שתף קטע נבחר

פרץ: לא סוגרים את הדלת בפני איש

ברמז ברור לעברו של שמעון פרס, אמר יו"ר העבודה בישיבת סיעה בתל-אביב: "כל איש פוליטי צריך להחליט איפה מקומו הטבעי". פרס: "רשמית אני עוד חבר בעבודה, אבל עתידי לא השתנה". ובליכוד: "המתנה בכל הגזרות"

מול מצלמות הטלוויזיה, מקפידים הפוליטיקאים מכל קצוות הקשת הפוליטית לשנן: "בזמנים כאלה אין פוליטיקה". אבל מאחורי הקלעים, המערכת הפוליטית גועשת: מה יעלה בגורלה של מפלגת קדימה, האם מפגן האחדות הפנימית יישאר בעינו והאם ראשיה יישארו בה גם כעת, משמתבהר באופן די ודאי כי אריאל שרון לא יוביל אותה לבחירות הקרובות. וכמו תמיד, שוב רב הנסתר על הגלוי בעניינו של שמעון פרס.     

 

עוד לפני שנפל שרון למשכב, דיברו במפלגת העבודה על הצורך בהשבתו של פרס לשורות המפלגה שעזב. כעת גוברות הקריאות הללו, אם כי לפי שעה, לא באופן פומבי. היו"ר, עמיר פרץ, אמר בישיבת סיעה, שכונסה היום (א') בשכונת התקוה בתל-אביב: "כל איש פוליטי צריך להחליט איפה מקומו הטבעי. העבודה לא סוגרת הדלת בפני איש".

 

"אנחנו לא ניגרר לשום ניסיון להפוך לנושא את המחלוקות הפוליטיות", הבהיר פרץ. "בעת הזו, המבחן המרכזי שאזרחי ישראל מצפים מאיתנו זה איפוק. קל להיגרר למחלוקות פוליטיות". הוא הוסיף: "יש לי סבלנות, ויש לי כוונה לומר את דבריי ברגע המתאים".

 

בינתיים, פרס לא ממהר לפזר את הערפל, ומסתפק ברמזים. "עתידי לא השתנה. עתידי הוא לפעול למען השלום. קדימה היא מפלגה שתומכת בשלום", אמר הבוקר בראיון לרשת "סקאי". הוא הזכיר כי רשמית, הוא עדיין חבר בסיעת העבודה: "לא הייתי חבר רשמי בקדימה. זו בעיה תקנונית. ובכל מקרה, מדיניות השלום והמשך מדיניות שרון יזכו לתמיכתי המלאה".

 

"בקרוב הערפל יתמוגג ותתחיל המערכה העיקרית"

 

חבר הכנסת בנימין בן אליעזר אמר בישיבת הסיעה כי "גזרנו על עצמנו שתיקה ואני חושב שעשינו מעשה נכון. שלא כמו אחרים, אנחנו לא מנצלים את הזמן לכל מני דברים. אנחנו שותפים לתפילות שראש הממשלה יצא מהמצב בו הוא נמצא חי ובריא, אך אל תתבלבלו, גלי אהדה מלווים את אריק שרון בכל מה שקשור באריק שרון עצמו. בקרוב הערפל יתחיל להתפוגג ותתחיל המערכה העיקרית".

 

בן אליעזר תקף באופן בוטה את יריביה הפוליטיים של מפלגת העבודה, הטוענים כי הנבחרת שלה לא טובה מספיק ואינה מסוגלת לספק תשובות לשאלות הביטחוניות, ואמר כי "מה מנסים להלך עלינו אימים? יש לנו ראש מוסד וראש שב"כ ושר ביטחון. על מה מבהילים אותנו? בידנו תשובות והן יותר טובות משל אלה שחושבים שהם יודעים הכל וסיבכו אותנו. אני ממליץ להתחיל להאמין בעצמנו ונצא חזקים".

 

מזכ"ל מפלגת העבודה, ח"כ איתן כבל, קרא לחבריו להתלכד סביב מנהיגותו של עמיר פרץ ואמר כי "מפלגת העבודה צריכה להמשיך לפעול ולבצע פעילות פוליטית, שכן ישנה מערכת בחירות בפתח".

 

לדבריו, "במקומות אחרים ממשיכים בפעילות, ומכיוון שכך, החברים ימשיכו בפעילות. אך צריך לעשות את הפעילות הזאת כך כדי שלא נמצא את עצמנו שנאמרים דברים שלא צריך לומר. מחובתנו לאחד את השורות ולהתלכד סביב מנהיגותו של עמיר פרץ. יש קרב פוליטי ומאבק על דרכה של ישראל. אנחנו חייבים להביע את עמדתנו בציבור".

 

גם יו"ר סיעת העבודה, חבר הכנסת אפרים סנה, אמר כי יש להמשיך בפעילות הפוליטית אולם בצורה מאוזנת". לדבריו, "החוכמה זה האיזון והמידתיות. המדינה לא עצרה מלכת והמחלוקות לא נעלמו. ההבדל כעת הוא בסגנון ובמכובדות".

 

בליכוד "לא מתעסקים בפוליטיקה"

 

בצד השני של המתרס, הליכוד נמצא בהמתנה דרוכה בכל הנושאים והחזיתות. היו"ר, בנימין נתניהו, מקפיד על ממלכתיות ודבק בעמדתו, לפיה ארבעת השרים - שלום, לבנת, כץ ונוה - לא יפרשו עד שיתבהר מצבו של ראש הממשלה שרון. לפי שעה, מועד בחירת המועמדים לכנסת נשאר בעינו - ביום חמישי הקרוב - "אלא אם כן יקרה משהו חריג שדורש את דחיית הפריימריז".  

 

"הליכוד נכנס להמתנה בכל הגזרות, הכל סטטי", מסכמים בלשכת נתניהו. "אנחנו לא מתעסקים בפוליטיקה, אלא מחכים ומתפללים יחד עם כל עם ישראל לשלומו של ראש הממשלה".

 

בהכנת הידיעה השתתף אילן מרסיאנו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
לא סוגר דלת: פרץ
צילום: איי פי
צילום: איי פי
עתידי לא השתנה: פרס
צילום: איי פי
צילום: אלי אלגרט
הקפאה: נתניהו
צילום: אלי אלגרט
מומלצים