שתף קטע נבחר

סתם כי בא לי לשתות - מקווי זהב לרקאנטי

יקב רקאנטי משיק יין חדש ומנכ"ל חדש שבא מתחום אחר לגמרי, אבל מביא איתו הרבה אהבה ליין. שגיא קופר מספר על שניהם

יקב רקנאטי השיק בימים אלה את הפטיט סירה - זינפנדל החדש שלו, וניצל את ההזדמנות להשיק גם מנכ"ל חדש (או שמא הפוך? לא חשוב). נועם יעקובי בא מעולם אחר לגמרי - בתפקיד האחרון שלו היה סמנכ"ל השיווק של 012 קווי זהב ("סתם, כי בא לי לדבר") - אבל הוא מביא איתו חיבה יתרה ליין, והיה מוכר וידוע כאחד מהמשתתפים הקבועים בפורומי היין השונים ובטעימות. במקרה הזה, אהבה ו- passion למוצר שלך הם דבר נחוץ ביותר.

 

יעקובי מקבל לידיו יקב שבע קרבות וסכסוכים פנימיים, שידרש יותר ממאמץ קטן כדי להעלותו על דרך המלך ולהביא אותו למקום הראוי לו על מפת היין הישראלי. רקנאטי הוא יקב גדול למדי במושגים ישראליים - 600,000 בקבוקים ויותר ש- 30% מהם מופנים ליצוא - שמפיק יינות טובים בדרך כלל. הוא מגובה באחד ממערכי השיווק וההפצה החזקים ביותר בענף, אלה של חברת שקד ו"דרך היין", שלהם גם מערך יבוא לא קטן. אורי שקד הוא מבעלי היקב, ומחזיק בו כ- 17%.

 

היתרון הגדול של רקנאטי, במיוחד בסדרה הרגילה של היקב, הוא בכך שהיינות שלהם נמצאים בסופרים. שם הם תופסים נתח יפה, הרבה בזכות עיצוב הבקבוק, וביננו, לא מעט גם בזכות התמורה שהיין נותן לכסף. תמחור של פחות מ- 50 שקל ליינות כמו השרדונה והקברנה סוביניון של היקב הוא בהחלט תמחור הוגן. אגב זה, בהתרשמות בלבד, המרלו והקברנה סובניון 2004 מסדרת רקנאטי יצאו טיפה מוקדם לטעמי. הם צריכים קצת זמן - בבקבוק או בדקנטר (לפני הגשה).

 

רקנאטי רזרב פטיט סירה-זינפנדל 2004 - ענבי הפטיט סירה של יין זה נבצרו באמצע חודש ספטמבר 2004 בכרם השוכן בגליל התחתון. ענבי הזינפנדל נבצרו בתחילת אוקטובר 2004 בכרמי היקב בקיבוץ מנרה שבגליל העליון. הבלנד הוא הפעם 30% זינפאנדל ו- 70% פטיט סירה (שנה שעברה הוא הכיל פחות זינפאנדל), הרבה בגלל יחסים שונים בין חומציות ופירותיות של הזנים השונים ב- 2004, לעומת 2003. לאחר יישון של כל זן בנפרד, יצר לואיס פסקו, היינן, את הבלנד ואז הוחזר היין הגמור ליישון נוסף בחבית.

 

כמו בשנה שעברה, גם השנה זהו אחד הבלנדים המוצלחים של היקב. ברמת המחיר שלו - כשבעים שקלים לצרכן - הוא קניה ראויה. זהו יין עגול, בעל טעמים מאוד בשלים ופירותיים – שזיפים, עם מעט אגוזיות - ובעל צבע טוב ומראה מרשים ויפה. הסיומת טאנינית אמנם, אבל לא תוקפנית. אלכוהול - 14.5% ואולי טיפה יותר - שפסקו הצליח לרסן אותו יפה והוא לא מורגש באף או משרה תחושת חום, כפי שקורה לעיתים ביינות עתירי אלכוהול. מחיר מומלץ לצרכן: 75 שקל.

 

עוד סוסון ים לאקווריום

 

יקב נוסף שחוגג יין חדש הוא יקב סוסון ים, של זאב דוניה. השבוע הוא מוציא את ה"אלול" 2003. זהו בלנד של 85% קברנה סוביניון מכרם בן זמרה, 10% סירה מהנגב ו- 5% פטיט סירה מעמק האלה.

 

התרשמות שלי מטעימות החבית של היין שערכתי בשנה שעברה אומרת כך: באף ארומה של גרעינים שחורים קלויים. פירות טובים, מרירות קלה, הרבה שוקולד מהחבית. אחרי זמן בכוס, היין מגלה עשבוניות שמקורה בקברנה סוביניון. הרבה מה"שוקולד", אגב, בא משימוש בחביות אמריקאיות שעברו grooving: היצרן חורץ בעץ (בפנים כמובן) חריצים שמגדילים את שטח הפנים של החבית וכך מקבל היין יותר "אלון" ותחושות של קליה. עדיין לא טעמתי את היין השנה, ויהיה מעניין לראות מה נשאר בו מהשנה שעברה. 14.5% אלכוהול. מחיר היין הוא 96 שקל בהשקה ביקב.

 

ההשקה תערך כאמור בסוף השבוע הקרוב, בין השעות 10:00 ל- 16:00. פרטים בטלפון 02-5709834.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתקשורת ליין. נועם יעקובי, מנכ"ל יקבי רקנאטי
ההשקה בקרוב. אלול 2003
מומלצים