שתף קטע נבחר

התפטרו חברי הוועדה המייעצת לנאמן "הבימה"

טוענים כי הנאמן אינו מתייעץ איתם ומזהירים: "חשש להשתלטות מוקדי כוח פרטיים על פעילות התיאטרון"

פרסום ראשון: התפטרו כל חברי הוועדה המייעצת לנאמן הציבורי של תיאטרון "הבימה", עו"ד שלמה שחר. במכתב שנשלח לנאמן הם טוענים כי מדובר בוועדה נטולת סמכויות, שקולה אינו נשמע ושמשמשת כעלה תאנה.

 

בראש הוועדה עומד נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים בדימוס, ורדי זיילר, ולצידו מכהנים אורה גולדנברג, מייסדת אגודת הידידים של "הבימה", שלמה בר שביט, שחקן ומנהלו האמנותי לשעבר של התיאטרון, איציק יושע, עיתונאי וחבר המועצה לתרבות וזלמן שובל, לשעבר שגריר ישראל בוושינגטון ויו"ר האופרה הישראלית. "אין זה יאה שהוועדה במתכונתה הנוכחית תמשיך לפעול", הם כותבים. מקורבים לוועדה מסבירים: "מינוי הוועדה היה מלכתחילה עלה תאנה. הסתירו מהם מידע, לא שיתפו אותם במתרחש בתיאטרון והציבו בפניהם עובדות גמורות. זו היתה ועדה ללא סמכויות".

 

"במהלך תקופת הביניים נוצרו למורת רוחנו דפוסי ניהול, אמנותי ואחרים, שיש בהם לדעתנו פגמים שיקשו ללא ספק על אלו שישאו בנטל ניהול התיאטרון בהמשך.

הצעותינו לנקוט באמצעים למניעת מצב זה, לא יושמו במלואם", כותבים חברי הוועדה ומוסיפים כי זה חודשים לא זומנה הוועדה על ידי הנאמן ולו פעם אחת לשם התייעצות, "נותרנו באותה התקופה בחוסר ידע, מידע ומעש".

 

כמו כן הם טוענים כי "יש חשש להשתלטות מוקדי כוח פרטיים על פעילות התיאטרון. כך למשל ביקשנו לא אחת לקבל פרטים מלאים על היקף הפעילות של מי שנושא בתואר הלא מדויק של המנהל האמנותי בתחום הבימוי של הצגות אולם לא הצלחנו לקבל עד היום את הפרטים המלאים והמדויקים".

 

משבר כספי

 

לטענת חברי הוועדה, רק לאחרונה, בישיבה ראשונה מזה זמן רב אליה זומנו על ידי הנאמן, נודע להם כי התיאטרון סובל מבעיה כספית שתוצאותיה עלולות להוביל עד לאי יכולת לשלם משכורות. "מהערות אגב ששמענו במהלך התקופה ניתן היה ללמוד היפוכו של מצב, היינו על הצלחה כספית ואמנותית לא מבוטלות של ההנהלה הזמנית של התיאטרון", הם תמהים.

 

"אנחנו עומדים על היקף הכנסות עצמיות של 35 מיליון שקל", אמרה בעניין זה אודליה פרידמן, שמנהלת זמנית את התיאטרון ביחד עם בני צרפתי, ל-ynet לפני כשבוע, "זוהי ההכנסה העצמית הגבוהה ביותר של התיאטרון מאז ומעולם". עם זאת, בשיחה שהתקיימה עמה אתמול הזהירה פרידמן: "אנחנו לא יודעים מאיפה להביא משכורות לעובדים".

 

חברי הוועדה מדגישים במכתב: "הנושאים הכספיים לא הובאו מעולם בפנינו ולנו אין ולא היו סמכויות, נתונים, ידע ונגישות להיכנס לזה. סיטואציה זו יכולה להיות מובנת כשמדובר בוועדה מייעצת הפועלת תקופה קצרה ומתרכזת בנושאים שעומדים על הפרק באותה התקופה. ניהול כזה אינו אפשרי כשמדובר בהסדר לאורך זמן".

 

הוועדה, שמונתה על ידי הנאמן בחודש נובמבר 2004, נועדה למזער טענות חוזרות ונשנות שקבלו בזמנו על כוחו הבלתי מוגבל של עו"ד שחר הפועל לאורך שנים ללא מועצת נאמנים בשל המבנה המשפטי הייחודי של "הבימה".

 

ייתכן שהקש ששבר את גבה של הוועדה היתה פנייתו בשבוע שעבר של הנאמן הציבורי לבית המשפט בדרישה שיורה למדינה לפטור את התיאטרון מהחזר ההלוואה שניתנה לו - אם יקוצצו ההקצאות לתיאטרון. "קיזוז של 2 מיליון בהקצאה השנתית של המדינה ל'הבימה' מקשה על פעילותו השוטפת של התיאטרון", טען הנאמן. הפנייה לבית המשפט לא נעשתה בהתייעצות עם חברי הוועדה והם למדו עליה בדיעבד מהתקשורת.

 

עו"ד שלמה שחר סירב להגיב לטענות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים