שתף קטע נבחר

בפריפריה: יותר סדרנים ופעילים ממצביעים

בבנימינה ובבית ג'אן הפכו משרדים לקלפיות. המתפקדים לא מיהרו לבוא לקלפי וגם הפעילים והשלטים בקושי נראו. "מי סופר אותנו"- הם שאלו בדרך אל הקלפי. כך נראה יום הבחירות במפלגה שאולי תיפרד בקרוב מהשלטון

בעוד שבערים הגדולות התרוצצו פעילים במכוניות והביאו אל סניפי המפלגה בוחרים, תלו שלטים ונאבקו על כל קול מחוץ לקלפי, במקומות אחרים בארץ התקיימו הפריימריז בעצלתיים. ביישובי הפריפריה הסיכוי קטן, שסילבן שלום או בנימין נתניהו יבואו לבקר וללחוץ ידיים למצביעים. פריימריז בישובים שהמתמודדים לא סופרים אותם, תמונת מצב מבנימינה ומבית ג'אן.

 

בבנימינה, המושבה הוותיקה, שבשנות ה-40 נוסף אליה גרעין של יוצאי תנועת בית"ר שהקימו את שכונת נחלת ז'בוטינסקי, שם גדל השר אהוד אולמרט שעבר למפלגת קדימה, הבחירות לתנועה של ממשיכי דרכו של ז'בוטינסקי לא משכו עניין רב.

 

הקלפי הוצבה במשרד כוח אדם של עובדים זרים, השייך לחבר מרכז הליכוד, דניאל בן-חיון. הקלפי במשרדו של בן חיון היא היחידה בבנימינה והיא משרתת את מתפקדי הליכוד בבנימינה, גבעת עדה ואת תושבי המועצה האזורית אלונה הסמוכה. בסך הכל אמורים להצביע בקלפי 270 מתפקדים.   


יותר סקרנים ופעילים ממצביעים, הקלפי בבית ג'אן. צילום: אחיה ראב"ד 

 

בן-חיון הציג את עצמו כאיש של נתניהו. לדבריו הוא לא רואה טעם לפגם בכך שהקלפי היחידה מוצבת בתוך משרד של תומך בנתניהו ולא במקום נייטרלי. "תרמתי את המשרד לטובת הליכוד והפריימריז. המשרד לא פועל במהלך הבחירות. אני לא חושב שיש בעיה עם זה, לא שמעתי אף טענות ממצביעים או מהמתמודדים בפריימריז".

 

ההצבעה בקלפי התנהלה באיטיות. בשעה הראשונה להצבעה הגיעו לקלפי עשרה מצביעים בלבד. בקלפי אין לחץ ואין אווירה של בחירות, רק שלטים בודדים שתלויים על הגדר ממול לקלפי, מעידים על קיום הפריימריז. 

 

בבנימינה אין רוב ברור לשמאל או לימין. בעבר, ראש המועצה מטעם הליכוד כיהן חמש קדנציות, אך התפתחות של היישוב והגעתם של תושבים חדשים לגור בו, שינו את המפה הפוליטית היישובית וכעת בראש המועצה עומד איש העבודה.

 

בית ג'אן: "הפוליטיקאים דואגים רק לתחת שלהם"

 

השמש שהאירה בצהריים על רחובות בית ג'אן, לא הצליחה לגרש את הקור ששרר ביישוב, אולי אחד הבודדים במדינת ישראל שבו בדצמבר מרגישים ממש כמו בחורף. הקלפי היחידה בבית ג'אן מוקמה בקומה השנייה של בניין חצי מסחרי מול הבנק במרכז היישוב. זה אולם רחב ידיים ונטול דלתות, מה שהגביר את הצינה אך לא ריפה את ידם של פעילי הקלפי, שבילו את הזמן על ארוחת צהריים מאולתרת וכוס קפה.

 

מתוך כ-400 מתפקדי הליכוד בבית ג'אן, הגיעו בשעות לאחר פתיחת הקלפיות רק עשרות בודדות. מספר דומה של אנשי ועדת הקלפי, סדרנים, סקרנים ופעילים הסתובבו באולם ובסביבותיו. הפעילים במקום טוענים, שבית ג'אן היא מלכתחילה מעוז של נתניהו. אך למרות זאת חלקם מזדהים כאנשיו של סילבן שלום.

 

איש מבין ארבעת המועמדים לא 'ספר' את בית ג'אן ולא טרח להגיע לכאן בתקופה שלפני הפריימריז. הפעילים טוענים שהסיבה לאדישות היא שחבר הכנסת מג'לי ווהבה עבר למפלגתו של אריאל שרון, מה שהרדים את המצביעים והוציא את העניין מהבחירות ביישוב.

 

"אם זה היה תלוי בי", מסנן אחד הפעילים, "אף אחד בבית ג'אן לא היה מצביע בשביל שום פוליטיקאי. תסתכל מה קורה כאן. מישהו שם עלינו? הם כולם מתעיינים רק במה שקורה במרכז הארץ. דואגים לתחת ולכיסא שלהם. אנחנו לא מעניינים אותם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רענן בן צור
בן חיון בכניסה למשרדו שהפך לקלפי
צילום: רענן בן צור
צילום: איי אף פי
בנימין נתניהו
צילום: איי אף פי
צילום: רויטרס
סילבן שלום
צילום: רויטרס
מומלצים