המדינה האמריקנית קונדוליזה רייס, ראה הדרג הביטחוני בחומרה את ירי הקסאמים לעבר ישראל בימים האחרונים. חילוקי הדעות הסתיימו בפשרה לפיה יידחה הפיילוט למעבר אוטובוסים לשבוע הבא, תוך בחינה נוספת של סידורי הביטחון.

 

אלא שמתקפת שבעת הקסאמים העמידה את הדברים באור אחר לחלוטין. לשרי הקבינט המדיני-ביטחוני היה ברור שזהו מצב שישראל אינה מתכוונת לקבלו. "חובתה של ישראל להגן על אזרחיה, והיא תעשה זאת בכל דרך שתבחר. מצב של ירי קסאמים לעבר ריכוזי אוכלוסיה ישראלים, אינו קביל. אנו נגיב בצורה הולמת, עד להשבת השקט וביטחון תושבי ישראל על כנם", אמרו בירושלים.

 

במהלך אתמול, נספרו בסך הכל שבע רקטות קסאם שנורו מרצועת עזה לעבר שטח ישראל. אחת הרקטות התפוצצה בשטח פתוח באזור התעשייה הדרומי של אשקלון, סמוך למפעל הבירה "קרלסברג". איש לא נפגע ולא נגרם נזק אולם הרקטה גרמה לקול נפץ גדול בכל רחבי אזור התעשייה, המרוחק רק כקילומטר מבתי העיר. רקטה נוספת שנורתה מאוחר יותר נחתה ברפת של קיבוץ זיקים, פצעה את אחת הפרות החולבות וגרמה נזק לרפת.

 

ראש עיריית אשקלון, רוני מהצרי, הוזעק למקום הנפילה באשקלון מייד עם היוודע דבר הנחיתה. "מבחינתי ומבחינת המערכות השונות, הרקטה היום לא שונה מהרקטה שנחתה לפני שנתיים באותו אזור", אמר, "אבל לא צריך לזלזל במה שקרה פה. מערכת הביטחון צריכה לקבל את העובדה שאשקלון הייתה ותמשיך להיות יעד של ארגוני הטרור".


פורסם לראשונה 15/12/2005 23:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבו אלטמרק
לא עוברים לסדר היום. הקסאם בזיקים
צילום: גבו אלטמרק
צילום: רן ידעי
בלי פעולה קרקעית. אשקלון
צילום: רן ידעי
צילום: איי פי
ההתנקשות. צריך לזכור
צילום: איי פי
מומלצים