שתף קטע נבחר

מחקר: לחיצות מודרכות בזמן הלידה אינן מסייעות לתהליך

חוקרים מארה"ב מצאו כי טכניקות נשימה ולחיצה בזמן הלידה אינן מזרזות משמעותית את יציאת העובר, ואינן מקטינות את הסיכון לסיבוכים. עוד נמצא כי נשים שלחצו בזמן הלידה סבלו משלפוחית שתן קטנה יותר ומתכיפות במתן שתן

בקורס הכנה ללידה לימדו אתכם מתי לנשום ואיך ללחוץ? שימו לב לזה: מחקר חדש בארה"ב מצא כי לטכניקות נשימה ולחיצה בזמן הלידה דווקא אין יתרון משמעותי בהתקדמות העובר בתהליך הלידה. על המחקר החדש מדווח כתב העת American Journal of Obstetrics and Gynaecology בגליון ינואר.

 

החוקרים מאוניברסיטת טקסס בדקו 320 נשים שהרו לראשונה ועברו לידה וגינלית ללא כל חומר הרדמה. כמחצית מהן קיבלו הדרכת לחיצות ונשימות מהמיילדת החל מהשלב השני של הלידה, כשצוואר הרחם פתוח במלוא רוחבו. השאר התבקשו לנהוג באופן טבעי, בלא כל הנחיות מיוחדות.

 

מתוצאות המחקר עלה כי הנשים שביצעו את טכניקות הנשימות והלחיצות הגיעו לשלב הלידה הסופי בתוך 46 דקות בהשוואה ל-59 דקות אצל נשים שהתנהגו באופן טבעי. בשתי הקבוצות, שיעור לידות המלקחיים, אירועי קריעת העור באזור הווגינלי, הניתוחים הקיסריים או סיבוכים אחרים – היה זהה.

 

"לא מצאנו כל יתרון משמעותי על אופן התקדמות הלידה בהדרכת היולדת", אמר ראש צוות החוקרים ד"ר סטיבן בלום מהמרכז לרפואת נשים בדאלאס, שם נערך המחקר, "לרוב, עדיף ליולדת לעשות מה שנוח לה באותו רגע".

 

במחקר קודם נבדק תפקוד שלפוחית השתן אצל 128 אמהות, שלושה חודשים לאחר הלידה. החוקרים מצאו כי יולדות שהודרכו לבצע לחיצות בזמן הלידה, סבלו משלפוחית שתן קטנה יותר, ומתכיפות במתן שתן.

 

עם זאת, לחוקרים עדיין לא ברור האם הלחיצות הן שגרמו לפגיעה בשלפוחית השתן. "אנחנו לא רוצים להלחיץ נשים", סיכמו החוקרים, "עדיין דרושים מחקרים נוספים לבדיקת הקשר בין הלחיצות לתפקוד שלפוחית השתן".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
יכולה להתקדם גם בלי הנחיות. לידה
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים