שתף קטע נבחר

סקר: רוב הציבור האמריקני אוהד את ישראל

תמיכתו של הציבור האמריקני בישראל עלתה לאחוזים הגבוהים ביותר מאז מלחמת המפרץ הראשונה. סקר מכון גאלופ חושף כי מרבית האמריקנים מתנגדים להענקת סיוע לחמאס וכי התמיכה בפלסטינים ירדה לשפל חדש. ממצאים נוספים: ככל שאמריקני צופה יותר בחדשות כך גם עולה חיבתו לישראל

תמיכתו של הציבור האמריקני בישראל עלתה לאחוזים הגבוהים ביותר מאז מלחמת המפרץ הראשונה. 59 אחוזים מהאמריקנים אוהדים את ישראל ואילו התמיכה בפלסטינים צנחה לשפל של 15 אחוזים. זאת, בעקבות זכיית החמאס בבחירות. כך עולה מסקר שנתי שפירסם הלילה (ג') מכון גאלופּ.

 

עוד עולה מהסקר החדש כי מרבית הציבור האמריקני אינו מעוניין להעניק סיוע כלכלי לפלסטינים. כמו כן, נראה כי ככל שהאמריקני מודע יותר לחדשות, כך עולה תמיכתו בישראל.

 

הציפיות לשלום במזרח התיכון צנחו לשפל בעקבות נצחון החמאס בבחירות. מרבית האמריקנים סבורים שארה"ב צריכה לקיים קשרים דיפלומטיים עם הפלסטינים רק אם אלה יכירו בקיומה של מדינת ישראל.

 

האמריקנים מאמינים ביחס של שניים לאחד כי מדינות ערב לעולם לא יסכימו לחיות בשלום עם ישראל. 65 אחוזים אינם מאמינים בשלום באזור, לעומת 32 אחוזים שנותרו אופטימים.

 

האמריקנים נשאלו כיצד צריכה להיראות הדיפלומטיה האמריקנית ביחסה לפלסטינים לאחר בחירת החמאס. 44 אחוזים סבורים שהיחסים הדיפלומטיים צריכים להימשך רק אם החמאס יכיר בישראל, לעומת 22 אחוזים שסבורים כי יש להידבר עם הארגון בכל מקרה.

 

האמריקנים מקצינים בדעותיהם כאשר מדובר בהענקת כסף לארגון. 57 אחוזים מהאמריקנים התנגדו לתת סיוע כלכלי לפלסטינים. 30 אחוזים הסכימו להעניק סיוע אם הפלסטינים יכירו במדינת ישראל. רק חמישה אחוזים קראו למתן סיוע במידה והפלסטינים לא יכירו כלל בקיום מדינת ישראל.

 

הרפובליקנים אוהדים יותר

 

מכון גאלופ החל לסקור את היחס של האמריקנים כלפי המזרח התיכון בשנת 1988 ולשאול את מי האמריקנים אוהדים יותר, את ישראל או הפלסטינים. 59 אחוזים הביעו את אהדתם לישראל ואילו 15 אחוזים בלבד אמרו כי הם תומכים בפלסטינים. 22 אחוזים מהנשאלים אמרו כי אינם אוהדים אף צד או שאין להם דעה בנושא.

 

בשנת 1991, כשסקאדים עיראקיים נחתו בישראל, היתה האהדה לישראל גבוהה יותר ועמדה על 64 אחוזים. ערב המלחמה האחרונה בעיראק טיפסה האהדה לישראל ל-58 אחוזים. האהדה לפלסטינים הגיעה לשיא של 18 אחוזים בשנתיים האחרונות והשנה ירדה ל-15 אחוזים. התמיכה בפלסטינים ירדה לשפל גדול של שבעה אחוזים בלבד בשבועות שלאחר פיגועי ה-11 בספטמבר.

 

רפובליקנים אוהדים את ישראל יותר מאשר הדמוקרטים והעצמאים ביחס של 77 ל-50 אחוזים. הסקר גילה כי אמריקנים שעוקבים אחר החדשות בדבקות נוטים לאהוד את ישראל יותר מאלה שעוקבים באופן חלקי, ביחס של 66 ל-59 אחוזים. נתונים אלה מקצינים בקרב אלה שציינו כי אינם עוקבים אחר הנעשה במזרח התיכון, עם 52 אחוזי תמיכה.

 

שגריר ישראל בארה"ב, דני איילון, התיייחס לממצאים ואמר כי "מדובר בסקר חשוב שמצטיין באמינותו. הנתונים מוכחים שוב כי ארה"ב היא ידידתה ובעלת בריתה הגדולה של ישראל, לא רק בקרב מקבלי ההחלטות בוושינגטון, אלא בציבור האמריקני מחוף לחוף".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אגמון
ישראל. זוכה לאהדה
צילום: אורן אגמון
נחיתת סקאד במלחמת המפרץ (ארכיון)
צילום: לע"מ
צילום: איי אף פי
ניצחון החמאס. התמיכה בשפל
צילום: איי אף פי
מומלצים