שתף קטע נבחר

פתיחת קמפיין העבודה: יורים לכל הכיוונים

עם סיום "פסק הזמן הפוליטי", השיקה מפלגת העבודה את מטה ההסברה. איש לא קיבל חסינות מחיצי הביקורת שנורו לכל הכיוונים: אולמרט, נתניהו וכמובן פרס - כולם זכו לביקורת נוקבת. פרץ הציע לאולמרט ולנתניהו לקיים עימות משולש ואילו בן אליעזר שחרש את הארץ חזר "מלא אופטימיות"

מפלגת העבודה השיקה היום (ד') באופן רשמי את מטה ההסברה שלה ובכך נורתה למעשה הירייה הראשונה של קמפיין הבחירות. בטקס קביעת מזוזה באור יהודה ניצלו בכירי העבודה ובראשם יו"ר העבודה, עמיר פרץ את ההזדמנות לתקוף את קדימה. חברי הכנסת של העבודה תקפו את שמעון פרס ואת הניצול הציני לדבריהם שעושה קדימה במצבו של ראש הממשלה.

  

פרץ, כנראה מתוך מדיניות מכוונת, נמנע מלתקוף ישירות את הדיווחים על הצבתו של ראש הממשלה אריאל שרון בראש רשימת קדימה והשאיר את הבמה בנושא זה ליתר בכירי מפלגתו. פרץ תקף את אהוד אולמרט ובנימין נתניהו וקרא להם לצאת עימו למסע ברחבי הארץ בו יציגו שלושתם את התפיסות המדיניות והחברתיות שלהם.

 

לדברי פרץ: "ביבי ואולמרט נמצאים בתחרות קשה, מהבוקר עד הערב אני שומע איך הם מתחרים מי אחראי לתקציב. זהו מאבק מאוד דרמטי ואנחנו מסכימים שביבי ואולמרט הם תאומים בכל מה שקשור לתפיסה החברתית כלכלית. השניים אחראים לכך שמערכות רבות בישראל עומדות בפני קריסה".  פרץ פנה ישירות לנתניהו ואולמרט "בואו נביט לאנשים בעיניים. מי שיש לו אומץ שיבוא למסע משותף במסגרתו נופיע יחד, בואו לא נסתתר מאחורי הטלוויזיה".

 

פרץ הבטיח שרשימת מפלגת העבודה אחרי הפריימריז, תהיה הרשימה הטובה ביותר שתוצג לבוחר הישראלי תשובות בכל הנושאים, מנושאים מדיניים ועד נושאים חברתיים וכלכליים. לדברי פרץ "יש לנו מפלגה שנמצאת בתהליך דמוקרטי, אנחנו הולכים להציג נבחרת שתספק תשובות בכל הנושאים. אנחנו המפלגה היחידה שלא מגמגמת. לא בשאלות בתחום המדיני ולא בשאלות בתחום הכלכלי ואנחנו מתכוונים לעשות צעדים אמיצים בתחום המדיני, ננהיג כלכלה חופשית אך נשמור על האדם כאדם. ההתרחשויות בקדימה מוכיחות שזו מפלגה של סידורי עבודה ומפלגת העבודה היא מפלגת העבודה".

 

ראש מטה השטח של העבודה, חבר הכנסת בנימין בן אליעזר אמר שתחושותיו מהסיורים שהוא ערך בארץ מראים שיש סיבה לאופטימיות. בן אליעזר קרא להתעלם הסקרים בצד ואמר "אנחנו מבולבלים כי אנחנו בעיצומו של גל סימפטיה והזדהות כלפי ראש הממשלה. עוד מעט יתפוגג הערפל עם ישראל ברגע ההכרעה ינהג באופן רציונלי. כולם הלכו עם אריק כי הוא היה אמור ללכת לצעדים מדיניים נוספים. אף אחד לא חשב שקדימה קמה כדי לפתור בעיות כלכליות וחברתיות. כעת בקדימה נוצרה התקווה אך אין מי שיוביל".

 

בן אליעזר תקף את שמעון פרס שימוקם במקום השני ברשימת קדימה, לדברי בן אליעזר: "פרס תעתע בכולם, הציבור רואה מה קרה פה. לפרס היה הסכם בכיס מראש וכל מה שהוא עשה זה היה כדי להעלות את מחירו. אני קראתי לפרס שלא ילך לקדימה".

 

הבוטה מכולם היה מזכ"ל העבודה חבר הכנסת איתן כבל שתקף בגלוי את אנשי קדימה ואמר "הבוקר כששמעתי את רעיון להעמיד את שרון בראש קדימה, זה הזכיר לי משטרים אפלים. הם עושים בשרון שימוש ציני המנוגד לרוח היהדות. עכשיו מתברר שהבועה ששמה קדימה זקוקה לקביים וכל המהות שלהם זה שרון. אני אומר לכל הציבור בישראל אולמרט זה לא שרון. מהיום והלאה התפקיד שלנו זה להסיר תא הקטרקט מעיני הציבור ולהתמודד עם האמת".

 

חברת הכנסת יולי תמיר העומדת בראש מטה ההסברה אמרה "אנחנו גילינו איפוק והחלטנו להצניע את הפעילות הפוליטית. בקדימה עושים שימוש ציני בשרון ובמחלתו ולכן החלטנו לחזור לפעילות פוליטית משום שיש לנו תחושה קשה שהנושאים העקרוניים נדחקים לשוליים. לא ייתכן שהנושאים האלו יוטמעו".

 

 

חבר הכנסת יצחק הרצוג העומד בראש מטה המתנדבים של המפלגה אמר שבעשרת הימים האחרונים פנו כ-11 אלף אזרחים ובהם עולים רבים מברית המועצות לשעבר על מנת להתנדב במפלגה. הרצוג אמר "נפעל מבוקר עד ליל ונעבור מבית לבית. מי שמשנצח זו מפלגה עם שטח".

  

באירוע השתתפו גם חברי הכנסת אופיר פינס ומתן וילנאי וחלק מהמועמדים לרשימה לכנסת. באופן אירוני אולי, במהלך דבריהם של הבכירים כולל של פרץ נכבה לסירוגין האור ומערכת השמע, מצב שאילץ את העיתונאים ואת אנשי מפלגת העבודה לעבור כמה רגעים מביכים זה מול זה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
רוצה עימות משולש. פרץ
צילום: איי פי
צילום: תומריקו
השטח מעודד. בן אליעזר
צילום: תומריקו
צילום: ירון ברנר
אולמרט זה לא שרון. כבל
צילום: ירון ברנר
צילום: אלי אלגרט
הותקף. פרס
צילום: אלי אלגרט
מומלצים