שתף קטע נבחר

חמאס מודה לראשונה: קיבלנו מימון מחיזבאללה

בכתבה שפרסם אתר האינטרנט של החמאס, מסופר על הקמתה של החולייה הראשונה של הארגון בגדה. "נציגים של גדודי עז א-דין אל קסאם נסעו להתאמן אצל חיזבאללה בלבנון ולהביא עימם כספים". זו הפעם הראשונה שחמאס מודה במה שעד כה נחשב ל"תעמולה ציונית"

תנועת החמאס מאשרת לראשונה באופן פומבי ורשמי שקיבלה סיוע כספי וסיוע באימון אנשיה מארגון חיזבאללה הלבנוני. הדברים נכללו בכתבה שפרסם הלילה (יום ד') אתר האינטרנט של החמאס ובה גולל את הקמתה של החולייה הראשונה של הארגון באזור רמאללה, מיד עם פרוץ האינתיפאדה.

 

בחמאס אומרים כי לאחר הקמתה של החולייה באמצעות פעילי חמאס שהיו באזור, בכלא מגידו שבישראל, "החלו חברי החולייה לחפש את המימון המתאים לפעילותם ולצורך כך נפתחו שני צינורות של מימון - האחד חיצוני: נציגים של גדודי עז א-דין אל קסאם (הזרוע הצבאית של הארגון), נסעו להתאמן אצל חיזבאללה בלבנון ולהביא עימם כספים, והשני פנימי שגוייס מתוך הגדה".

 

בחמאס דחו עד היום את הדיווחים על קבלת סיוע ומימון מחיזבאללה. גם בארגונים נוספים טענו מאז ומתמיד כי מדובר ב"תעמולה ישראלית" שנועדה בראש ובראשונה לסבך את חיזבאללה בקשר לאינתיפאדה ובאמצעות כך להביא ללחץ בינלאומי, בעיקר אמריקני, על סוריה ואיראן. באתר החמאס מתגאים בכך שהחולייה שמומנה בידי חיזבאללה הייתה אחת החשובות של הארגון בשטחים. היא היתה זו שביצעה את הפיגוע ליד הכפר עין יברוד, כאשר ארבה לכוח רגלי ישראלי שפעל בכפר והרגה שלושה חיילים.

 

בחמאס מכחישים שהחלו לאסוף את כלי הנשק שבידי פעילי הארגון. בהודעה שפרסם הארגון נאמר שהנשק ממשיך להיות מוחזק בידי פעיליו שממשיכים לשפר אותו כדי להגן על העם הפלסטיני.

 

בשבת יושבע "הפרלמנט החמאסי"

 

אנשי החמאס נערכים לסוף שבוע סוער כאשר בשבת תושבע המועצה המחוקקת החדשה, שתצטרך להתמודד בראש ובראשונה עם שורת המינויים והמחטפים הפרלמנטריים שביצעה סיעת הפתח בישיבתה האחרונה, ובהם שורה של מינויים לתפקידי מפתח אדמניסטרטיביים במועצה. תפקידים החולשים על סדר יומה של המועצה, ובעיקר על ההחלטה להקנות בידי אבו מאזן את הסמכות להקמתו של בית דין חוקתי שיוכל להפוך את החלטות הפרלמנט.

 

ואילו בישראל, רק ביום שישי, יממה בלבד לפני השבעת הפרלמנט הפלסטיני בראשות החמאס, תכריע ממשלת ישראל על דרכי פעולתה והתנהלותה נוכח הנסיבות. גורם מדיני הביע אמש ביקורת על האיחור בקבלת ההכרעה, שעלולה להתקבל בלחץ זמן מבלי יכולת לשקול את כל ההתפתחויות הלאומיות והבין-לאומיות המתבקשות.

 

"צריך לבחון את כל האפשרויות, ובעיקר את האפשרות שבעתיד יאשימו את ישראל בהרעבה המונית של פלסטינים וביצירת מצוקה אשר תדחף אותם להסלמת המצב", אמר הגורם המדיני, "יש להתבונן בבעיות הסבוכות ביחסים העתידיים עם הפלסטינים בצורה אשר תמנע בעתיד ביקורת בינלאומית על ישראל ותערער את מעמדנו בעולם".

 

בסוף השבוע: שורת דיונים בישראל

 

אחר הצהריים יתקיים דיון בלשכת שרת החוץ ציפי לבני בתל-אביב בסוגיה זו. כותרת הדיון: "מדיניות ישראל באשר למימון בינלאומי לרשות הפלסטינית, ביום שאחרי השבעת הפרלמנט". בין המשתתפים, עמוס גלעד ממשרד הביטחון, היועץ דב וייסגלס ממשרד ראש הממשלה, היועץ שלום תורג'מן מלשכת ראש הממשלה, ראש המועצה לביטחון לאומי, האלוף במיל' גיורא איילנד, נציג השב"כ, נציג המוסד ונציג צה"ל.

 

ביום חמישי יערך דיון נוסף לגבי "היום שאחרי", הפעם בלשכתו של שר הביטחון שאול מופז בקריה בתל-אביב. בדיון זה צפויות לעלות הסוגיות הביטחוניות מהשתלטות החמאס בבחירות על הפרלמנט הפלסטיני. בין יתר הסוגיות המטרידות את מערכת הביטחון: החשש שהשליטה במנגנוני הביטחון הפלסטינים תעבור לידי החמאס אם יהיה שותף להרכבת הממשלה, השליטה של הרשות בארגוני הטרור בצל ממשלת חמאס אפשרית, סוגיית מעברי הגבול בין רצועת עזה לישראל, סוגיית המעבר הבטוח, סוגיית המעברים למצרים וממנה, מעבר VIP פלסטינים בין הגדה לרצועת עזה ועוד.

 

רק ביום שישי בבוקר יתכנסו כל הגורמים שההשתתפו בדיונים אלה בלשכת ממלא מקום ראש הממשלה בירושלים, ושם יוחלט כיצד לנהוג. בין הצעדים העומדים על הפרק: עצירת העברת כספי המסים והמכס לממשלה ברשות החמאס, המשך הדיאלוג עם הרשות הפלסטינית שממשלתו חמאסית, הובלת מאבק בינלאומי נגד הממשלה הפלסטינית החדשה, מדיניות כלכלית הנוגעת למעברי הגבול, שינוע סחורות, יבוא ירקות ופירות, המשך מעבר סחורות ישראליות לרשות וממנה, המשך שיתוף הפעולה במיזמי תשתיות וכיוצא באלה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
נסראללה מעביר מימון
צילום: איי פי
צילום: איי פי
קיבלו כספים. איסמעיל הנייה
צילום: איי פי
צילום: איי אף פי
חאלד משעל
צילום: איי אף פי
צילום: ירון ברנר
זימנה דיון. לבני
צילום: ירון ברנר
מומלצים