שתף קטע נבחר

העבודה: המזכ"ל נגד ה"דילים" בפריימריז

בעוד הפריימריסטים מכתתים את רגליהם ברחבי הארץ לקושש תמיכה, מנסה מזכ"ל המפלגה להוביל מהלך שבו תוצאות הפריימריז ביישובים השונים לא יפורסמו, כדי למנוע "דילים" ולחצים על המתפקדים. ובינתיים, פעילי שטח מארגנים כנס שבו ידרשו מפרץ "לחזור למרכז, ולא למשוך שמאלה"

מזכ"ל מפלגת העבודה וראש מטה הבחירות של המפלגה, ח"כ איתן כבל, מוביל מהלך לחיסול ה"דילים" לקראת הבחירות להרכבת רשימת העבודה לכנסת. כבל, המשמש גם כיו"ר ועדת הבחירות של המפלגה, הודיע בישיבה שנערכה אתמול (יום א') בבית המפלגה, כי הוא מתנגד לפרסום תוצאות הפריימריז ביישובים השונים ברחבי הארץ באופן מפורט. זאת, כדי למנוע לחצים של מועמדים וחברי כנסת על מתפקדי המפלגה.

 

כבל הסביר לחברי הוועדה כי הוא רוצה להביא למצב שבו "אנשים לא יחששו להצביע, והבחירות יהיו חשאיות לחלוטין. אי פרסום התוצאות באופן מפורט ימנע סגירת דילים, וכל אחד יוכל להצביע מאחרוי הפרגוד מה שהוא רוצה, מבלי שיחשוש כי ניתוח התוצאות יגלה מי הצביע מה".

 


עמי איילון בסיור אצל הבדואים בנגב (צילום: אמיר כהן)

 

אחד מחברי הוועדה הסביר כי ניתן בקלות לנתח את אופי הצבעתם של המתפקדים, שכן בקלפיות רבות רשומים רק כמה מאות בודדות של מצביעים. לאור אחוזי ההצבעה נמוכים, ניתן בקלות לנתח את אופי הצבעתם של המתפקדים, ולבדוק גם אם ה"דילים" שנרקמו לפני הבחירות עבדו או לא.

 

כבל הסביר לחברי הוועדה כי החליט לשנות את השיטה לאור טענות שהשמיעו רבים במפלגה כי אנשיו של עמיר פרץ הפעילו לחצים על מתפקדים להצביע עבורו: "זו הדרך הכי נכונה לשמור בצורה הטובה ביותר על הדמוקרטיה", הסביר כבל. "זו הדמוקרטיה האמיתית, כאשר אתה עם עצמך מאחורי הפרגוד ולא ניתן יהיה לזהות את הצבעתך".

 

יצויין, עם זאת, כי הוועדה טרם החליטה אם לקבל את הצעתו של המזכ"ל, מאחר וכמה מחבריה לא נכחו בישיבה. כבל ביקש לאשר את הצעתו בהרכב מלא של הוועדה.

 

כנס: "שעמיר יפסיק למשוך שמאלה עם שלי"

 

בתוך כך, החליטו כמה פעילי שטח במפלגת העבודה לכנס ביום שלישי בבית המפלגה בתל אביב כנס, שבו ידרשו מפרץ "לחזור למרכז, ולא למשוך שמאלה".

 

שירלי רוקח, אחת ממארגנות הכנס, תקפה את פרץ אמרה אמש כי "פרץ הלך שמאלה עם הגברת שלי יחימוביץ'. יש גם מצע אחר, של שמאל מרכז. פרץ לא יכול ללכת עם המצע הזה שלו".

 

רוקח הוסיפה עוד כי הכנס הוא בגדר הפגנת כוח של הפעילים וקריאה "להציל את המפלגה, לפני שיגנבו לנו אותה". לדבריה, "אני אומרת לעמיר שאם הוא לא מסוגל ללכת ולהתייעץ עם אנשים, ולא מסוגל ללכת לוותיקים ומושך שמאלה - אז שיילך הביתה. אם הוא מביא אותנו ל-15 מנדטים, ועסוק בקמפיין אישי ובניתוחי סקרים - שיילך".

 

"המגרש היה של שרון, אבל יש עוד שני רבעים למשחק"

 

ובינתיים, ממשיכים המועמדים בפריימריז לחרוש את הארץ. כל קול קובע ואת זה הם יודעים יותר טוב מכל אחד אחר. "מי שטורח בערב שישי יאכל בשבת", סיכם יצחק הרצוג את מסעו היום ברחבי הארץ.

 

בעוד פחות משלושה שבועות תיחתם רשימת מפלגת העבודה לכנסת. ואז, לטענת המתמודדים, יתחיל המירוץ האמיתי: "עד עכשיו לא עבדנו והמגרש היה לגמרי של שרון. כמו במשחק כדורסל, ברבע הראשון ניצחנו בגדול, ברבע השני איבדנו כמה כדורים ועכשיו אנחנו בפיגור. אך יש עוד שני רבעים עד לתום המשחק הזה והכל יכול לקרות" אמר ל-ynet המועמד אבישי ברוורמן, לשעבר נשיא אוניברסיטת באר שבע. 

 

גם עמי איילון הגיע היום לדרום, וערך שם סיור עיוני-לימודי בקרב האוכלוסייה הבדואית. שם שמע על בעיות התושבים והצהיר כי הכל מתחיל בחינוך: "לקח לי שנים להגיע להבנה שקודם כל יש להשקיע בחינוך הילדים", אמר כמו כל מועמד טוב.

 

החזון של איילון לקידום מפת הדרכים

 

משם המשייך איילון לסניפים בערד ובדימונה, ובין לבין מצא זמן לשתות כוס בירה, לאכול מרק ואפילו לדבר על ביטחון: "לפני שלושה ימים אמר דיכטר כי היום יותר בטוח מאשר לפני היציאה מעזה. איזה ביטחון יש היום? עם כל הכבוד לדיכטר, הנתונים מראים אחרת. על מנת להשיג ביטחון יש ליצור מצב שלעם הפלסטיני יהיה מה להפסיד".

 

אז הפך את המפית שעליה יאכל את מרק הגולש ושירטט את מפת הדרכים משולבת עם המניפסט של המיפקד הלאומי, אשר בסופו של דבר יובילו ממקומנו היום אל ישראל היהודית הדמוקרטית: "אנחנו נעצרנו במפת הדרכים בשלב הראשון, מכיוון שאבו מאזן לא ממלא את חלקו בפירוק הגורמים מנשקם ואנו לא השלמנו את חלקנו בפינוי כל ההתנחלויות. על מנת לקדם את התהליך עלינו להמשיך בדרך נוספת ובמקביל למפת הדרכים".

 

"שלב ראשון: להילחם בטרור ללא קשר לרשות, על ידי סיכול ממוקד. בשלב השני יש להאיץ את בניית הגדר הביטחונית בדרום הר חברון על פי הנחיות בג"ץ. השלב השלישי הוא חוק פינוי-פיצוי על כל המתיישבים ממזרח לגדר. עלינו לאפשר להם לחזור הביתה בכבוד ובדרך ראויה. מחויבותנו לקלוט אותם לבנות להם בתים ולדאוג להם לפרנסה". 

 

רעיון מקורי נוסף של איילון: גשר עילי שיחבר בין עזה לגדה: "אני לא רוצה את שוק העבודה הפלסטיני בתוך ישראל, אלא לאורך הגבול יחד עם ירדן ומצרים ומעברים חופשיים. צריך להקים אוטוסטרדה ורכבת עיליים על עמודים אשר יחברו בין עזה לגדה, צופים ופתוחים מעל שטח ישראל".

 

"עם רשימה טובה - ננצח"

 

בערב חברו המועמדים יחדיו והתכנסו בסניף העבודה בערד, שבו קיבלו את פניהם בקושי עשרה פעילים, ומשם לסניף בדימונה, שם היו כארבעים פעילים בקהל. הכוחות כללו את יצחק הרצוג, אבישי ברוורמן, תמי מולד-חיו, אבי שקד, איציק מואיל, יהודה אלוש, יורם מרציאנו, רות דיין-מדר ואיילון.

 

כל המשתתפים היו אחרי יום סיורים ארוך ומייגע, ואפילו הנאומים החוזרים על עצמם נשמעו פחות משכנעים מאשר בבוקר. בסופו של יום, המועמדים טענו

שהיה טוב: "התחושה היא טובה, אני אוהב אנשים, לכן אני אוהב את השטח" אמר ברוורמן ל-ynet ביציאה מדימונה בדרך לכינוס נוסף בדרום, והמשיך: "הציבור צמא לאנשים חדשים ולי חסרים מספר חודשים בניגוד לשאר המתמודדים. לכן אני מתכוון להמשיך ולעבוד קשה".

 

הרצוג, שעבר גם הוא מסע חוצה ישראל היום, אמר: "יש אנרגיות ויש רצון, עם רשימה טובה אנו ננצח. באופן כללי אני מרגיש טוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיר כהן
איילון באוכלוסייה הבדואית
צילום: אמיר כהן
צילום: אמיר כהן
הרצוג. "יש אנרגיות ויש רצון"
צילום: אמיר כהן
צילום: אמיר כהן
ברוורמן. "יש עוד שני רבעים"
צילום: אמיר כהן
צילום אתר הכנסת
כבל
צילום אתר הכנסת
מומלצים