שתף קטע נבחר

שרון: מתגבר את המשטרה ב-1,500 חיילים

הממשלה אישרה היום שתי תוכניות למלחמה בפשע. הראשונה - הקמת ועדה למלחמה בפשיעה המאורגנת. השנייה - הקמת רשות להגנת עדים. שרון: "המלחמה בפשע ובאלימות צפויה להיות במרכז סדר היום של הממשלה בשנים הקרובות"

"כפי שהינחתי בעבר - המלחמה בפשע ובאלימות צפויה להיות במרכז סדר היום של הממשלה בשנים הקרובות. אני רואה בנושאים הללו טרור מבית. ההחלטות שתתקבלנה היום יחריפו את המאבק בפשע בישראל ויהדקו את הקשר בין הרשויות השונות המטפלות בנושא", כך פתח היום (א') ראש הממשלה, אריאל שרון, את ישיבת הממשלה שעסקה במלחמה בפשע. הממשלה אישרה בדיון את התוכניות למלחמה בפשיעה בישראל ואת הקמת הרשות להגנה על עדים.

 

שרון הודיע בישיבה כי משטרת ישראל תתוגבר ב-1500 חיילים, שוטרים בקבע ועתודות טכנולוגיות כדי להילחם בפשיעה החמורה: "נתגבר את משטרת ישראל בכוח אדם. הינחתי את מנכ"ל משרדי, אילן כהן, להקים צוות מקצועי שיבחן צרכים נוספים של גורמי האכיפה כולל צעדים מעשיים ורפורמות במשטרה. אני מדגיש שאני רואה בנושא הזה חשיבות עליונה והמצב הקיים היום חייב להיפסק".

  

הממשלה התכנסה היום כדי לדון בשתי הצעות למלחמה בפשע. התוכניות הוצגו לשרים על ידי השר לביטחון פנים גדעון עזרא, שרת המשפטים ציפי לבני, ואנשי מקצוע במשרדיהם.

 

על פי התוכנית, תוקם ועדת היגוי עליונה למלחמה בפשיעה חמורה בראשותו של היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ובהשתתפות המפכ"ל קראדי, אנשי הרשות למלחמה בהלבנת הון, רשות המסים ופרקליטות המדינה. לוועדה זאת תהיה תת ועדה יישומית בראשותו של ראש אגף חקירות ומודיעין במשטרת ישראל ניצב דודי כהן.

 

כמו כן אושרה היום התוכנית להקמת רשות להגנה על עדים באחריותו של השר עזרא. על פי ההערכה תחל תוכנית זאת לפעול במהלך 2006 או ב-2007. להערכת סגן מנכ"ל המשרד לבטחון פנים אליעזר רוזנבאום, תגן תכנית זאת על כ-50 עד מאה עדים בשנה, על פי המודל המקובל במדינות המערב ובראשן ארה"ב.

 

המטרה: שיתוף פעולה בין הזרועות

 

במסגרת המלחמה בפשיעה החמורה והמאורגנת פעלו עד כה זרועות האכיפה השונות בנפרד, בדרך כלל. במקרים רבים לא היה שיתוף פעולה מספיק בין המשטרה, רשות המיסים, הרשות לניירות ערך, והרשות להלבנת הון מול פרקליטות המדינה במאבק זה. מטרת התוכנית שתאושר מחר, לאחד את הרשויות כנגד הפשיעה הקשה בישראל כדי לבלום את הפשע המאורגן.

 

כשלושה חודשים לפני תום הקדנציה, אישרה הממשלה את ועדת ההיגוי בראשותו של היועץ מזוז. בוועדה צפויים להשתתף המפכ"ל, ראש רשות המיסים, ראש הרשות לניירות ערך, ראש הרשות למלחמה בהלבנת ההון ופרקליט המדינה. מתחתיהם תוקם ועדה מתמדת, בראשותו של ראש אגף מודיעין וחקירות במשטרה, ניצב דודי כהן, אשר תהיה מופקדת על יישום הרעיונות שיאושרו על ידי ועדת ההיגוי.

 

במקביל להקמת ועדות אלה, אושרה גם הקמת הרשות להגנה על עדים. בהידברות בין שרת המשפטים והשר לביטחון פנים בשבוע שעבר, הוסכם שהשר עזרא יהיה מופקד על הרשות החדשה. רשות זאת, כך מסר המשנה למנכ"ל המשרד לביטחון פנים אליעזר רוזנבאום, תחל לפעול בשלהי 2006, או לכל המאוחר ב-2007. הרשות תפעל בדומה למודל המקובל בארה"ב ומטרתה תהיה הגנה על שלומם של עדים במלחמה בפשיעה החמורה, עד למועד עדותם ואחר כך.

 

על פי הערכת רוזנבאום, תגן הרשות על כ-50 עד 100 עדים שכאלה בכל שנה. לעדים יוצמדו מאבטחים והם ישוכנו במקומות מאובטחים בהם יוכלו הם ובני משפחותיהם להיות מוגנים. במסגרת התוכנית נשקלת אף האפשרות להטיס עדים מאויימים לחו"ל יחד עם בני משפחותיהם. בנוסף, תנסה הרשות לקבוע אמות מידה אחידות להערכת האיום הנשקף על עדים וגיבוש "סלי הגנה" מתאימים לרמות האיום השונות.

 

טרם הוערכו עלויות הרשות להגנת עדים, ואלה יתוקצבו על ידי האוצר. השר עזרא העריך שהתוכנית, אשר ראשיתה לפני כשלוש שנים, תוכל להביא להישגים של ממש כנגד צמרת הפשע המאורגן בישראל. מלשכתו נמסר שרשויות דומות בארה"ב ובאירופה, הביאו להורדה של ממש בנפח פעילות הפשיעה החמורה.

 

הרשות תופקד גם על טיפול בעדים המוחזקים במעצר או מאסר ונתונים תחת איומים. זאת כדי להתמודד עם מקרים דוגמת זה של האסיר יוני אלזם, שמת בתא בית הכלא שבו היה עצור, והיה אמור לשמש כעד מרכזי בפרשת שמעון זריהאן.

 

שתי התוכניות זוכות לגיבוי מלא של ראש הממשלה אריאל שרון וממלא מקומו ושר האוצר אהוד אולמרט, וכאמור, אושרו בממשלה. 

פורסם לראשונה 31/12/2005 22:03

 

בהכנת הידיעה השתתפה טל רוזנר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פלאש 90
שרון. יילחם בפשע
צילום: פלאש 90
צילום: אבי כהן
יטפלו גם באסירים. אלזם
צילום: אבי כהן
מומלצים