שתף קטע נבחר

מהי נקודת ה-J שלך?

האם עצרת פעם לבחון בצורה מעמיקה מה יעניק לך סיפוק, הנאה, עניין ואנרגיה? האם את עושה כל מה שצריך על מנת להגשים את הגרעין הפנימי שלך, את נקודת ה-J שלך? האם טוב לך במקום שבו את נמצאת עכשיו? אורלי כץ מסבירה לנו מהי נקודת ה-J ואיך מוצאים אותה

לא התבלבלתי, יש הבדל בין J ל-G (לפחות במישור הגראפי), אבל לא כזה גדול. בהרבה מובנים, נקודת ה-J מזכירה את נקודת ה-G, ובשני המקרים עלינו למצוא אותה. 

 

מהי נקודת ה-J? אם ננסח זאת כמשוואה: J=Joy=Just for you. או במילים אחרות: נקודת ה-J הוא משהו שאת עושה לחלוטין עבורך, שמעניק לך סיפוק, עניין, תשוקה ואנרגיה, משהו שכשאת עושה אותו את מאבדת תחושה של זמן, בדיוק כמו התחושה שאת מקבלת מעשייה ממכרת. נקודת ה-J שלנו רלוונטית הן מבחינה מקצועית - בעבודה ובמקצוע שאנו בוחרות לעשותו, והן מבחינה אישית - ברמת התחביבים ותחומי העניין של כל אחת מאיתנו.

 

שלושה סוגים של סיפוק

 

אבל אין טוב בלי רע. מבחינת העיסוק שלנו ונקודת ה-J, מחקרים מלמדים כי ניתן לחלק את אוכלוסיית הנשים לשלוש קטגוריות:

 

1. עם קטגוריה זו נמנות בנות המזל (שעבדו קשה על מנת להגיע אליה) - אותן נשים שעוסקות במה שהן אוהבות, נהנות מעבודתן וקמות בבוקר לעבודה עם שיר בלב. אלה נשים שחוות את נקודת ה-J שלהן מבחינה מקצועית בכל יום. ולא שאין להן ימים קשים, אך הן מרגישות מסופקות, ממומשות וממצות את הפוטנציאל שלהן עד תום.

 

2. לקטגוריה זו משתייכות אלה שאינן מרוצות מעבודתן, שחשות החמצה ופספוס. הן יודעות מה היו רוצות לעשות, אך פוחדות לעשות צעדים לקראת השינוי המבוקש, חוששות ליזום ולקחת צ'אנס. אותן נשים יודעות מהי נקודת ה-J שלהן, אך היא נראית להן רחוקה, קשה להשגה ואפילו מאיימת. מנשים אלה תשמעו: "אני יודעת מה אני רוצה, אבל אין לי את הכוחות/ האנרגיה לעשות זאת", או: "אני כל כך רוצה לשנות, אבל פוחדת משינויים, פוחדת לעשות את הצעד. אני מעדיפה לחיות בפשרה, יש לי הרבה מה להפסיד".

 

3. כאן נמצאות הנשים שאינן מרוצות מעבודתן, אך לא יודעות מה יכול לגרום להן להיות מאושרות. הן יודעות שאינן ממומשות עכשיו ורוצות לשנות, אך לא יודעות את הכיוון, לא יודעות מה עשוי לגרום להן סיפוק, נחת ושלווה, או בקיצור - הן לא יודעות מהי נקודת ה-J שלהן. המשפט המאפיין אותן: "אילו רק ידעתי מה בדיוק אני רוצה לעשות עם עצמי, היה לי הרבה יותר קל לפעול לקראת זה".

 

ואם נבחן את המצב באחוזים, ניחשתן נכון: בקטגוריה הראשונה נמצא המיעוט. רק כ-10% מהנשים יודעות בדיוק מהי נקודת ה-J שלהן ומיישמות אותה מבחינה מקצועית. בנות הקטגוריה השנייה נמצאות בתווך - כ-30% מהנשים אכן יודעות מהי נקודת ה-J שלהן, אך מפחדות לשנות, לפעול וליישם אותה. ואילו בקטגוריה השלישית נמצא הרוב: כ-60% מהנשים אינן יודעות מהי נקודת ה-J שלהן, אינן יודעות מה יעשה להן טוב, ומה יגרום להן לממש את עצמן ולהרגיש נפלא.

