שתף קטע נבחר

צילום אלכס קולומויסקי

גורם בהדסה: למוחו של שרון נגרם נזק רב

בני משפחתו ויועציו של ראש הממשלה ישנים הלילה ליד מיטתו. הבוקר יעבור שרון בדיקת סי.טי. מנכ"ל בית החולים אמר כי "מצבו של ראש הממשלה יציב. הטיפול המרכזי שהוא מקבל הוא הרדמה עמוקה והנשמה". להערכתו, ראש הממשלה יישאר במצב זה בימים הקרובים. המנכ"ל הוסיף כי לדעתו, ההחלטה להגיע להדסה ולא לסורוקה היתה נכונה

"הטיפול בראש הממשלה הוא לא טיפול עם 'סטופר'. זה לא טיפול בקצב התקשורת של המאה ה-21. זה טיפול שלוקח בין 24 ל-48 או 72 שעות, תלוי במצבו של ראש הממשלה", כך אמר אמש (ד') מנכ"ל בית החולים הדסה, פרופ' שלמה מור-יוסף. גורם בבית החולים העריך הערב כי למוחו של שרון נגרם נזק ניכר, אולם פרופ' מור-יוסף אמר מוקדם יותר כי רופאיו של שרון יוכלו להעריך את השלכות השבץ על תפקודו רק לאחר שמצבו ישתפר.

 

גם מקורב לראש הממשלה אישר ל-ynet את דברי הגורם ואמר כי למוחו של שרון נגרם נזק. המקורב הוסיף שלחדרו של שרון נכנסים רק בני המשפחה, ואילו היועצים יושבים כל הלילה בחדר הסמוך. ראש הממשלה צפוי לעבור מחר בדיקת סי.טי וביום ראשון ינסו הרופאים להעיר אותו מההרדמה העמוקה בה הוא נמצא.

  

התדרוך לעיתונאים. צילום: שי רוזנצוויג  

 

 

"ללחץ הנפשי היתה השפעה על שרון"

 

גורם בבית החולים אמר הערב כי "אין ספק שללחץ נפשי יש השפעה על התפתחות אירוע מוחי כמו זה שעבר שרון. אתם יכולים להבין בעצמכם שלחץ כזה עלול להיגרם מהפרסומים שהיו לאחרונה על משפחת שרון בפרשת שלאף".

 

פרופ' מור יוסף סירב לנבא את סיכויי החלמה של ראש הממשלה מהאירוע. הוא ציין כי ראש הממשלה נפגע באונה הימנית של מוחו. לדבריו, לא ניתן לבחון את תגובתו של שרון לגירויים כיוון שהוא מורדם ומונשם, אם כי אישוניו של ראש הממשלה מגיבים כראוי לבדיקות. 

 


התמונה האחרונה - שרון באמבולנס. צילום: איי.אף.פי

 

יו"ר האיגוד הישראלי לנויורוכירורגיה, ד"ר אבי כהן מבית החולים סורוקה, מסביר כי "העובדה שהאישונים מגיבים כראוי מעידה שהמדדים של גזע המוח תקינים. סימני חיים יציבים יכולים להעיד שגזע המוח מתפקד". לדבריו, דימום בצד ימין של המוח עלול לגרום, בין השאר, לפגיעה בפלג הגוף השמאלי של שרון.

 

מנכ"ל בית החולים, פרופ' מור-יוסף, אמר אמש כי "לחץ הדם, הדופק, השתן והלחץ התוך מוחי שנבדקו לשרון הם בגדר הנורמה למצב בו הוא שרוי. הטיפול המרכזי שהוא מקבל הוא הרדמה עמוקה והנשמה. המטרה היא להוריד את הלחץ התוך גולגלתי וזאת כדי לתת למוח להתאושש מהטראומה שהוא עבר כתוצאה מהאירוע והניתוח. שיפור במצב נוכל לבחון רק לאחר שראש הממשלה ייצא מההרדמה.

 

"אנחנו מקבלים תגובות מכל העולם ומכל הארץ - גם של הקהיליה הרפואית וגם של כלל התושבים, שדואגים לראש הממשלה, מתפללים לשלומו, מחזקים את ידינו", סיפר מור יוסף. "כולנו יחד מביעים תקווה שההתייצבות במצבו של רה"מ היא התחלה לקראת שיפור שאותו נוכל לבחון רק לאחר שייצא בצורה הדרגתית ומבוקרת מההרדמה".

 

פרופ' מור יוסף נשאל האם נכון היה להביא את ראש הממשלה לבית החולים הדסה עין כרם, ולא ל"סורוקה" הקרוב יותר לחוות השקמים.

 

על כך ענה: "שימשתי כמנהל סורוקה במשך ארבע שנים. הוא בית החולים מהטובים בישראל... אני חושב שלהביא את ראש הממשלה בנסיעה שתוסיף 30 דקות - אבל למקום שבו הצוות הרפואי מכיר אותו, למקום שהוא עזב רק מספר שבועות קודם לכן, למקום שבו היה מוכן לעבור פרוצדורה רפואית למחרת היום - אני חושב שזאת היתה החלטה מושכלת, החלטה שקולה והחלטה נכונה". 

 


הדלקת נרות חנוכה בשבוע שעבר. צילום: איי.אף.פי

 

אמש ביקר את שרון בבית החולים הרב אלימלך פירר, מייסד ארגון "עזרא למרפא". הרב פירר סירב לומר דבר מלבד: "צריך להיות אופטימיים". גם זאב חבר (זמביש), ידידו הוותיק של שרון ממועצת יש"ע, ביקר את ראש הממשלה. 

 

מאוחר יותר ביקר המקובל הרב דוד בצרי את ראש הממשלה בבית החולים. הרב בצרי נשא תפילה להחלמתו של שרון ליד מיטתו.


פורסם לראשונה 05/01/2006 20:12

 

רוני סופר השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי בן חקון
פרופ' מור-יוסף מעדכן הערב
צילום: רפי בן חקון
צילום: אבי חיון
רופאיו של שרון
צילום: אבי חיון
צילום: רפי בן חקון
הרב בצרי מתפלל בבית החולים
צילום: רפי בן חקון
צילום: רפי בן חקון
ביקור היועץ גיסין
צילום: רפי בן חקון
צילום: איי פי
מתפללים בצהריים בכותל
צילום: איי פי
שרון בימים אחרים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים