שתף קטע נבחר

מחקר: נשים הרות שצרכו דגים ילדו תינוקות חכמים יותר

חוקרים בבריטניה מצאו כי נשים הרות שמיעטו בצריכת דגים, המהווים מקור לחומצת השומן החיונית אומגה 3, ילדו תינוקות בעלי מנת מישכל נמוכה יותר וכישורים חברתיים לקויים

מחקר רחב היקף שנערך בבריטניה מצא כי נשים שתזונתן היתה דלה בדגים במהלך ההריון - ילדו תינוקות בעלי מנת משכל נמוכה יותר. המחקר, שכלל אלפי נשים, מצא עוד כי תזונה דלה בחומצות שומן מסוג אומגה 3 במהלך ההריון פוגמת גם ביכולת המוטורית של הילד.

 

אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית, שאינה מיוצרת על ידי הגוף ויכולה להגיע אליו רק באמצעות מזון. היא מסייעת להוריד את רמת הכולסטרול בדם ועוזרת

בספיגה של ויטמינים מסיסי שומן כגון A ,D ,E ו-K. ויטמינים אלה מפחיתים את הסיכון ללקות במחלות כרוניות, מחלות לב, אלרגיה, דיכאון, עייפות וזיהומים. מחקרים קודמים כבר מצאו בעבר כי צריכת חומצות שומן בהריון משפרת את כישורי השפה והתקשורת אצל הילד.

 

במחקר הבריטי הנוכחי, שעובד על ידי מכון הבריאות האמריקאי, השתתפו 9,000 נשים וילדיהם. התוצאות גילו כי ילדים לאמהות שצרכו כמויות מעטות של חומצות שומן בהריון, היו בעלי רמות IQ נמוכות בשש נקודות מהממוצע. מנגד, נשים שצרכו כמויות גדולות של מקרל, סרדינים, פורל או מקורות אחרים של אומגה 3, הביאו לעולם ילדים בעלי תפקודים מוטוריים עדינים גבוהים.

 

רמות נמוכות של חומצות שומן חיוניות הובילה גם לבעיות חברתיות אצל 17% מילדים אלה, בהשוואה לשיעור הבעיות החברתיות של 8% בלבד אצל ילדים שאמהותיהם צרכו רמות גבוהות של חומצות שומן.

 

מקורות עשירים לאומגה 3 הם דגים גדולים הניזונים מדגים אחרים. עם זאת, ככל שהדג גדול יותר, כך גדל הסיכון להימצאות מזהמים כמו כספית. מסיבה זו המליצו החוקרים לצרוך 2 מנות סלמון, סרדינים או פורל בשבוע. לצמחונים הציעו החוקרים לבחור בתזונה העשירה בדלעת ופשתן או לצרוך תוספות מזון המכילות אומגה 3.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
חומצות שומן משפרות תפקודים
צילום: סי די בנק
מומלצים