 

גרעין של תשוקות

 

"עמוק עמוק בתוך תוכנו חבויה פנינה יקרה. עם השנים העלתה הפנינה אבק וכוסתה בוץ ולכלוך. קשה לפנינה לנצנץ ולהאיר מבעד למעטה הכבד המכסה אותה. אנו יודעות על קיומה, אם בכלל, רק במעורפל. אך אם נפלס ולו שביל צר אל הפנינה, יתחיל אור יקרות לנצנץ בתוכנו, אשר ישפיע על כל מעשינו ויאפשר לנו לנקות ולפורר את מעטה הבוץ" (מתוך "כל אחת והדיזי שלה", הוצאת אסטרולוג)

 

ה"משהו הזה", או הפנינה היקרה, מייצג את הדברים החשובים לנו ביותר בחיים, אותם הדברים שאם אין להם ביטוי בחיינו, לא יהיה לנו מנוס מלחוש תסכול, ייאוש, דאגה והחמצה.

 

בספרנו "כל אחת והדיזי שלה", דנה גניהר-רז ואני קוראות ל"משהו הזה" - "הגרעין הפנימי". הגרעין הפנימי הוא נקודת ה-J שלנו, והוא משקף מי אנחנו באמת, מה באופן טבעי אנו אוהבות ורוצות לעשות. הגרעין הפנימי שלנו מורכב מהאהבות שלנו, מהתשוקות שלנו ומהערכים האישיים שלנו. וחשוב שתפנימו: אין אדם בלי תשוקות, אין אדם בלי אהבות ואין אדם בלי ערכים אישיים!

 

שאלות שיעשו לנו טוב

 

איך בכל זאת נמצא את אותו גרעין פנימי, שהוא המרכיב העיקרי של נקודת ה-J שלנו? התשובה על כך, כמובן, אינה פשוטה ולא יכולה להינתן על רגל אחת, אך אפשר להתחיל עם מספר שאלות הבהרה עבורנו:

 

  • מה אהבת לעשות בעבר שעשה לך טוב?
  • מה אהבת בחייך בעבר?
  • מה את אוהבת בחייך כעת?
  • מה היית מוכנה לעשות גם ללא תשלום?
  • על מה היית מוכנה לשלם הרבה כדי שיהיה בחייך?
  • איזו חוויה בחייך הפעימה אותך, עוררה אותך לחיים וגרמה לך להרגיש נפלא?
  • למה את נמשכת באופן טבעי, ומהן החוזקות והעוצמות שלך?

 

לכאורה אלה שאלות בנאליות, אך כל כך הרבה אינפורמציה חבויה בהן! לרוב אנחנו עסוקות בלחשוב על הרע, ומעסיקות את עצמנו בשלילה. אלא שהפעם, לשם שינוי, כדאי לקחת פסק זמן, לחשוב לעומק גם על הצד השני של המטבע, ולראות מה עושה לנו טוב.

 

ולקינוח, אני רוצה לסיים בסיפור אמיתי: באחת הסדנאות שוחחנו עם קבוצת נשים. אחת מהן שיתפה את האחרות בכך שהיא עומדת לקבל בקרוב הסמכה כמורה למדיטציה. היא הוסיפה שיש לה חלום לפתוח מרכז למדיטציה ואולי גם מסעדה טבעונית לידה. החברות מיד קפצו עליה: "זה טירוף, זה דורש המון עבודה, זה מאוד מלחיץ, לא תוכלי בכלל להיות עם הילדים", האישה, שנראתה כאילו הוציאו לה את כל הרוח מהמפרשים, מילמלה אחרי המתקפה: "זה באמת מאוד קשה".

 

לא יכולנו להתאפק, פנינו לחברות ושאלנו אותן: "למה אתן הורגות לה את החלום?". אחת מהן ענתה במרמור: "זה פשוט מאוד, אני בעצמי בית קברות לחלומות..."

 

אז בואו לא נהפוך גם אנחנו לבית קברות לחלומות שלנו!

  

  • אורלי כץ היא מאמנת אישית ועסקית לנשים ומחברת ספר הקואצ'ינג הראשון לנשים עם דנה גניהר רז: "כל אחת והדיזי שלה " (הוצאת אסטרולוג). לאתר O.K Coaching – המרכז לאימון נשים לחצו כאן.

 

לטורים הקודמים בסדרה:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עמוק בתוכך חבויה פנינה. תני לה לנצנץ
צילום: סי די בנק
מומלצים